Avem doua opozitii. Care este mai tare?   noiembrie 15th, 2013

SRSExista o opozitie din interiorul puterii. Indiscutabil. Oricat de sceptici au fost multi atunci cand, imediat dupa rezultatul alegerilor, pornind de la scorul extrem de puternic obtinut de USL, au facut afirmatia ca va fi generat acest fenomen. Si mai exista o opozitie din afara puterii. Cele doua opozitii cenzureaza Guvernul. Dar se lupta naprasnic intre ele pentru teritoriu. Din toata aceasta batalie, dusa pe mai multe fronturi, a iesit in castig Crin Antonescu si PNL. Legitimati la unison ca lider si respectiv partid de dreapta. Cine invinge in acest razboi psihologic preelectoral?

Putem constata cateva lucruri care rezulta din rezultatele ansamblului de cercetari sociologice, care trebuie creditate cu rezerve in aceasta perioada, si, mai ales, din analizele unor politologi. In primul rand, se stie ca, pana prin luna septembrie, a existat un relativ declin al PNL si al lui Crin Antonescu. Fenomenul a fost stopat, iar acum atat PNL, cat si Crin Antonescu sunt in ascensiune. In acelasi timp, este un adevar care nu poate fi contestat ca, daca pana prin vara acestui an Traian Basescu s-a mentinut la cotele foarte scazute de incredere pe care le-a avut si in perioada alegerilor, si in cazul sau s-a inregistrat o usoara ascensiune. Nici PSD nu a scazut, desi se afla la aproape un an de guvernare dupa alegeri si la un an si sape luni de la instaurarea Guvernului Ponta 1. Si atunci pe seama cui exista aceste pozitionari socio-politice? Singurele partide care au pierdut in mod semnificativ electorat sunt PP-DD si PDL. PP-DD pentru ca nu a stiu sau nu a putut sa profite, pana in prezent, de greselile PDL, care nu reuseste sa actioneze ferm ca un partid de opozitie, sa marcheze suficient de bine greselile Guvernului si sa-si recupereze electoratul pierdut, macar intregul nucleu dur. Si PP-DD care ar putea exploata intreg electoratul antisistem care, in Romania acestei perioade, este in crestere, ridicandu-se pana la astronomicul procent de 25 la suta. Dar cum? Ar trebui sa profite din plin de faptul ca erodarea PSD in special si a USL in general, la guvernare, nu constituie un beneficiu automat pentru PDL, intrucat, oricat de scurta ar fi memoria colectiva, a trecut prea putin timp de cand PDL a fost sanctionat electoral.

In aceste conditii, scena politica este aproape exclusiv ocupata, zi de zi, de Victor Ponta si Crin Antonescu, liderii celor doua partide, si singurele coliziuni notabile existente sunt intre acesti vectori. Ce realizeaza PNL si Crin Antonescu, acuzati deseori ca fac opozitie in interiorul puterii? Isi marcheaza terenul din dreapta spectrului politic. Ocupa practic dreapta, lasata de izbeliste de PDL si minusculele formatiuni marca Basescu. Un spatiu politic ramas liber si pe care nu il ataca nici PP-DD. Rezultatul este notabil. Si consta nu numai intr-o usoara crestere a PNL si a candidatului prezidential, ci si, fapt chiar mai semnificativ, in recunoasterea de catre adversarii politici a statutului de dreapta al PNL si al statutului de lider de dreapta al lui Crin Antonescu. Traian Basescu nu este pur si simplu cel care a dat semnalul in acest sens si si-a asumat rolul de a face declaratia oficiala de recunoastere. El nu a facut decat sa consfinteasca o realitate. Ceea ce obliga PDL, care, pana in prezent, afirma oricand si pretutindeni ca este singurul reprezentat al dreptei romanesti, sa-i valideze, la randul sau, pe liberali ca afladu-se in aceasta postura.

