DECLARATIE POLITICA: TRAIAN BASESCU SI THEODOR STOLOJAN AU SPALAT 7 MILIOANE USD   noiembrie 6th, 2013

In anul 2004, in contul deschis la Bancpost Bucuresti de catre Alianta D.A.,  in zilele de 4, 12 si 19 noiembrie, prin cinci viramente, a fost transferata suma de 7 milioane USD. Preseditele PD era, in 2004, Traian Basescu care, in acelasi an, a candidat la functia prezidentiala si a reusit, la limita, sa-l invinga pe contracandidatul sau Adrian Nastase. Presedintele PNL era Theodor Stolojan care, initial, conform algoritmului Aliantei D.A., urma sa candideze pentru Cotroceni, dar a abandonat in favoarea lui Traian Basescu. Aceasta suma totala de 7 milioane USD a provenit de la Laiki Bank Cyprus, iar platile au fost facut prin intermediul bancilor Brown Brothers Harriman and Corporation si Bank of Canton of California San Francisco.

Conform legii nr. 43/2003 privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, in vigoare in 2004,  era obligatoriu ca suma totala a donatiilor sa se publice in Monitorul Oficial al Romaniei, partea a treia, pana la data de 31 martie a anului urmator. Aceasta prevedere legala a fost incalcata.

Este limpede ca, intr-o forma netransparenta, in tot sau in parte, aceasta suma de 7 milioane USD a fost utilizata, sub forma de bani negri, in campania electorala prezidentiala a domnului Traian Basescu.

Ne aflam intr-un caz tipic de incalcare flagranta nu numai a legii electorale, dar si a reglementarilor care previn si sanctioneaza operatiunile de spalare a banilor.

Niciodata nu este prea tarziu ca Traian Basescu si Theodor Stolojan si, daca este cazul, si alte persoane vinovate sa raspunda pentru incalcari grave ale legislatiei penale. Reamintesc faptul ca intr-un dosar extrem de dubios, intitulat „Trofeul calitatii”, Adrian Nastase, impreuna cu alte persoane, a fost condamnat la inchisoare in baza unor probe indirecte si intr-un dosar in care, daca sumele vehiculate ar fi reale, ele sunt infinit mai mici decat acei 7 milioane USD, manipulati in numele Aliantei D.A.

Pentru  a nu mai lasa loc niciunui dubiu, pentru a permite opiniei publice si institutiilor abilitate ale statului sa verifice in amanuntime acuzatiile pe care le fac prin prezenta declaratie politica, postez toate cele cinci documente bancare care dovedesc veridicitatea informatiilor pe care le furnizez astazi.

 

Data,                                                                            Senator PNL,

06 noiembrie 2013                                                  SORIN ROSCA STANESCU

Sursa: CorectNews

Transfer bancar 4 noiembrie

Transfer bancar 12 noiembrie. p1

Transfer bancar 12 noiembrie. p2

Transfer bancar 19 noiembrie. p1

Transfer bancar 19 noiembrie. p2

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

5 comentarii

noiembrie 6th, 2013 at 12:32
gelu spune:

D-le SRS depuneti de urgenta plangere penala la DIICOT impotriva celor doi escroici: Basescu si Stolojan pe baza acestor documente.

noiembrie 6th, 2013 at 13:06
gelu spune:

Din ce conturi or fi fost trimise aceste sume??? Din conturi private sau chiar din contul bancii cipriote?

noiembrie 6th, 2013 at 15:22
Paul Snaider spune:

Ohooooooooo ! e tare . Vorba aia ; in dosare sa ne batem sau in ciorapi sa ne mirosim ?

noiembrie 7th, 2013 at 14:30
gelu spune:

„Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan este ironic la adresa lui Sorin Rosca Stanescu.

După atacurile lansate de senatorul liberal privind finantarea ilegală de campanii electorale pentru Traian Basescu si Theodor Stolojan, acesta din urmă spune că S.R.Stănesu este „dus cu sorcova”.

„Domnul Sorin Roșca Stănescu este dus cu sorcova. Dacă vrea informații adevărate și nu alegații și minciuni cu privire la sumele care au intrat în contul bancar de campanie electorală al Alianței D.A. în noiembrie 2004 și la fondurile primite în acest cont în noiembrie 2004, îi recomand să se adreseze cu încredere colegilor săi de partid, dlui. Mihai Voicu, care era mandatarul financiar din partea PNL la acea vreme şi dlui. Călin Popescu Tăriceanu care era președinte al PNL la vremea respectivă, având funcția delegată. „, a declarat europarlamentarul PDL intr-un comunicat de presa remis pesurse.ro.

Traian Basescu a negat de asemenea acuzațiile lansate de senatorul liberal afirmând, prin intermediul purtătorul de cuvânt, că afirmațiile acestuia sunt expresia mizeriei morale în care se află acesta.” Cum ii raspundeti bolnavului inchipuit, fata de mort ambulant Stolojan, Care va indruma catre Taricenau si Voicu in loc sa va trimita la cel care era contabil peste conturile alinatei DA in 2004?

noiembrie 7th, 2013 at 22:40
gelu spune:

Nu inteleg de ce nici un ziarist serios nu-i face arborele genealogic al tunurilor si tepelor date de Traian in toti anii cat acesta a fost capitan, sef de agentie economica la Anvers, ministru, primar si presedinte. Toate cauzele de coruptie, dare de mita, trafic de influenta impreuna si cu procurorii si judecatorii care i-au dat NUP, IUP sau l-au scos nevinovat in toti acesti ani de zile.