Jurnal de senator   august 27th, 2013

Azi, intre orele 10.00 si 12.00, impreuna cu colegii de la Comisia de Cultura si Mass-media, am participat la o intalnire cu ministrul Culturii, Daniel Barbu. Acesta ne-a prezentat proiectele legislative pe care le are in vedere, precum si principalele obiective de alta natura ale Ministerului. Doua proiecte au un grad mare de urgenta –  Legea cinematografie si Legea drepturilor de autor, ambele initiate de parlamentari, dar sustinute de catre Ministerul Culturii. Am avut satisfactia, numarandu-ma printre initiatorii Legii cinematografiei, sa constat ca acest proiect este privit favorabil de catre specialistii din Minister. Un al treilea proiect de lege, cel al patrimoniului, va fi initiat chiar de catre Ministerul Culturii.

S-a discutat indelung si despre posibilitatea de a recupera opere de arta, valoroase din punct de vedere artistic ori istoric, promovate sub regimul comunist si trase in prezent pe linie moarta, despre posibilitatea introducerii unui timbru artistic care ar fi de natura sa creeze fondurile necesare pentru achizitionarea de catre Minister a unor opere valoroase, a unor documente ori a unor cladiri de patrimoniu, dar destinat si sustinerii tinerilor artisti.

O alta intalnire, de asta data mai scurta, a avut loc cu reprezentantii CNA care, prin presedinta institutiei, au solicitat Comisiei un lucru imposibil. Sa se pronunte in legatura cu statutul a doi membrii CNA carora ANI le-a deschis dosare. Decizia unanima a fost ca acest serviciu nu este de competenta Comisiei senatoriale si ca, atat in cazul celor doi membrii CNA, cat si in oricare alta situatie de acest fel, persoanele vizate se bucura, in mod absolut, de prezumtia de nevinovatie pana la solutionarea definitiva a cauzei.

In cursul serii ma voi afla la Iasi unde voi pregati cea de-a doua dezbatere care are loc miercuri, incepand cu ora 10.00, in Sala de sedinte a Consiliului Judetean, pe marginea proiectului de lege al audiovizualului, pe care il voi initia.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii