Siretlic electoral. Cu repetitie   decembrie 27th, 2013

SRSIn timp ce PNL se afla in expectativa, fiind pasibil la fel de fel de prognoze, artizanii bataliei pentru prezidentiale lucreaza la greu. Unul din instrumentele preferate in momentele de acalmie politica este difuzarea unor cercetari de piata concepute cu mare abilitate. Incet, dar implacabil in cortexul colectiv este imprimata ideea ca Antonescu nu are nicio sansa in batalia pentru campania prezidentiala. Ponta, in schimb, are toate sansele. O pacaleala pe care unii o inghit cu carlig cu tot.

Vreau sa ma fac bine inteles. Eu nu pun mana in foc, cu un an inaintea alegerilor prezidentiale, ca liderul PNL, Crin Antonescu, va deveni succesorul lui Traian Basescu la Cotroceni. In douasprezece luni, se pot intampla multe. Multe lucruri inteligente puse la cale in laboratoarele politice, multe siretlicuri, dar si multe neghiobii. Toate acestea insumate ne vor putea oferi un rezultat. Totusi, pana atunci, putem opera cu cateva certitudini.

O prima certitudine este ca USL nu va mai exista la data alegerilor prezidentiale. Probabil ruptura va avea loc curand. Consecinta este ca nu vom avea un candidat comun pentru inaltul post de la Cotroceni.

Daca supozitia de mai sus este corecta, atunci fiecare formatiune politica se va lupta, promovandu-si propriul candidat. Macar de dragul de a spune, pe calea unei campanii electorale, ceea ce are de spus, de a-si mari vizibilitatea, de a-si consolida propriul electorat si, evident, de a negocia ceea ce poate fi negociat in al doilea tur de scrutin.

Din aceasta perspectiva, este de inteles de ce in toate cercetarile de piata apare un candidat PSD pentru functia prezidentiala. Ceea ce constituie insa un siretlic este faptul ca, intotdeauna, acesta se numeste Victor Ponta. Iar al doilea siretlic este includerea in cercetarile de piata a unor personalitati care nu si-au declarat niciodata intentia de a candida. Si, in fine, pe acest cont bulversarea estimarilor la etajele inferioare care, printr-o reactie in lant, altereaza estimarile in ceea ce-i priveste pe principalii candidati.

Sa explic afirmatiile de mai sus. In timp ce liberalii, daca fac cercetari de piata, pastreaza rezultatele in mare secret, institutele care lucreaza, pe fata sau mascat, pentru PSD isi afiseaza pretutindeni prognozele. Si, evident, in primul rand prin intermediul Romania TV, patronata de Sebastian Ghita. Aceste cercetari pornesc intotdeauna de la premisa ca Victor Ponta va candida. Ele ignora cu buna stiinta faptul ca, intr-un an de aici incolo, guvernarea se va eroda in mod semnificativ. Mai ales in ipoteza in care liberalii, trecand in opozitie, vor ataca la baioneta. Iar marele incasator al acestui proces va fi chiar Victor Ponta. E imposibil ca la data alegereilor prezidentiale el sa se mai poata bucura de credibilitatea necesara pentru a candida cu o sansa cat de mica de succes. In acelasi timp, privind situatia in dinamismul ei, daca PNL intra in opozitie, Crin Antonescu ar putea acumula o buna parte din punctajul pierdut de Ponta. In consecinta, o prima alterare a cercetarilor de piata este deliberata si se produce prin insistenta introducerii in ecuatie a lui Victor Ponta.

La fel de gresita, dar in mod intentionat, este includerea in intrebari a unor personalitati despre care nu se stie ca vor candida si, mai mult chiar, exista mari indoieli ca ar putea-o face. Cele mai relevante exemple sunt Mugur Isarescu si George Maior. O candidatura a oricaruia dintre cei doi, din motive diferite, este si improbabila si discutabila. Ca sa nu spun controversata. Si ei sunt introdusi in cercetarile de piata otravite tot cu intentia de a distorsiona prognozele.

In fine, pentru ca reteta sa fie completa, sunt distorsionate in mod vadit rezultatele in ceea ce priveste esaloanele doi si trei. Nu stiu daca Mihai Razvan Ungureanu isi va putea adauga vreodata salariul de la Cotroceni soldei pe care o incaseza regulat de pe vreme CDR. Dar ceea ce este cert e ca este cu neputinta ca, aflat in fruntea unui partid alcatuit din doua, trei persoane, el sa poata acumula un punctaj mai mare decat candidatul PDL, Catalin Predoiu. Dar in cercetarile de piata totul se poate. La fel cum se poate ca, de cele mai multe ori, sa nu apara candidatul UDMR pe care cu certitudine il vom avea, la fel cum s-a intamplat de fiecare data, si care va intruni un punctaj de cateva procente.

Asa ca pescuitorii in ape tulburi se joaca, avand, de fapt, un singur scop. Incercare de subminare si demantelare a PNL. Singurul partid cu sanse reale, pana una alta, de a da un nou presedinte.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

decembrie 28th, 2013 at 12:49
Marian Nicolae spune:

Pestele de la cap se impute………:
——————————————————
Tot mai mulți europeni, expulzați din Belgia

http://www.cotidianul.ro/tot-mai-multi-europeni-expulzati-din-belgia-229103/

Tot mai mulți cetățeni ai țărilor membre ale Uniunii Europene sunt expulzați din Belgia, chiar după un sejur îndelungat în acest regat, din cauza presiunii “nerezonabile” pe care o exercită asupra sistemului de ajutor social belgian, transmite AFP, care citează declarația unui oficial belgian.

“În 2013, până în luna august, au fost expulzați 1.130 de cetățeni europeni”, între care 133 de francezi, a indicat secretarul de stat belgian responsabil de azil și migrație Maggie De Block, răspunzând întrebării unui parlamentar local.

Expulzările cetățenilor europeni au explodat în ultimii ani. În 2010 fuseseră expulzați din Belgia 343 cetățeni ai UE, dar în 2011 numărul lor a crescut la 989, iar în 2012 s-a dublat, ajungând la 1.918.

De Block — unul dintre cei mai populari miniștri ai guvernului condus de Elio Di Rupo din cauza fermității sale în probleme de azil și imigrație — a decis să aplice cu strictețe o directivă europeană din 2004 referitoare la libera circulație a cetățenilor europeni.

Acestă lege europeană autorizează fiecare stat membru să pună capăt ajutoarelor sociale unui cetățean european estimat că ar constitui o ‘încărcare nerezonabilă’ pentru sistemul de ajutor social al țării care îl primește și să-l retrimită în țara sa de origine, în pofida dreptului acordat fiecărui cetățean european de a locui în oricare țară a UE timp de trei luni.

Presa belgiană a relatat în ultimele zile cazul unei familii franceze cu patru copii, amenințată cu expulzarea din cauza mijloacelor insuficiente de subzistență, deși locuiește în Belgia de trei ani, și cel al altei franțuzoaice, în vârstă de 30 de ani,care locuiește în regat tot de trei ani.

Publicat acum 2 ore si 6 minute
———————————————
nota Roninjaune:
Aceasta este bunastarea mult laudata de catre Bruxelles ???

decembrie 28th, 2013 at 15:13
Marian Nicolae spune:

Oraşul Dallas interzice fracturarea hidraulică

de Valentin Mândrăşescu
http://romanian.ruvr.ru/2013_12_27/OraSul-Dallas-interzice-fracturarea-hidraulica-4307/

În timp ce jandarmii de la Pungeşti explicau ţăranilor locali avantajele exploatării gazelor de şist, utilizând bâte, pumni şi alte mijloace de „întărire a mesajului”, membrii consiliului municipal al oraşului Dallas au votat interzicea fracturării hidraulice în aria de responsabilitate a municipiului.

Spre deosebire de statul Massachusetts, un fief tradiţional al democraţilor, oraşul Dallas şi statul Texas reprezintă o citadelă a republicanilor şi o zonă în care companiile petroliere americane au o influenţă colosală în mediul politic. În ciuda acestei influenţe, consiliul municipal a aprobat o hotărâre prin care se interzice fracturarea hidraulică dacă sonda se află la mai puţin de 460 de metri de o casă, şcoală, biserică sau arie protejată. În fond, fracturarea hidraulică este interzisă pe întregul teritoriu controlat de consiliul municipal. Oraşul Dallas se află la marginea bazinului Barnett Shale care este considerat o adevărată comoară pentru căutătorii gazelor de şist.

Cum a ajuns un consiliu municipal, controlat de republicani şi aflat sub influenţa companiilor petroliere, să interzică fracturarea hidraulică? Membrii care au votat pentru interzicerea fracturării hidraulice sunt preocupaţi de siguranţa locuitorilor oraşului, de seismele care pot fi provocate de exploatarea gazelor de şist şi de poluarea cu substanţe toxice a pânzei freatice. În acest context, instinctul de autoconservare, fizică şi politică, i-a forţat pe decidenţi să renunţe atât la veniturile care ar fi rezultat din concesionarea terenurilor municipale cât şi la „disciplina de partid”. Deşi membrii consiliului sunt formal apolitici, se ştie că majoritatea lor au legături cu establishment-ul republican local.

De 20 de ani, America este prezentată românilor ca un exemplu demn de urmat. De ce consiliile locale din România nu urmează exemplul texan? În cazul interdicţiei de la Dallas nu poate fi invocată acuzaţia penibilă de „şpagă de la Gazprom” pe care propagandiştii guvernamentali o folosesc pentru a denigra orice iniţiativă îndreptată împotriva fracturării hidraulice.

Dacă trendul existent va continua, exploatarea gazelor de şist va fi permisă doar în zonele de deşert ale Statelor Unite şi în colonii precum România.

Notă:

Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului.
Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

Valentin Mândrăşescu

decembrie 29th, 2013 at 07:53
paul spune:

SRS, eu as banui ca aceste prognoze falsificate au rolul sa induca in psihicul colectiv ideea ca PSD castiga alegerile (falsificate) pe merit si nicidecum sa convinga populatia sa ii voteze. De convins se ocupa primarii. Conving amarastenii sa voteze cum ” trebuie” la sate unde votul desi secret, „se vede” la numarat datorita numarului mic de votanti iar cand nu ajunge convingerea votantilor, trec la „convingerea voturilor” sa fie cum le place sefilor de la centru, cu ajutorul votantilor din cimitire. Nu vezi ca nici acum nu au actualizat listele electorale in care Pacepa sta la loc de frunte pe panoul votantului condamnat la moarte! Acolo a fost Pacepa si in perioada de glorie electorala a lui ilici Iliescu pe care nu il deranjau ca votau cei aflati intre patru scanduri si nici cei condamnati la moarte. FSN (PSD si PDL) a furat toate alegerile …intre cei doi, castigand cel care a furat mai mult. De ce s-ar dezminte ponta si echipa de la traditia fesenista? Onestitatea plagiatorului ii sta in cale? lol Ha ha ha ha ha!