Este adevarat ca Traian Basescu, pentru prima oara dupa foarte multa vreme, a pierdut initiativa politica. Iar interventiile sale, chiar daca sunt ofensive sau chiar agresive, nu reprezinta decat simple raspunsuri la gesturile si faptele politice ale liderilor USL si ale celor doua principale partide. Ce se mai poate intampla dupa ce, practic, atat PDL, cat si Traian Basescu , aflati intr-o stare de animozitate, nicidecum intr-un consens, au recunoscut, oficial si public, ca PNL si Crin Antonescu reprezinta dreapta romaneasca? Primul efect este ca asa-numita opozitie din interiorul puterii va creste in consistenta. Si in intensitate. Daca USL va rezista acestui proces, atunci acest an va fi marcat de inca doua victorii de forta.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

noiembrie 16th, 2013 at 07:33
Petre S spune:

Draga SRS, vorbim discutii si batem campii. Nu mai exista niciun partid necompromis in Romania. Antonescu si Ponta – niste gunoaie care au tradarea in sange. Dar ceea ce i-a terminat in primul rand pe romani sunt cele doua canalii securiste Basescu si Iliescu si impotentul Constantinescu. Asa ca acum sunteti buni doar de plata: jumate de trilion de US Dollars, ca datorii si dobanzi acumulate in numele vostru de bestia chioara de la Cotroceni.

noiembrie 16th, 2013 at 11:05
Marian Nicolae spune:

Doctrina Noii Ordini Mondiale prevede crearea noului om prin hranirea fortata a creierului cu cat mai multe informatii, dincolo de refuz.

Practic asa cum vedem in programa scolara a celor mici, urmata de programa universitatilor, prin volumul imens de informatii “oferit” cu polonicul elevilor si studentilor se incearca obligarea creierului uman la saltul la nivelul urmator, pe scara evolutiei.

Gasiti aici mai mute informatii:

http://www.stopthecrime.net/docs/NWO%20Plans%20Exposed%20By%20Insider%20In%201969.pdf

noiembrie 17th, 2013 at 03:49
gelu spune:

SRS poate puteti sa mai faceti ceva vis-a-vis de acest subiect. Liberarii il au pe Basinescu in suflet. Daca nu l-ar avea, ar indrepta legile astea strambe care vor intra in vigoare in Feb. 2014, tocmai pentru ca escrocul national no.1 sa nu scape de inchisoare. Inca o dovada clara, daca n-o fac macar acum in al 12 ceas ca si liberali sunt toti trup si suflet pavaza lui Basinescu pentru ca aceasta canalie sa ramana nepedepsita dupa toate megatunurile pe care le-a tras in toti acesti ani. “Alecsandra Stoicescu a prezentat, sâmbătă seară, în emisiunea Q&A, cum îl scapă noul Cod Penal pe Traian Băsescu de dosare.

Potrivit noului Cod penal, care va întra în vigoare de la 1 februarie 2014, pedepsele pentru o serie de infracţiuni şi termenele de prescripţie a răspunderii penale se vor reduce drastic.

Asta înseamnă că multe fapte din dosare se vor prescrie.

Preşedintele Traian Băsescu pare să fi reuşit să-şi aranjeze dosarele pentru momentul în care nu va mai avea parte de imunitate.

Din 2015, Traian Băsescu va fi liber de orice posibilă acuzaţie penală. Asta în ciuda faptului că, la intrarea lui în mandat, Băsescu era inculpat în dosarul Flota, cercetat în dosarul casei din Mihăileanu şi suspectat de spălare de bani.

Numeroase acuzaţii i-au fost aduse lui Traian Băsescu de-a lungul timpului. Printre ele: fals, uz de fals, abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, bancrută frauduloasă, delapidare etc.

Trei DOSARE GRELE care l-ar putea înfunda pe Traian Băsescu

Când vorbim de delapidare, actualul Cod Penal spune că pedeapsa este cuprinsă între 1-15 ani, sau între 10-20 de ani la consecinţe deosebit de grave, iar prescripţia este 10 ani şi 15 ani pentru consecinţe deosebit de grave.

Potrivit Codului Penal actual, prescripţia specială este de 15 ani fără consecinţe grave, respectiv 22,5 ani pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

În noul Cod Penal nu mai există spor pentru consecinţe deosebit de grave şi pedeapsa nu mai este de la 1 la 15 ani, sau în cazul unor consecinţe grave, până la 20 de ani, ci între 2 şi 7 ani.

Prescripţia este de 8 ani, iar prescripţia specială este de 12 ani.

Astfel, prin Noul Cod Penal, care va întra în vigoare de la 1 februarie 2014, Traian Băsescu scapă de dosarul Flota.

Toate termenele de prescripţie specială depind însă de un lucru: dacă perioada de 10 ani la Cotroceni întrerupe sau nu prescripţia specială. Lucru pe care nu-l poate decide decât Curtea Supremă, unde numirile le face tot Traian Băsescu.

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii “Q&A cu Alecsandra St”