Jurnal de senator   octombrie 22nd, 2013

Luni – 21 octombrie

Ora 15.00 – discutii la grupul parlamentar vizand ordinea de zi si modul in care ne vom pronunta in legatura cu actele normative din plen. Orele 16:00 –18.00, votam in plen. Iau o singura data cuvantul pentru a sustine o lege, dezbatuta in prealabil in Comisia pentru cultura, vizand modul in care, in viitor, va fi ales si va functiona managementul institutiilor de profil. Ora 18:00, impreuna cu toti senatorii si deputatii USL, ne intalnim cu vicepremierul Liviu Dragnea, care ne prezinta succint proiectul descentralizarii. Particip la dezbaterile politice organizate de Realitatea TV.

Marti – 22 octombrie

Sunt prezent in Senat incepand de la ora 9.00. Lucrez la cuvantarea prin care voi deschide maine seminarul international „Uniunea Europeana si Orientul Mijlociu – Puncte de vedere iraniene”, in calitate de presedinte al Grupului parlamentar de prietenie Romania –Iran. Ora 9.30- 10.00,  ma intalnesc cu reprezentanti ai artistilor care reclama modul incorect in care sunt remunerati in regim de drept de autor si discutam, la Comisia pentru cultura, pentru a vedea ce e de facut. Ora 10.00 –10.30, ma aflu in plenul Senatului unde ascult declaratiile politice ale colegilor mei. Ora 10.30-11.00, in plenul reunit al Parlamentului, adoptam o decizie de prelungire a perioadei de functionate a Comisiei Rosia Montana. Este un semnal clar ca atat in interiorul Comisiei, cat si in USL exista, pentru moment, mari tensiuni pe aceasta tema. Amanarea este o incercare de a armoniza pozitia. Orele 11.00– 13.00, votam in plen diferite proiecte de legi.

Trec in revista ultimele doua sedinte ale Guvernului si constat, din nou, cu amaraciune ca de fiecare data au existat peste zece propuneri legislative ale parlamentarilor care au primit aviz negativ de la Executiv si niciun proiect de lege nu a beneficiat de un aviz pozitiv.

Incepand cu ora 13.00 voi participa la o sedinta a Comisiei de cultura si media.

plenul-senatului-

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii