Eroare fatala? Daca e asa, cine plateste factura?   ianuarie 16th, 2014

SRSS-a stabilit. Vor fi cuplate alegerile europarlamentare cu referendumul pentru Constitutia revizuita. La fel cum s-a intamplat si in 2009. Referendumul va fi organizat in doua zile, 24 si 25 mai, in speranta ca se vor prezenta 50 la suta plus unu dintre cetatenii Romaniei. Toti. Inclusiv cele cateva milioane aflate peste granita. Este o prima improbabilitate. Procentul prevazut de Legea referendumului in vigoare in luna mai va fi extrem de greu de atins. Daca nu cumva imposibil. Dar prima mare intrebare, inainte de a se ajunge la operatiunea propriu-zisa, este daca pana atunci va fi posibila derularea tuturor procedurilor, astfel incat referendumul chiar sa poata fi organizat. Daca nu, daca din acest motiv sau din cel al neindeplinirii pragului se va produce un esec, atunci cineva va trebui sa plateasca factura politica. Care va fi enorma.

Sa incercam o numaratoare inversa. Prima saptamana in care Parlamentul incepe sa lucreze in plen – deocamdata senatorii si deputatii lucreaza doar in comisii – incepe pe 3 februarie. In prima saptamana, din punctul de vedere al plenurilor si al revizuirii Constitutiei, nu se poate intampla absolut nimic. Cel mult se va lucra in Comisia speciala, in scopul armonizarii proiectului cu observatiile Comisiei de la Venetia. Sa admitem ca, muncind alert, Comisia speciala va avea un proiect gata la sfarsitul saptamanii. Desi e greu de crezut acest lucru. Asta inseamna ca, in conformitate cu legea fundamentala in vigoare, poate fi sesizata Curtea Constitutioanala a Romaniei careia i se pune proiectul la dispozitie pentru a se pronunta in zece zile. Daca si acest calendar va fi indeplinit cu maxima operativitate, atunci cele doua Camere ar putea sa inceapa dezbaterea pe articole a prevederilor constitutionale incepand din data de 17 februarie. Ce se va intampla in acest sens?

Conform Constitutiei, este obligatoriu ca fiecare dintre cele doua Camere, analizand articol cu articol, sa se pronunte. In final, in fiecare plen se va vota, iar Constitutia revizuita devine valida pentru referendum din punctul de vedere al Parlamentului doar in eventualitatea in care, in favoarea acestei decizii, se pronunta doua treimi din numarul total al deputatilor si senatorilor. Acest procent, cu toata majoritatea uriasa de care dispune USL, este greu de atins daca ne gandim si la opozitie. Si la posibilele absente. Motivate sau nemotivate. A doua observatie este ca, pentru a armoniza proiectul, cele doua Camere vor trebui sa ia deciziile pe rand. Cat timp va dura? Chiar daca exista o decizie politica ferma in acest sens, sa nu uitam ca nu ne referim la o lege oarecare, nici macar la o lege organica, ci chiar la legea fundamentala a statului.

Asadar, este rezonabil sa ne gandim ca, daca procedurile de mai sus vor debuta pe 17 februarie, ele s-ar putea finaliza nu mai devreme de doua saptamani. Se intra, asadar, in luna martie. Proiectul Constitutiei revizuite, inainte de a fi supus procedurii referendumului, mai trebuie sa indeplineasca doua conditii. Sa mai fie o data prezentat Comisiei de la Venetia pentru a primi de acolo asigurari ca observatiile facute anterior de aceasta au fost operate. Sa admitem, din nou, optimisti fiind, ca totul este in regula si primim un aviz in prima saptamana din martie. Din acel moment proiectul poate fi prezentat Curtii Constitutionale. Aceasta are obligatia de a se pronunta in zece zile. Aici poate surveni un prim moment extrem de periculos pentru initiatorii acestui demers politic.

Presedintele Traian Basescu a insistat in repetate randuri asupra faptului ca referendumul initiat de domnia sa, prin care poporul sveran a hotarat un Parlament unicameral cu numai 300 de membri, in mod obligatoriu trebuia sa se regaseasca intr-o revizuire a Constitutiei. Ceea ce nu s-a intamplat. USL a ratat momentul de a modifica in sensul acela Constitutia, de a supune revizuirea, asa cum scrie in Constitutie, unui refrendum care, cu pragul de 50 la suta, nu ar fi trecut. Astfel, paranteza deschisa de Basescu ar fi putut sa fie inchisa de USL. Asa ca problema ramane de actualitate. Iar presedintele va ataca din toate pozitiile revizurea. Dar si domnul Augustin Zegrean s-a pronuntat in acelasi sens. Ca de altfel si Constitutia actuala care prevede, in mod explicit, in articolul 152 ca prin nicio revizuire nu pot fi incalcate drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor ori garantiile acordate acestora.  Este previzibil ca ne vom afla in situatia in care, dupa zece zile, CCR va respinge proiectul. Si aici ar putea fi inchisa definitiv tema revizurii Constitutiei.

Sa admitem, prin absurd, contrariul. Si anume ca majoritatea de doua treimi a Curtii Constitutionale ar ajunge la concluzia ca Basescu se inseala. Ca se inseala si domnul Zegrean. In aceasta eventualitate, in zece zile vine avizul de la CCR. Dar si aici exista un daca. Daca nu cumva exista si alte motive de respingere a proiectului, cum ar fi de pilda unele modificari aduse Justitiei care ar putea fi interpretate ca o restrangere a independentei acesteia.

Sa trecem insa si peste acest obstacol. Si sa concluzionam ca, daca toate lucrurile merg unse, in ce de-a treia saptamna a lunii martie, in fine, Parlamentul ar putea vota legea de organizare a referendumului pentru revizuirea Constitutiei. Acest act normativ poate fi atacat la CCR de catre presedintele Tarian Basescu. Si aici avem o certitudine. Chiar asta va face. Dar nu imediat. El va utiliza tot timpul pe care il are la dispozitie pentru a tergiversa lucrurile. S-ar putea ajunge astfel ca abia la sfrasitul lunii martie sau inceputul lunii aprilie contestatiile lui Basescu sa ajunga la Curtea Constitutionala.

Sa fim din nou optimisti. Sa spunem ca Basescu nu va trage de timp mai mult de zece zile. Asta inseamna ca in a doua parte a lunii aprilie ar putea exista un raspuns al Curtii Constitutionale. Mai spre sfarsitul lunii.

Daca toate termenele vor fi mai scurte decat se va intampla in realitatea, tot nu ramane un interval suficient de mare de timp pentru a fi organizat referendumul simultan cu europarlamentarele. Riscul, asadar, este multiplu si urias in acelasi timp. Esecul este nu numai posibil, ci si previzibil. Din punct de vedere politic, intr-un an de doua ori electoral, el ar putea reprezenta o catastrofa. Cine va plati factura?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

5 comentarii

ianuarie 17th, 2014 at 07:20
Paul Snaider spune:

Prostii de romani

ianuarie 17th, 2014 at 08:18
Paul Snaider spune:

Petitia A3 ( Gadea ) vs petitia mea :

Intrucat prim-ministru inca in exercitiu, Victor Ponta, discrimineaza multe milioane de romani prin ignorarea sau dispretuirea fatisa a punctelor lor de vedere privind Referendumul ce impune trecerea in textul Constitutiei ca noul Parlament ce va fi ales la termen sa aiba o camera si 300 de alesi, acestia ii cer DEMISIA.

ianuarie 17th, 2014 at 10:16
Marian Nicolae spune:

Extraterestrii cumva…???!!!!

Snowden Documents Proving “US-Alien-Hitler” Link Stun Russia

TEHRAN (FNA)- Former National Security Agency (NSA) contractor Edward Snowden revealed documents providing incontrovertible proof that an alien/extraterrestrial intelligence agenda is driving US domestic and international policy, and has been doing so since at least 1945, some media reports said.

http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13921021000393

A stunning Federal Security Services (FSB) report on the nearly two million highly classified top-secret documents obtained from the United States Department of Defense (DOD) run National Security Agency-Central Security Service (NSA/CSS) by the American ex-patriot Edward Snowden states that this information is providing “incontrovertible proof” that an “alien/extraterrestrial intelligence agenda” is driving US domestic and international policy, and has been doing so since at least 1945, Whatdoesitmean.com reported.
Edward Snowden is a computer specialist, a former Central Intelligence Agency (CIA) employee, and former NSA/CSS contractor who disclosed these classified documents to several media outlets in late 2012 and was granted temporary asylum in Russia in 2013 after his designation by the Obama regime as the “most wanted man on earth.”
This FSB report further states that Snowden, in December, 2012, contacted the highly respected American columnist, blogger, and author Glenn Greenwald by an email headed with the subject line stating, “I and others have things you would be interested in.?.?.?.”
In Snowden’s own words, this report continues, he outlined to Greenwald the reason for his highly secretive group obtaining and releasing these documents by warning that that there “were actually two governments in the US, the one that was elected, and the other, secret regime, governing in the dark.”
As to who is running this “secret regime” Snowden and his cohorts were warning about, FSB experts in this report say, was confirmed this past weekend by former Canadian defense minister Paul Hellyer who was given access to all of Snowden’s documents by Russian intelligence services and stated they were, indeed, “accurate.”
Even though Defense Minister Hellyer’s exact statements to the FSB in regards to Snowden’s documents remain classified, shortly after his “extensive electronic interview” by the FSB he was allowed to appear on Russia Today’s program SophieCo this past fortnight where he shockingly admitted that aliens have “been visiting our planet for thousands of years” and described several types of these extraterrestrials, including “Tall Whites” who are working with the US Air Force in Nevada.

Of the many explosive revelations in this FSB report, the one most concerning to Russian authorities are the Snowden’s documents “confirming” that the “Tall Whites” (further revealed by Defense Minister Hellyer as noted above) are the same extraterrestrial alien race behind the stunning rise of Nazi Germany during the 1930’s.
In just one example of the many outlined in this FSB report, it shows that with this “alien assistance,” at the end of the 1930’s, when Nazi Germany possessed just 57 submarines, over the four years of World War II it built 1,163 modern technologically advanced submarines at its dockyards and even put them into operation.
Snowden’s documents further confirm, this report says, the “Tall Whites” (Nordic) meetings in 1954 with US President Dwight D. Eisenhower where the “secret regime” currently ruling over America was established.
Most disturbingly, this FSB report warns, is that the “Tall White” agenda being implemented by the “secret regime” ruling the United States calls for the creation of a global electronic surveillance system meant to hide all true information about their presence here on earth as they enter into what one of Snowden’s documents calls the “final phase” of their end plan for total assimilation and world rule.
Unbeknownst to the FSB, this report confirms, are those still in the US government backing Snowden, but whose presence Russian intelligence experts note is “unmistakable” and shows a cataclysmic power struggle is currently underway against this “secret regime” now headed by Obama by “forces unknown.”
Most to be feared by Russian policy makers and authorities, this report concludes, is if those opposing the “Tall White” “secret regime” ruled over by Obama have themselves aligned with another alien-extraterrestrial power themselves.
Note:
This report has been wired from Whatdoesitmean.com. As you can see, we have both mentioned and hyperlinked the source of this report and also released it in the wire section of our website to notify our viewers that all responsibility for the veracity, authenticity and reliability of this report lies with its original source, whatdoesitmean.com.
The wired report further mentioned that former Canadian Defense Minister Paul Hellyer has confirmed Snowden’s remarks and expressed his supportive views in an interview with Russia Today after he was given access to all of Snowden’s documents by Russian intelligence services. To help our readers with more relevant sources of information we included the video of Hellyer’s interview with RT, where he said extraterrestrial beings are amongst us and if we down at least one UFO, we’ll be facing an interstellar war, and that Apollo astronaut, Edgar Mitchell, told him there were something around two and twelve spices of aliens visiting the Earth, and that the aliens have provided people in the American government with military technology. The interview had been released on December 30, 2013 that is a few days before the whatdoesitmean report.
Yet, again this does not mean that we support or reject Hellyer’s views.
What is interesting here is how professional media outlets in the West, who are well informed of the wiring rules and technique, have tried hard to attribute the story to FNA in naive forms, ignoring the hyperlinked source and the RT video completely, and the first western media which rushed to make some use of this story to somehow link it to the worldview of a part of the Iranian political community was Washington Post, while a brief look at the archives of the western media outlets shows how they were trying to convince the world for even two decades after the World War II that Hitler and the Nazi Germany were driven by extraterrestrial beings. A February 1957 report by Reuters and Washington Post went so far to say that the Nazi Germany developed flying saucers that could flew 1,000 miles an hour to invade the US.
Most western media outlets have either completely ignored the RT video and the wired nature of this report, or mentioned its original source only at the end of their stories to first convince their readers that the story fully belongs to FNA.
And to those of you who may ask why we have basically carried this story, we should say that FNA has been seeking to inform its viewers of those stories which are ignored by the mainstream media, specially in the West. A part of our daily efforts is focused on such reports. In doing so, we sometimes try to cover some – specially controversial – topics with different reports to give our viewers a chance to study them from various perspectives. When the Occupy Wall Street Movement was ignored by the mainstream media in the West, we were almost among the first in the world to cover it on a daily basis for months.
It is also interesting that on the same day that the whatdoesitmean story was released, we also wired a report,’PRISM Mining UFO Data, Targets False Flag ET Invasion as Pretext to Space Wars’, from Examiner to provide an opportunity for our viewers to deal with this topic from a different perspective; yet again the mainstream media in the West which is looking for a scapegoat to blame Iran and the Iranians ignored it completely.
Finally, some of our viewers have complained that they have not been able to view the video and demanded a script of the Former Canadian Defense Minister’s statements. For those of our viewers, here is the full text of Mr. Hellyer’s remarks according to Russia Today:
