Comunicat de presa: Horia Georgescu – presedintele ANI este incompatibil   decembrie 11th, 2013

Catre

CONSILIUL NATIONAL DE INTEGRITATE

 In atentia Presedintelui si Biroului Permanent al Senatului

 

Subsemnatii Marian Valer si Rosca Stanescu Sorin, senatori in Parlamentul Romaniei, va inaintam prezenta

 

SESIZARE

 

prin care solicitam, in conformitate cu prevederile art. 26 alin. 1 si 4  rap. la art. 25 lit. d si e comb. cu art. 19 alin. 2 din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, sa inaintati Senatului Romaniei propunerea pentru eliberarea din functie a presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, Georgescu Horia, pentru urmatoarele

 

MOTIVE :

 

Numitul Georgescu Horia s-a aflat in stare de incompatibilitate atat in perioada in care a detinut functia de secretar general al Agentiei Nationale de Integritate (16.04.2008 – 18.04.2012 ) cat si in perioada de cand detine functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (18.04.2012- prezent), intrucat a detinut si detine functia de administrator la o societate comerciala ( S.C. OUTLOOK S.R.L Brasov), pe care nu a mentionat-o in declaratiile de interese depuse in perioada 2008-2013, savarsind astfel si infractiunea de fals in declaratii.

Conform adresei Oficiului National al Registrului Comertului nr. 441735 /05.12.2013, numitul Georgescu Horia a avut calitatea de asociat si/sau administrator in sase societati comerciale din Romania : S.C. Outlook SRL Brasov, S.C. Financial Securities TB S.A. Bucuresti , S.C. HBG Consulting SRL Brasov, S.C. Imperial SRL Brasov, S.C. Platinum Media SRL Brasov si S.C. Imperium SRL Brasov. Potrivit acestei adrese, numitul Georgescu Horia detine si in prezent calitatea de asociat si administrator la S.C. Outlook SRL, societate infiintata in data de 10.12.1999 si aflata in stare de lichidare.

Numitul Gerogescu Horia a fost numit administrator la S.C. Outlook SRL in data de 10.11.1999, pe o durata neprecizata, si nu a renuntat la aceasta functie in perioada in care a detinut functiile de secretar general, respectiv de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate. Conform practicii instituite de Agentia Nationala de Integritate, exista stare de incompatibilitate si in cazul in care societatea in care un demnitar sau un functionar public a detinut functia de administrator a fost dizolvata de drept si se afla in stare de lichidare. Potrivit informatiilor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului, in cazul S.C. Outlook SRL  a fost numit lichidator (Consulting Insol SPRL) de abia in data de 12.11.2013, pana la aceasta data atributiile de administrator revenind numitului Georgescu Horia.

In conformitate cu prevederile art. 25 lit. d din Legea nr. 144/2007, presedintele Agentiei Nationale de Integritate poate fi eliberat din functie cand se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind regimul incompatibilitatilor.

In probatiune, depunem copii de pe adresa Oficiului National al Registrului Comertului nr. 441735/05.12.2013 si de pe declaratiile de interese ale numitului Georgescu Horia din 2008 si 2013.

 

 

Bucuresti,                                                        Senatori

11.12.2013                                                    Marian Valer

                                                                Rosca Stanescu Sorin

Sursa: CorectNews

 

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii