Jurnal de senator   octombrie 25th, 2013

Vineri – 25 octombrie

Orele 9.30 – 10.30 audiente. Cea mai importanta fiind cu reprezentantii Sindicatului Invatamantului, nemultumiti, pe buna dreptate, pentru faptul ca Guvernul inca nu a reactionat la solicitarile cadrelor didactice. Va fi o demonstratie de protest in intreaga tara si in primul rand in Bucuresti, cu toate ca profesorii au primit asigurari ca, in noul buget, o buna parte dintre solicitarile lor vor fi materializate. Totusi neincredera persista. Si, cred eu, pe buna dreptate. Dupa atatea deceptii, provocate de atatea guverne, dascalii au dreptate sa ramana sceptici. Am o mare satisfactie stiind ca, foarte curand, ministrul Invatamantului, Remus Pricopie, va veni la Targoviste pentru a discuta cu profesorii. Este meritul lui Adrian Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean, ca l-a convins sa faca acest gest si voi fi si eu prezent pentru a fi martor la angajamentele pe care si le va lua ministrul.

Incepand de la ora 10.30 am participat la impresionanta manifestatie prilejuita de aniversarea Armatei Romane si organizata intr-un loc potrivit, la Monumentul Eroilor in imediata vecinatea a istoricei Manastiri Dealu, unde se afla inmormantat capul unuia dintre cei mai mari ostasi ai Romaniei, Voievodul Mihai Viteazul. Au fost prezenti extraordinar de multi copii. Ceea ce este bine. Si este de natura sa le dea curaj si sa-i insufleteasca pe militarii nostri care se jertfesc in cele doua teatre de razboi din Afganistan si Irak.

DSCF0169DSCF0185DSCF0189

 

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

octombrie 27th, 2013 at 11:37
Marian Nicolae spune:

Marș în mai multe localități
UDMR îi scoate pe secui în stradă

http://www.cotidianul.ro/udmr-ii-scoate-pe-secui-in-strada-225285/

Mii de secui sunt așteptați duminică să mărșăluiască pe străzi.
Potrivit informațiilor de până acum, manifestaţia se va desfăşura în Covasna între orele 11 şi 15 în 11 localităţi aflate de-a lungul DN 11.
Secuii cer, ca de obicei, autonomie.

Unul dintre organizatorii marșului secuilor este UDMR. Organizator este și Consiliul Național Secuiesc (CNS). Liderul UDMR Kelemen Hunor le-a transmis secuilor un mesaj postat pe site-ul formațiunii. Îl redăm integral.

“27 octombrie este o zi importantă pentru noi toţi.
Uniunea Democrată Maghiară din România va participa şi ca organizator la Marele Marş al Secuilor.
Avem nevoie atât de tineri, cât şi de intelectuali, de vârstnici şi de agricultori, deopotrivă. Avem nevoie de întemeierea unui cămin, de dezvoltarea pământului natal, de fiecare om din jurul nostru. Dorim să demonstrăm forţa comunităţii noastre, faptul că avem voinţa necesară de a munci împreună şi de a avea o atitudine unitară pentru Ţinutul Secuiesc, pentru viitorul Ţinutului Secuiesc, pentru pământul nostru natal.

Demonstrarea voinţei noastre politice este importantă. Este importantă din perspectiva eficienţei muncii noastre în administraţiile locale şi judeţene, în Parlament şi în activităţile de reprezentare a intereselor noastre.

Atunci când decidem asupra sorţii Ţinutului Secuiesc, de fapt decidem asupra viitorului familiilor şi comunităţii noastre. Noi vrem şi ne dorim să avem o formă de autonomie care să ne permită să decidem singuri în privinţa obiectivelor noastre.

Am afirmat în nenumărate rânduri, repetăm şi azi: în viziunea noastră, autonomia nu înseamnă să luăm ceva de la cineva, ci să acţionăm în interesul cuiva.

Prin năzuinţele noastre de autonomie, prin ţelurile noastre, nu vrem să privăm pe nimeni şi de nimic, nici pe român, nici pe maghiari, nu vrem să luăm nici bunuri, nici proprietăţi, nici decizii, nici drepturi. Cerem însă, ca noi, secuii, maghiarii din Transilvania şi Ţinutul Secuiesc, să avem puterea de a decide singuri în chestiunile care ne privesc!”

ARTICOL IN ACTUALIZARE

Ioana Radu