Paul Hellyer was Canadian Minister of Defense in 1960s, ruling over the country’s armed forces during the time of the Cold War – and when he retired he publicly stated that we are not alone in the universe, and some guests from outer space actually live here, on planet Earth. Is this fantasy? Is someone actually watching us? Today we ask the man who says UFOs are a serious business – Paul Hellyer.
Sophie Shevardnadze: Our guest today is the Honorable Paul Hellyer, former minister of Defense of Canada, and he believes that life forms from space are present on Earth. It’s great to have you on our show. Why do you say that UFOs are as real as airplanes flying over our heads?
Paul Hellyer: Because I know that they are. As a matter of fact, they’ve been visiting our planet for thousands of years and one of the cases that would interest you most if you give me two or three minutes to answer is that during the Cold War, 1961, there were about 50 UFOs in formation flying south from Russia across Europe, and Supreme Allied Command was very concerned and about ready to press the ‘Panic’ button when they turned around and went back over the North Pole. They decided to do an investigation and they investigated for 3 years and they decided that, with absolute certainty, four species – at least – had been visiting this planet for thousands of years. We have a long history of UFOs and of course there has been a lot more activity in the last few decades, since we invented the atomic bomb and they are very concerned about that and the fact that we might use it again, and because the Cosmos is a unity and it affects not just us but other people in the Cosmos, they are very much afraid that we might be stupid enough to start using atomic weapons again, and this would be very bad for us and for them as well.
SS: No serious scientist has ever publicly confirmed evidence of an encounter with extra-terrestrials – why would scientists not confirm the facts if they exist?
PH: I’m afraid they must go out of their way not to find out. Even if they do 10 percent of the amount of research I’ve done in the last 8 years they would be as convinced as I am. I mean, they could do it even faster. Might take it a little longer, when they didn’t have military background, but there are so many wonderful books that tell these stories and they’ve been authenticated; the sightings have been authenticated by more than one witness and also by radar, and they have landed in various places around the world, including Russia. There’s famous case there, I can’t remember the name of the place, but it was widely reported at the time, a man wrote a book about it and then the French bought the book rights so it wouldn’t be circulated around… There’s just so much evidence, if anybody will take a time off to do a little bit of research and study. Some people are interested and will take the time, and the others just say “Oh, you know it’s just fantasy”. Since I’ve been public on this subject I get probably three or four emails a week from all over the world, from people who’ve actually witnessed sightings, and some of them who’ve actually been on the ships, and some of them who’ve actually been transported to another planet. This information… it is top secret in a way that governments don’t talk about it, but if you listen to whistleblowers and to the people who have worked in the industry, and who know what is going on, there’s just a lot of information out there and it doesn’t take very long to get your hands on it.
SS: See, the problem is that some who report UFOs sightings and alien abductions have been shown to make things up to be famous, to make money – or just for a prank. How do we tell fiction from a fact?
PH: You have to spend a lot of time trying to find…we use to say “separating wheat from the chaff”, and it takes a lot of effort. When I was minister I got sighting reports and when we checked them out, about 80 percent, 8 out of 10, were not real, they were sights of Venus or of plasma or a dozen other things, but there were 15 percent or 20 percent for which there was no explanation and they were the genuine unidentified flying objects. One of the conferences I went to… it was in Las Vegas… was promoted by chap who had written a book about crashes and there were dozens and dozens of them and many of them very-very well authenticated, so it would be impossible to read of that evidence and not come to the conclusion that these vehicles were real.
SS: Have you ever had your own encounter with aliens?
PH: Not encounter with aliens, no. I’ve seen a UFO, about 120 miles north of Toronto, over Lake Muskoka, where I have a cottage. Two years ago, at Thanksgiving, which is October, [my wife?] said that she wanted to go out and look at the stars, so…I’m not much of a night man… but I put on my cap and went out with her and she looked into the eastern sky and said, “There’s a star” and I turned the other way and said, “Oh, there’s a much brighter one over here” and she looked there and we watched it until our necks almost broke for about 20 minutes, and it was definitely a UFO because it could change position in the sky by three or four degrees in three or four seconds. I checked out – there were no satellites that could do that, a space station wasn’t going by and it isn’t able to move that fast anyway and there was no other explanation except that it was the real thing. Two days later I went down in the dark, got a comfortable chair, and watched. It came back almost at the same spot and entertained me for as long as I could take it. Then I went back to the cottage but it was very interesting because it would drop down in the sky and then it would roar back up and it would shift across a few degrees and do a circle and come back at just an astronomical speed, since you know they travel very-very fast.
SS: So does it just look like a falling star that falls really quickly and then rises again? What does it look like?
PH: Well, it looked just like a star.
SS: It looks just like a star?
PH: I don’t know if you personally have ever read the Bible or not but I think the star of Bethlehem was one of God’s flying saucers.
SS: You also told me that people write you emails, three to five emails a week, and they’ve actually been abducted or they had encounters with aliens. Do they actually tell you what these aliens look like? I mean, everyone’s interested – how would I know if I see an alien and he abducts me?
PH: First question you have to ask is how many species are there? I used to think there were between two and twelve. Apollo astronaut, Edgar Mitchell, who came to Toronto a few years ago and had dinner with us agreed there were something around two and twelve, but the latest reports that I’ve been getting from various sources are that there are about 80 different species and some of them look just like us and they could walk down the street and you wouldn’t know if you walked past one. They are what we call “Nordic blondes” and also the Tall Whites who were actually working with the US air force in Nevada. They’re able to get away with that, they had a couple of their ladies dressed as nuns go into Las Vegas to shop and they weren’t detected. I have a friend who saw one of the men walking along the street, he is somebody who can recognize that they were different, and he did. Then there’s the Short Grey’s as they are called, and they are the ones you see in most of the cartoons, they have very-very slim arms and legs, they are very short, just a little over 5 feet, and they have a great big head and great big brown eyes. But, there are different species and you have to know that they are different species and know that they all are different. If you saw the Short Greys you’d certainly know there’s something up that you’ve never seen before, but if you saw one of the Nordic Blondes, you’d probably say “Oh I wonder if she’s from Denmark or somewhere.”
SS: So these species that you are describing – are they all different in terms of nice and mean? Are some of them nice and benevolent and others nasty, how are they? Are they good to people on Earth or are they here to harm them?
PH: It’s a difficult question to answer, because they have different agendas and maybe all of us on Earth should have the same agenda, but you couldn’t say, maybe, that Russia and China and the US all had the same agenda at every turn, because they don’t. I would say that nearly all are benign and benevolent and they do want to help us, there may be one or two species which do not. That’s one of the things I’m investigating at the moment, to see who they are, what they are up to and what their agendas really are.
SS: These extraterrestrial creatures – where did they come from and how did they get here, to Earth?
PH: They come from various places. For a long while I only knew about ones who came from different star systems – the Pleadis, Zeta Reticuli and several other star systems…but in the past few months I have met [those] who made me aware that there are some in our star system, and that there are actually extraterrestrials who live on a planet called Andromedia, which is one of the moons of Saturn and that there are others on Venus and some on Mars and that they may be interacting between themselves – I suspect that they are because there is what is called a “Federation” of these people and they have rules. For example, one of the rules is that they don’t interfere with our affairs unless there are invited to – and that’s one of the reasons, probably, that we haven’t seen more of them until very recently…
SS: But, what do you mean, there are lots of people who want to interact with them, there are a lot of people who actually want to see them and to know who they are. What, do they need a special invitation to interact with us? What does it mean – “they don’t want to interfere with our affairs”?
PH: They don’t want to tell us how to run our affairs, they have accepted the fact that this is our planet, and that we have the right to run it, but they are very-very concerned: they don’t think we are good stewards of our planet, we’re clear cutting our forests, we’re polluting our rivers and our lakes, and we’re dumping sewage in the oceans, and we’re doing all sorts of things which are not what good stewards of their homes should be doing. They don’t like that and they made it very clear. As a matter of fact they have given us a warning.
SS: How?
PH: This has come from more than one source…
SS: How have they made it clear, what have they done?
