Cine pune o saltea sub un om hotarat sa se sinucida?   noiembrie 14th, 2013

De sase ore, in capitala Romaniei, o femeie ameninta ca se arunca de etajul 13 al unui bloc. Pana in aceasat clipa, nimeni nu a reusit sa o convinga sa renunte. E bine ca autoritatile incearca. Dar este extrem de rau ca, timp de sase ore, sub blocul respectiv nu a fost instalat nimic care ar putea sa o salveze pe femeie, in situatia in care nu va mai rezista psihic sau va fi invinsa de temperaturile scazute si se va arunca in hau. Poate ca nu  suntem pregatiti sa instalam plase, desi ma gandesc ca era timp suficient sa fie imprumutata una de la Circul de Stat. Poate ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta nu are saltele gonflabile. Dar, in sase ore, putea fi ridicat sub bloc un munte din ambalaje de hartie. Nu s-a facut nimic din toate astea. Ce putem spune despre un stat incapabil sa salveze viata unui cetatean?

citynews.ro

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

noiembrie 14th, 2013 at 21:49
Marian Nicolae spune:

Domnule senator, poate ca NU DORESTE sa salveze viata unui roman, v-ati gandit si la aceasta posibilitate???

Urgia vine din Apus…….

PROFETIA Parintelui Justin Parvu:
“MAI SUNT 12 LUNI de libertate si vine urgia”

http://saccsiv.wordpress.com/2013/07/05/profetia-parintelui-justin-parvu-mai-sunt-12-luni-de-libertate-si-vine-urgia/

Spicuiesc:

“Apoi l-am întrebat o problemă care mă frământa demult, o întrebare pe care până acum m-am ferit să i-o pun în mod tranşant de teama posibilelor reacţii dure – până unde putem merge cu lupta împotriva actualelor cipuri din actele noaste de identitate? Şi l-am întrebat mult mai concret.

Relatez întocmai.

„Părinte, ştiţi problema cardurilor de sănătate, ele nu au intrat încă în vigoare. Dar ele vor fi pe viitor totuşi obligatorii. Vă întreb: ce să facă o mamă care are un copil bolnav în stare critică şi este necesară o intervenţie chirurgicală, pentru că altfel ar muri? Ca să îl opereze va trebui internat, ca să îl interneze, are nevoie de cardul de sănătate cu cip. Ce sa facă mama? Să îşi interneze copilul sau să îl lase să moară?

Părintele foarte grav a răspuns, ridicând din mâini în semn a protest:
„Nu, să nu îl lase să moară. Eu nu îmi pot asuma această decizie.
Nu trebuie ajuns nici la extreme. Acest cip nu e pecetea, nu e lepădare… Dar fiecare să facă după conştiinţa şi puterea lui. Cât puteţi luptaţi împotriva lor cu toată forţa şi unitatea, dar fără atitudini extreme, încă nu e cazul. E vorba însă că mai sunt 12 luni…

Aici Părintele s-a oprit. Noi am întrebat: „12 luni şi scăpăm de cipuri”? „Nu”, a răspuns Părintele, 12 luni de libertate şi vine urgie”.

Cineva a întrebat să explice mai clar, dar părintele nu a mai răspuns. Atunci eu am zis: „În acest caz părinte, trebuie să vă însănătoşiţi că nu are cine să ne ajute”.

Părintele a răspuns iar cu umor şi zâmbetul cel mai frumos din lume:
„Măi, să ştiţi că nici eu nu ştiu ce să fac. Nu m-am hotărât dacă să trăiesc sau să mă duc. Nici eu nu mai ştiu ce vreau”.

A luat o gură de mâncare şi ne-am retras unul câte unul, luând binecuvântare. Am luat şi eu binecuvântare şi părintele, în marea lui dragoste, nu m-a lăsat fără cuvânt şi mi-a dat, strângându-mă de mână, ultima binecuvântare: Maică, să nu laşi revista! Ţine tare, înainte!”

——————————–
nota Roninjaune:

Dumnezeu sa-l odihneasca !

PS. Eu unul, cu toata modestia, am vazut urgia venind in februarie anul viitor, Parintele Iustin Parvu ne spune ca urgia ne va lovi in iunie 2014……lucru care nu contravine uzuantelor de combat……