SRI joaca tare. Si castiga. Mult!   septembrie 19th, 2013

SRSServiciul Roman de Informatii a iesit de sub masa. S-a plasat printre marii jucatori. In materia serviciilor IT. Si intr-un mod cat se poate de oficial. El nu numai ca face ceea ce legile sigurantei nationale il imputernicesc sa faca, ci, incepand de maine-poimaine, va deveni, intr-un domeniu de varf extrem de bine bugetat, decident. In materie concurentiala. Deci arbitru pe piata IT. Substituindu-se practic autoritatii administratiei publice centrale si locale. Astazi avem de-a face cu un proiect de hotarare de guvern in acest sens. In cateva zile insa, SRI va trece la fapte.

Linia de democratie dintre institutiile statului incepe sa se subtieze si pana la urma dispare. Cand am prezentat Parlamentului un proiect de lege prin care urmeaza sa fie declarate ilegale societatile comerciale acoperite, detinute de serviciile secrete, am sesizat pericolul major al distorsionarii pietei economice. Si chiar am dat de cateva ori exemple din piata IT. Acum se intampla si mai oficial. Chiar sub ochii nostri.

Guvernul a decis ca, in viitor, SRI sa faca parte dintr-un Comitet tehnico-economic pentru societatea informationala. Acesta va aviza practic toate proiectele de informatizare, sau care implica solutii IT, initiate de institutiile publice si de companiile de stat. Ceea ce presupune specificatiile caietelor de sarcini, directiile strategice, avizarea strategiilor si proiectelor de informatizare ale institutiilor publice, avizarea proiectelor care implica solutii IT. Un reprezentat SRI va avea, in acest scop, rang de ministru.

Sa facem un simplu rationament de logica formala. Daca SRI, in loc sa se margineasca sa se informeze asupra pericolelor de siguranta nationala si sa le previna, devine jucator chiar intr-unul dintre domeniile in care siguranta nationala poate fi periclitata, atunci ma intreb de ce nu s-ar proceda identic si in cazul altor institutii. Prin reducere la absurd, dar aplicand exact logica Guvernului Victor Ponta, ma astepta ca Serviciul de Informatii Externe sa preia, la vedere, de acum incolo conducerea diplomatiei de la Bucuresti. Sa negocieze si sa incheie toate acordurile Romaniei cu alte state. Ma astept ca DNA de pilda sa nu se mai margineasca sa combata marea coruptie, ci sa numeasca, in baza propriilor criterii, membrii unor guverne „curate”. Si, in general, tot ceea ce inseamna inalti functionari publici. Ma astept ca ANI, la randul ei, sa primeasca din partea autoritatilor de la Bucuresti dreptul de a alege o serie de demnitari, inclusiv parlamentarii Romaniei, in baza propriilor criterii de integritate. La fel cum – de ce nu? – am putea sa-i incredintam Curtii Constitutionale a Romaniei, ca sa nu mai avem probleme in viitor, nu numai dreptul de a interpreta legea fundamentala, ci chiar sarcina de a o face asa cum ii taie capul pe cei noua purtatori de roba visinie.

Ceea ce ma uimeste cu adevarat la aceasta ultima isprava guvernamentala este ca, desi la discutii au mai fost invitati si Teodor Melescanu, seful SIE, si Marcel Opris, seful STS, si Lucian Silvan Pahontu, seful SPP, acestora nu li s-a dat inca un rol oficial in materie de guvernare.

Ce ar fi sa le incredintam serviciilor, in mod direct, pe fata, intreaga conducere a statului roman? Din care Sebastian Ghita ar beneficia – nu-i asa? – doar de o felie de tort.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

septembrie 19th, 2013 at 14:46
Marian Nicolae spune:

Criza liberalismului în statele foste socialiste
Proteste în Polonia: „Am devenit sclavi în propria noastră țară”

de Călin Marchievici
http://www.cotidianul.ro/proteste-in-polonia-am-devenit-sclavi-in-propria-noastra-tara-222704/

Povestea de succes a celei mai lungi guvernări din istoria postcomunistă a Poloniei începe să dea semne că se apropie de sfârșit. Și odată cu problemele guvernului de dreapta al lui Donald Tusk apar tot mai clar și semnele unei orientări generale a opiniei publice din statele central-europene împotriva liberalismului și pentru o implicare mai profundă a statului în economie.

Peste 100.000 de persoane au demonstrat pe străzile Varșoviei, pe 14 septembrie, pentru a cere instituirea unui salariu minim pe economie, condiții mai bune de muncă și abrogarea unei legi care a ridicat la 67 de ani vârsta pensionării. Protestele au fost organizate de două mari sindicate – Solidaritatea și Alianța Poloneză a Sindicatelor, o foarte rară dovadă de solidaritate între sindicatele de dreapta și cele de stânga din Polonia. Protestatarii au cerut demisia premierului Donald Tusk, liderul formațiunii de centru-dreapta Platforma Civică.

septembrie 20th, 2013 at 11:46
Marian Nicolae spune:

Nebunie totală în Justiţia Română

Mafia retrocedărilor a ajuns la demenţă. 1.200 de oameni din Nadăş, din nou iobagi!

http://www.cotidianul.ro/mafia-retrocedarilor-a-ajuns-la-dementa-1200-de-oameni-din-nadas-din-nou-iobagi-222780/

Nimic pare că nu mai stă în calea jefuitorilor. Cadastrul, notariate, avocaţi, comisii locale şi judeţene, judecători mituiţi şi/sau complet idioţi, prin falsuri grosolane sau decizii aberante, au consfinţit astăzi prin respingerea ultimei căi de atac la tribunal trecerea unui sat întreg în mâinile unei familii aşa-zis moştenitoare. Judecătorul din Arad care trebuia să dea sentinţa s-a dat la o parte, lăsând o duduie în robă, care-şi spune judecătoare, să facă jocurile. Până şi un analfabet pus în robă ar fi remarcat falsurile evidente din acest dosar pe care cotidianul.ro vi l-a prezentat în cadrul campaniei ”Transilvania furată”.

În pofida tuturor evidenţelor, familia Colţeu, care a cerut un procent dintr-o societate care administra 4.700 de hectare din sat, a primit 8.700 de hectare, adică întreg satul. Familia Colţeu a mai revendicat un apartament în centrul Aradului şi a primit întreaga vilă, şi nu sunt singurele bunuri primite.

Dar iată şi evidenţele:

– Aşa-zisa moştenitoare a unui grof ce deţinea câteva acţiuni la Forestiera Nadăş a decedat în Israel, după ce a vândut tot ce mai avea prin România.

– Martorii de la notariatul care a emis certificat de moştenitor pentru soţii Colţeu – fără indicarea CNP-ului, conform legii – care au declarat că o cunosc pe moştenitoare au minţit şi se poate dovedi faptul că ei s-au născut exact când „moştenitoarea” plecase în Israel.

– Chiar şi în cazul în care familia Colţeu avea dreptul legal la vreo moştenire, ar fi dobândit acţiuni la Fondul Proprietatea, societatea Forestiera Nadăş fiind doar administrator al unor suprafeţe în zona Nadăş.

– Sătenii au acte de proprietate şi plătesc impozite pe terenurile lor dobândite din moşi-strămoşi

– Orice procuror de bun-simţ care studiază acest dosar poate trece urgent la arestări.
——————————————————
N.R. Procurorul General al României, DNA, DIICOT şi CSM pot trece de urgenţă la fapte, într-un caz ce poate deveni un precedent periculos pentru Siguranţa Naţională.
——————————————————————-
Marcel Bărbătei