PH: They have talked to people. One of the chaps I’ve talked with about a month ago was interacting with them in 1974, he and his brother, in Peru. They were taken to Andromedia, teleported. They were told what people there think and that we’re really wrecking our planet and in fact that something dreadful is going to happen to it if we don’t smarten up and change our ways. We spend too much time fighting each other, we spend too much money on military expenditures, and not enough on feeding the poor and looking after the homeless and the sick, and that we are polluting our waters and our air and that we’re playing around with these exotic weapons, thermonuclear weapons and atomic weapons, which have such devastating effects both on Earth and other areas of Cosmos. They don’t like that and that’s the reason they would like to work with us, to teach us better ways, but only, I think, with our consent. They work through individuals; they try and pick out individuals who won’t be frightened to death by them, because they can get you quite afraid. One of the cases I’m familiar with was with the Tall Whites in Nevada, where the US airman working with them was just frightened to death of them, and one, Charles Hall, rescued the daughter of one of the high-up people in the Tall White and as result became very good friends with the mother, and as soon as they could trust each other, they had a wonderful relationship. He wrote a book about it, called “Millennial Hospitality” – it tells you how you go through these stages, of being scared out of your wits, but then, when you establish a trust and a working relationship –you can have the same kind of relationship that you would have with someone here on Earth.
SS: But here’s what I’m thinking: if you are outing their presence, which is clearly not what they want, since they are hiding, why aren’t you afraid of repercussions? You are obviously stating that they are here, among us, telling me all these species that exist…
PH: They are here among us and I’m not afraid because in most cases, as far as technology is concerned, they are light years ahead of us, and we have learned a lot of things from them. A lot of the things we use today we got from them, you know – led lights and microchips and Kevlar vests and all sorts things that we got from their technology and we could get a lot more too, especially in the fields of medicine and agriculture if we would go about it peacefully. But, I think, maybe some of our people are more interested in getting the military technology, and I think that’s wrong-headed, and that’s one of the things that we are going to have to change, because we’re going to have to work together, all of us, everywhere on the planet.
SS: You’ve mentioned military technology and swapping technologies and barters in-between aliens and people in American government. I want to ask you as a former minister of Defense of Canada – is interstellar war a possibility? Should we be creating a Star Wars force to defend ourselves from possible invasion or something like that?
PH: I think it’s a possibility, but it’s a possibility especially if we shoot down every UFO that comes into our airspace without asking who they are and what they want. Right from the beginning we started scrambling planes, trying to shoot them down, but their technology was superior enough that we weren’t able to get away with it, certainly not for a long while. During that period of time they could have taken us over without any trouble if they wanted to, so I think, rather than developing our own Star Wars to protect ourselves against them, we should work with the benign species that are of a vast majority and work together, and rely largely on them, of course, and cooperate, so that we would be contributing something at the same time; I don’t think there’s any point in us developing a galactic force that would tempt us to ride on our own and get into mischief, which is one of the things that some of them are concerned about.
SS: What do you expect to happen if people start to believe in alien existence on Earth? Things are definitely going to change: our lives aren’t going to be the same anymore.
PH: I hope that’s the case. I am all for full disclosure, and I’m going to push very hard for full disclosure in the book I’m writing, to give some reasons for it, things that we really have to know and have a right to know. Our future as a species, and here I mean all of the species in the world, is potentially at risk if we don’t figure what’s going on and work together to try and make life more amenable for all of us, and to work with our neighbors from other planets as well.
SS: Still, I’m thinking to myself – if they’ve been here for such a long time as you say, and they are interested in helping humanity, as you say, why is our world such a mess? If you want help someone, you just help someone, you don’t wait for that someone to invite you to help that someone, no?
PH: I think parents sometime say to their children – “this is what you should do”, but that doesn’t mean children are going to do it, does it? The Cosmos is based on free choice. We’re given the option of making mistakes, of making wrong choices, and I guess, what bothers some of us, is that we’ve made too many wrong choices, and not enough right choices. So we’re going to have to start switching our priorities and stop spending so much time and effort on weapons to kill each other, or to dominate each other, and spend a lot more time on how to help each other to have a better life and a more just society, and life which is healthier. When the healthcare is better and when the food distribution is better and when the air is cleaner and water is cleaner and all of those things that are waiting to be done, if we just get together and, as we say, row in the right direction, in the same direction, it’s possible, but it’s a tall order and so far we haven’t done it. My thesis is that we have to do it, we have to start doing it right away.
SS: Thank you so much for this interesting interview and insight on extraterrestrial life. That was Paul Hellyer, a former Canadian minister of Defense, who says aliens exist and live among us on Earth. That’s all the time we have for today, I will see you in the next edition of Sophie&Co.

