Jurnal de senator – 23-25 septembrie   septembrie 25th, 2013

Luni

Intalnire la Grupul Senatorial Liberal cu ministrul de Interne Radu Stroe si discutii, uneori incinse, pe marginea noului Cod Rutier. Argumente pro si contra initiativei ministerului. Personal cred ca excesul de reglementare si asprimea pedepselor nu vor avea consecinte pozitive. Apoi ne punem de acord in legatura cu cateva proiecte de acte normative care urmeaza sa fie dezbatute in plen. Cele mai mari controverse le starnesc doua dintre acestea care precizeaza mai bine, pentru viitor, dreptul primarilor si presedintilor de Consilii Judetene de a face parte din Consiliile de Administratie ale unor societati de interes comunitar. Evident, toata lumea se gandeste la excesele facute de Agentia Nationala de Integritate, generate de ambiguitatea unor prevederi din actele normative. Sustin, in mod energic, ca trebuie sa adoptam respectivele proiecte.

Are loc sedinta de plen. Din pacate timpul este prea scurt pentru ca cele doua proiecte sa fie dezbatute.

Sesizez, pe rand, reprezentatii Comisiei de Cultura asupra unei petitii redactate de reprezentantii Realitatea TV care acuza proceduri incorecte ale CNA. De asemenea, am primele discutii vizand modul in care sunt jefuiti marii artisti ai Romaniei in materie de drepturi de autor. Primesc o vasta documentatie de la Ion Antonescu, unul dintre reprezentatii de marca ai acestora.

senatul-romaniei

Marti

O zi extrem de incarcata. Incep lucrul la ora 8.30 cand ma intalnesc cu mai multi specialisti in resurse minerale, care vin cu noi probe privind pericolele de la Rosia Montana. Prezint in Senat o declaratie politica pe marginea scandalului legat de drepturile de autor. La deschiderea lucrarilor plenului, propun un moment de reculegere in amitirea lui Geo Saizescu. Apoi, solicit o discutie in regim de urgenta a celor doua proiecte de acte normative care ii vizeaza pe primari. Se aproba. Insist, facand o noua propunere, pentru ca, incepand de saptamana viitoare, plenul sa lucreze nu numai luni si marti, ci si miercuri. Au loc dezbateri pe aceasta tema si, din nou, propunerea este admisa.

Intervin in forta sustinand proiectele de acte normative care clarifica situatia juridica a primarilor. In cele din urma o decizie este amanata pentru o saptamana.

Dupa incheirea lucrarilor din plen, am o prima intalnire cu doamna Dontu care conduce Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor. O a doua intalnire urmeaza sa aiba loc miercuri, dupa ora 12.00.

13979666_ori

La Comisia pentru Cultura, discutam ore in sir cu reprezentantii actorilor si regizorilor, de asta data referitor la ultima ordonanta de urgenta a Guvernului care introduce noi reglementari in organizarea asezamintelor culturale.

Azi, miercuri, ne vom intalni, pe aceeasi tema, cu ministrul Barbu. La ora 17.00 voi fi prezent in studiourile Antena 3, fiind invitatul Alessandrei Stoicescu la emisiunea „100 de minute”, iar la ora 21.00 voi participa la emisiunea „Realitatea la raport”, moderata de Andreea Cretulescu, la Realitatea TV.

tion.ro

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii