Jurnal de senator   septembrie 27th, 2013

Vineri – 27 septembrie

De data aceasta, prezent in Colegiu, la Targoviste, optez pentru a ma comporta ca un electron liber. Ma plimb, pur si simplu, pe strazi si prin piete, incercand sa observ care sunt reactiile cetatenilor.
Din momentul in care ma recunosc ei vin la mine, imi spun ce probleme au si ceea ce ma bucur este ca observ ca sunt plini de speranta. Pur si simplu au incredere in onestitatea mea. Presupun ca modul in care m-am manifestat la diferite televiziuni le-au dat satisfactie.
Intr-una dintre piete, aflu ca problemele speculantilor in loc sa se amelioreze, se intensifica. Speculantii, inarmati cu certificate de producator, ii jumulesc pe tarani. Acestia sunt revoltati. Si atunci, pe loc, am luat decizia de a organiza la Targoviste, joi – 3 octombrie, incepand cu ora 10:00, o mare dezbatere cu tema „Cum scapam de speculantii pietelor”.

Piata 1 Mai
Evident, vor fi invitati atat fermieri, cat si reprezentanti ai autoritatilor. Sper sa fie prezent si primarul. Voi incerca sa obtin, in acest sens, Sala de sedinte a Prefecturii judetului Dambovita.
Si am mai decis ceva in urma discutiilor pe care le-am avut cu cetatenii din Targoviste: ca, incepand cu luna noiembrie, sa ma deplasez in localitatile din Colegiu, la fel ca in alegeri. „Senatorul Sorin Rosca Stanescu da socoteala”.
La un an de la alegerea mea, este timpul ca cetatenii sa-mi spuna ce am facut bun si ce nu am facut bun, cat de multumiti sunt de USL sau cat de nemultumiti sunt.
Daca este nevoie sa-mi bata chiar obrazul.
Cred ca de asemenea dusuri reci au nevoie toti parlamentarii.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

septembrie 27th, 2013 at 19:58
Marian Nicolae spune:

Adio, Schengen!

de Valentin Mândrăşescu
http://romanian.ruvr.ru/2013_09_27/Adio-Schengen-5360/

Guvernul francez a confirmat că se opune intrării României în spaţiul Schengen. Din nou se adevereşte un pronostic lansat de Vocea Rusiei, care pe 5 martie 2013 a publicat un editorial cu titlul „România nu va intra în Schengen niciodată”.

Presa din România analizează declaraţiile oficialilor francezi, iar analiştii de politică externă caută „soluţii” pentru spinoasa problemă a romilor din România. În fond, ambele tipuri de reacţie sunt absolut inutile din perspectiva înţelegerii situaţiei reale în privinţa „problemei Schengen”. Uniunea Europeană aplică României tratamentul pe care l-am descris cu şase luni în urmă: ţările din „Vechea Europă” îşi asumă, pe rând, rolul de „poliţist rău” în relaţiile cu România, blocându-i intrarea în spaţiul Schengen. În trecut, acest rol a fost asumat de Olanda care apoi a fost ajutată de Germania. Acum a venit rândul Franţei să-şi dea jos masca de „partener strategic” şi să demonstreze o dată în plus faptul că românii rămân în continuare „europeni de mâna a doua” şi nu merită să aibă drepturi egale cu cetăţenii ţărilor privilegiate.

Uniunea Europeană aplică o metodă eficientă de blocare a intrării României în spaţiul Schengen care-i permite să găsească permanent noi motive pentru refuz. În trecut, motivele erau legate de securizarea frontierelor, acum romii au devenit o problemă. Când se va rezolva problema romilor, din nou se vor găsi nereguli la capitolul securizării frontierelor. Ciclul problema – soluţie – problemă poate fi veşnic. Întreaga situaţie are un aspect comic: politicienii români şi presa de la Bucureşti nu pot recunoaşte, în ciuda tuturor evidenţelor, că decizia de a nu permite intrarea României în Schengen este o decizie eminamente politică şi nu are vreo legătură cu toate tertipurile invocate de diverse capitale europene. Băsescu şi Ponta nu pot recunoaşte faptul că România nu a fost, nu este şi nu va fi vreodată un partener egal al ţărilor privilegiate din Uniunea Europeană, fiindu-i hărăzit rolul de apendice de consum al exporturilor produse de economiile dezvoltate.

Aşteptăm cu nerăbdare ca analiştii de la Bucureşti să vină cu acuzaţii la adresa Rusiei care, în viziunea unora dintre ei, este de vină pentru toate insuccesele României în orice domeniu.