ianuarie 17th, 2014 at 10:18
Marian Nicolae spune:

Iranian news agency says the U.S. is secretly run by Nazi space aliens. Really.
BY MAX FISHER
January 13 at 11:31 am

http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2014/01/13/iranian-news-agency-says-the-u-s-is-secretly-run-by-nazi-space-aliens-really/

Iran’s semi-official news outlets have something of a reputation for taking conspiracy theorism to the next level. They’ve written on Israel’s secret plans to annex Iraq, the conspiracy by Western media to fabricate quotes by Iranian President Hassan Rouhani condemning the Holocaust and the secret Jewishness of the British royal family. You may notice a certain theme here.
On Sunday, the hard-line semi-official Fars News dropped one of its biggest bombshells yet: The United States government has been secretly run by a „shadow government” of space aliens since 1945. Yes, space aliens. The alien government is based out of Nevada and had previously run Nazi Germany. It adds, for timeliness, that the controversial NSA programs are actually a tool for the aliens to hide their presence on Earth and their secret agenda for global domination. This is all asserted as incontrovertible fact with no caveats.
There are so many wonderful details here. As proof that aliens were secretly behind the Nazis, the report explains that Germany built hundreds of submarines toward the end of the war, far more than would have been possible with mere human technology. It does not explain why aliens with access to interstellar travel built subs that were so grossly incapable against the British navy, or why all-powerful extraterrestrials were unable to help the Nazis resist an invasion by Allied forces that are mere cavemen relative to their own technology. So far, these are pretty unimpressive aliens.
In any case, after losing the war, the aliens apparently installed themselves as the secret force behind the United States government. President Obama is said to be a tool of the aliens, though anti-alien factions within the U.S. government are fighting to topple him. Their present aim is to install a global surveillance system that will, somehow, allow them to finally impose a one-world government and enslave humanity.
The best part to all this, to me, is the sourcing. Fars News takes us through a veritable hall-of-mirrors of sources „confirming” their scoop. The progenitor of it all, of course, is ostensibly NSA leaker Edward Snowden, who has waited until now to reveal that the real reason for all those NSA programs is aliens. As best I can tell, Fars claims that Snowden gave this information to Russia’s Federal Security Service (FSB). They also say it was independently confirmed by former Canadian defense minister Paul Hellyer. (Hellyer, who is 90, does indeed argue that aliens have visited Earth many times, though I haven’t seen him comment on this particular story.) The FSB, they say, put all this information down in a secret report, which was inexplicably obtained by the ultra-fringe conspiracy theory Web site, Whatdoesitmean.com.
Yes, this story is highly entertaining, as are many of the bizarre conspiracy theories proposed by official or semi-official news agencies in authoritarian states. But there’s also a more serious undercurrent here. A worldview that sees the U.S. as an evil hegemonic force so irrationally driven toward global domination that it must be run by space aliens is not a worldview that is predisposed toward negotiation or accommodation. It’s one that justified, or perhaps even necessitates, total resistance and a refusal to compromise. To be clear, this does not appear to be the present view of the Iranian president; the ongoing and highly public friction between Rouhani’s moderate-minded camp and Fars is proof enough of that. But the fact that there are people anywhere within the Iranian system sympathetic enough to this viewpoint to let through an article like this is a reminder of how some hard-liners see the world.

ianuarie 17th, 2014 at 10:53
Marian Nicolae spune:

Depozitele de armament ale Armatei Române păzite de firme private de pază

http://inforor.com/depozitele-de-armament-ale-armatei-romane-pazite-de-firme-private-de-paza/

By radu on December 9, 2013

CONFERINTA DE PRESA – MIRCEA DUSA – VICTOR PONTARecent a apărut Carta Albă a Apărării din care cetăţenii află cu groază că armata României la această oră nu este capabilă să îşi îndeplinească misiunea sacră pentru care este ţinută şi plătită de cei care încă mai produc efectiv ceva în România, pentru că nivelul ei de operativitate este scăzut la 40% . Adică o maşină mai are cam 2 roţi operaţionale din 4,un pluton de infanterie mai poate conta pe o grupă de militari ca efectiv combatant, baza logistică este asigurată pentru doar 40% din efective, celelalte pot să moară de frig, cald, sete sau foame după 10 zile de nemâncare dacă nu cumva sunt toţi copii învăţătoarei Anghel Cristiana, care acuma ar trebui clonată spre binele ţării, baza materială pentru instrucţie asigură instruirea a doar 40% din efective, ceilalţi se instruiesc privind teştoasele ninja pe computer, iar dacă începe un război, militarii vor avea gloanţe doar pentru o oră. De fapt asta cu gloanţele este déjà dovedită, acum 10 zile un fost cadru militar decedat la Oradea a fost înmormântat fără celebrele şi meritatele salve pentru că militarii din plutonul de gardă nu aveau muniţie de manevră, nu mai erau în depozit.

Ce face domnul Duşa, ministrul apărării? Iese pe post şi duşamalizează. Ascultându-l ce aberaţii spune te întrebi ce caută acolo unde este. Domnia sa dă vina pe .. micşorarea efectivelor şi profesionalizarea armatei.

“Aş ruga pe cei care vor să aibă o imagine completă despre Armata Română să-l citească de la primul capitol până la ultimul şi o să vă daţi seama că este chiar un document foarte serios, pentru că, atunci când vrei să stabileşti obiectivele pentru viitor, trebuie să analizezi situaţia de fapt, să analizezi felul în care Armata României s-a restructurat după 2004, când a devenit stat NATO, pentru că vedeam o ştire că s-a ajuns de la 330.000 de militari la 80.000 de militari.

S-a ajuns la o cifră care este optimă pentru a îndeplini misiuni în cadrul NATO. Nu uitaţi că, atunci când Armata României avea 330.000 de militari, Armata era obligatorie şi efectivele Armatei erau formate din militari în termen. Odată cu restructurarea armatei şi cu trecerea pe principii NATO, s-a trecut la o armată profesionistă, care poate să îndeplinească misiunile pe care le avem în cadrul NATO şi misiunile privind siguranţa naţională cu efectivele care au fost planificate”, a precizat Mircea Duşa, adăugând că forţa unei armate nu stă în numărul de militari, ci în numărul de unităţi operative care pot îndeplini misiunile.”

Este incredibil cu câtă pasivitate trece pe lângă acest bilanţ cutremurător. Raportul arată că ARMATA ROMÂNĂ SE GĂSEŞTE LA DOAR 40% DIN CAPACITATEA NECESARĂ ÎN ACEST MOMENT, iar el vorbeşte de scăderea efectivelor şi lipsa militarilor în termen. Domnule Duşa, sunteţi cu toate ţiglele pe casă? Păi în primul rând faptul că nu mai avem 300000 de militari ci doar 80000 ar trebui să fie un punct în favoarea ridicării calităţii armatei pentru că avem mai puţini oameni de hrănit, echipat, instruit, asigurat logistic. În al doilea rând dispariţia serviciului militar obligatoriu şi profesionalizarea armatei ar trebui de asemenea să fie un motiv de bucurie, pentru că nu mai avem în armată militari neinstruiţi, ci “profesionişti” care ar trebui să ridice nu să scadă gradul de operativitate. Dumneavoastră însă aveţi impresia că toată lumea vă înghite gogoşile pentru că aşa e ordin . Probabil jurnalişti ca domnii Turcescu sau Chiriac care au primit grade în rezervă la apelul bocancilor şi se plâng apoi că li s-au luat “nemeritat” înapoi vor pune botul la explicaţiile dumneavoastră dar oricine a făcut armata (dar nu de râs, ca Oprea, Onţanu, sau dumneavoastră), ştie că aţi făcut nişte afirmaţii nu hilare ci de tot plânsul. De plans este şi starea armatei la ora aceasta iar dumneavoastră încercaţi să duşamalizaţi situaţia cu explicaţii de doi bani. Cum puţeţi afirma că “armata e capabilă să execute orice misiune, fie că este vorba de misiuni în afara teritoriului României, fie că este vorba de misiuni în interiorul ţării, fie că este vorba de misiuni umanitare “ când este operativă în proporţie de 40%? Faptul că trimiteţi în misiuni câte o fregată, un pluton sau o companie de soldaţi echipaţi cu mari eforturi cu ţinute luate din toate depozitele armatei, cu tehnică din ştocul de mobilizare sau primită de la americani, bocanci care nu ţin 6 luni de zile şi până şi steagurile, lenjeria intimă şi bateriile de lanternă sunt făcute în China, nu înseamnă că armata României poate executa orice misiune, ci că din toată armata României abia dacă reuşiţi să faceţi un batalion sau două complet echipate pentru război, dar un război de 3 zile, că mai mult nu facem faţă, nu avem resurse.

Cu asta vă lăudaţi domnule Duşa, asta înseamnă că armata poate executa orice misiune? Ce încercaţi să duşamalizaţi? Incompetenţa, lipsa de interes, amatorismul, servilismul politic, sau trădarea intereselor ţării şi sabotarea capacităţii de apărare a ţării? Nu vă jucaţi cu cuvintele domnule Duşa, când vorbiţi de apărarea ţării. NU MAI CÂRPIŢI SAU PETICIŢI sacul domnule Duşa, că ar putea să vă coste.