Notă:
Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului.
Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

Valentin Mândrăşescu

septembrie 27th, 2013 at 22:28
Marian Nicolae spune:

Apocalipsa, la 1 octombrie? Americanii fac provizii

Postat la: 26.09.2013 – 14:28 | Scris de: Luciana Pop
http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/apocalipsa-la-1-octombrie-americanii-fac-provizii-104253

În ultimii ani, Agenția Federală pentru Gestionarea Dezastrelor din SUA (FEMA) s-a făcut remarcată prin colectarea de provizii necesare supraviețuirii populației, în caz de calamități naturale sau războaie. Această entitate a Departamentului american pentru Securitate Internă a declanșat însă o acțiune de amploare, în ultimele săptămâni, iar mulți se întreabă ce se ascunde în spatele ei. FEMA a comandat rezerve de alimente și apă ce pot fi păstrate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Toată marfa trebuie livrată nu mai târziu de 1 octombrie 2013. La fel de suspect este faptul că Departamentul pentru Securitate Internă(DHS) a achiziționat cantități masive de muniție, arme și echipamente de luptă. Teoria intens vehiculată pe site-urile conspiraționiste este aceea că guvernul SUA se pregătește de o catastrofă naturală majoră.
Cum ar fi impactul cometei Ison asupra Terrei. Sau de o pandemie.

FEMA a luat legătura cu My Patriot Supply, un furnizor angro de rezerve de alimente, solicitând “livrarea imediată” a unor provizii de alimente în decurs de 24 de ore. Agenția a comandat conserve şi mâncare, ce pot fi păstrate pentru o perioadă mai lungă de timp, în valoare de 14,2 milioane de dolari. Cu mențiunea clară că marfa trebuie livrată înainte de data de 1 octombrie.

Achiziții pe repede înainte

Mulți se întreabă de ce, în loc să achiziționeze aceste produse ca și până acum, prin intermediul site-ului specializat Federal Business Opportunities, FEMA i-a contactat direct pe furnizori, astfel încât toată operațiunea să fie ținută departe de ochii presei și ai populației. Totul a ieșit, însă, la lumină, după ce a fost descoperit unul dintre e-mail-urile trimise de agenție celor de la Patriot Supply. Adepții teoriilor conspirației încearcă să afle ce a determinat această mobilizare și ce vor să ascundă oamenii guvernului. Dacă unii merg pe teoria unei catastrofe naturale de proporții, alții fac scenarii legate de o pandemie sau un dezastru similar celui de la Fukushima.

Scenariul Armageddon

“Scenariul Armageddon” a aprins și mai mult imaginația după ce, pe internet, au apărut filmulețe cu alte pregătiri masive. FEMA a cerut echipamente și instalații de urgență pentru 100.000 de persoane care vor lucra în interiorul unor celule medicale de criză, repartizate în 1.000 de tabere ce ar urma să adăpostească, fiecare, câte 100 de oameni. Agenția pentru dezastre a vrut ca aceste materiale să îi fie aduse rapid, în 48 de ore. Una dintre firmele antreprenoare a confirmat existența acestor centre operaționale în cazul unei catastrofe, denumite “tabere”. Firma spune că își va asuma responsabilitatea pentru 20 astfel de “tabere” din California, 5 în Oregon și 5 la Washington. În plus, FEMA a făcut comandă de rezerve uriaşe de apă plată, ce trebuie livrate tot înainte de 1 octombrie.

Provizii militare

FEMA nu este singura care se pregătește de ceva. Departamentul Securității Interne a cerut, la rândul lui, livrarea imediată de muniție, arme și echipament de luptă, în cel mai scurt timp. Totodată, pe plan militar, nu va fi acordată nicio permisie pentru soldații americani în intervalul 28 septembrie – 5 noiembrie, iar unităţile Gărzii Naţionale trebuie să îşi termine trainingul în domeniul “controlul revoltelor” până pe 30 septembrie 2013.
Adică tot înainte de 1 octombrie.

15.000 de militari ruși pe teritoriul SUA

Site-urile americane care fac aceste dezvăluiri susțin că și în Rusia au loc acțiuni asemănătoare. Și că Ministerul de Interne rus îşi pregăteşte angajații pentru a gestiona situaţia “în cazul unui dezastru major”. În plus, între SUA şi Rusia, recent, s-a semnat un acord mutual prin care cele două mari puteri se angajau să facă “schimb de experţi” în cazul unor dezastre de amploare. Înțelegerea, pentru care au bătut palma tot FEMA și DHS, cu partea rusă, prevede, printre altele că 15.000 de militari ruși vor putea fi desfășurați în SUA, pentru a gestiona “anumite situații de urgență”.

Misterul cometei ISON

Despre Cometa ISON, descoperită de experții de la NASA, s-a spus că va apărea pe cer la sfârşitul lui 2013 şi că va fi atât de strălucitoare, încât Luna va fi eclipsată noaptea de ea. S-a speculat că ISON ar fi o navă spațială, datorită unei fotografii realizate de telescopul Hubble cu Wide Field Camera 3, pe care utilizatorii internetului au editat-o și au descoperit că aceasta are o formă triunghiulară, ce seamănă mai curând cu un obiect neidentificat.