Cum e, domnule presedinte? E legal?   ianuarie 28th, 2014

SRSEste vorba despre Alba ca Zapada. Cea pentru copii mari. Nascocita de un consilier prezidential. Pe nume Sebastian Lazaroiu. Om cu multa imaginatie. Si care se exprima plastic. Alba ca Zapada, in viziunea sa, iata materializata acum, este un partid nou. Faimoasa Miscare Populara. Nou nout. Cu oameni vechi. Partid prezidential. Clocit la Cotroceni. Si mosit tot acolo. Pe bani publici. Cu functionari publici. E legal? E legal, domnule presedite?

Nu este important pentru demersul editorial de fata in ce masura „Miscarea Populara”, care asteapta sa primeasca botezul justitiei pentru a se putea inscrie in campania electorala, este sau nu este cu adevarat un nou partid. Care sa ia politica in piept si de la zero. Imaculat. La fel ca Alba ca Zapada din povestile pentru copii. Si daca este imaculata, si daca este maculata, si daca este de stanga, si daca este de dreapta, si daca este sau nu un vehicul suta la suta prezidential, Miscarea Populara este pentru moment interesanta doar sub aspectul „iamculatei” sale conceptiuni. De ce?

Constitutia ii interzice presedintelui Romaniei sa faca politica in favoarea vreunui partid. Ori in defavoarea vreunui partid. Legile statului, inclusiv cele anticoruptie, ca sa nu mai vorbim de Legea partidelor, pedepsesc cu asprime utilizarea banilor publici in beneficiul unor formatiuni politice. De asemenea, cum este si logic, este interzis ca functionarii publici, adica acei salariati, demnitari sau nu, care primesc bani de la buget, sa lucreze in beneficiul unor partide. Ce avem, din aceasta perspectiva, de observat si de comentat in legatura cu Miscarea Populara?

Trec in mare viteza peste faptul ca, dintre miile de notari din Romania si dintre miile de avocati, fix fiica presedintelui, Ioana Basescu, este cea care si-a asumat mareata sarcina de a inregistra noul partid. Trec cu aceeasi lejeritate si peste detaliul ca el a fost proorocit, cu surle si trambite, de Sebastian Lazaroiu din postura sa pe atunci de consilier prezidential. Dar ce urmeaza? Nu numai presa, ci si declaratiile aparatului tehnic de la Cotroceni dovedesc ca, initial, de formarea acestui partid s-au ocupat mai multi consilieri in incinta Palatului Prezidential. Oameni platiti din bani publici, utilizand infrastructura electronica, dar si de alta natura a institutiei prezidentiale si in timpul activitatilor prezidentiale, au facut primele racolari in vederea constituirii noului partid. Las la o parte faptul ca Miscarea Populara, in ciuda aplombului prezidential care a lansat-o la apa, pare a fi ramas cantonata undeva intr-un fiord al furtunoasei politici romanesti. Acum insa cartile sunt date si mai mult pe fata. As spune eu chiar ostentativ. In mod oficial, se pregatesc pana vineri sa-si ia startul pentru a-si ocupa locurile pe care si le-au pregatit in ultimul an, utilizand resurse publice, mai multi consilieri prezidentiali. Ei vor deveni diamantele din coroana Albei ca Zapada.

Cine sunt corifeii Miscarii Popular-prezidentiale? Domnul Adrian Radulescu, consilier prezidential in Departamentul Politici Economice si Sociale de la Cotroceni. Fost secretar de stat la Agricultura in Guvernul Boc. Un neomosier. Amestecat pana in gat si in afacerea Nana. Om nou. Numai potrivit pentru Alba ca Zpada. Gabriel Berca, fost parlamentar PDL, fost ministru de Interne in Guvernul Boc, sindicalist experimentat, consilier prezidential in Departamentul pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila. Razvan Murgeanu, unul dintre veteranii PDL. De pe vremea PD. Fost viceprimar pe listele acestui partid, la capitala. Consilier de stat chiar la Cancelaria Presedintelui. Si, in fine, se pregateste de start si omul cel mai informat. Evident, dupa presedintele Traian Basescu. Este vorba de Daniel Moldoveanu, nimeni altul decat consilierul prezidential aflat in fruntea Departamentului Securitatii Nationale. Adica cel care primeste, filtreaza si analizeaza in beneficiul presedintelui toate informatiile furnizate de comunitatea serviciilor secrete.

Curata Alba ca Zapada! Dar si extrem de smechera fatuca. Pentru ca, nu-i asa, ea are acces direct la toate resursele de informatii. Despre prieteni si despre adversari. Ne dam seama, asadar, ca, inca din start, Miscarea Populara beneficiaza de o redutabila arma pe care o poate utiliza in batalia politica cu celelalte partide. Nu numai ca stie totul despre oricine, dar Miscarea Populara dispune indirect si de un numar imens de „acoperiti” in toate domeniile. Si mai ales printre agentii de influenta ai societatii. Chestiunea este profund imorala. Dar si suta la suta penala.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

5 comentarii

ianuarie 28th, 2014 at 21:44
Marian Nicolae spune:

Norii de furtuna se aduna.

Norii de furtuna se aduna.
Miros linistea dinaintea furtunii
Aud tunetul confruntarii de cuvinte,
Literele nu mai ajung, sa le cerne

Sulite se ascut si sabii se forjeaza,
Miros linistea dinaintea furtunii,
Bunii cu bunii impotiva urii si-a furtunii,
Acum se aleg care cu cine,

Miros linistea dinaintea furtunii,
Mirosul iriui si al fierii,
De ce tu ai pamant negru roditor,
De ce tu ai piatra si apa de izvor,

Norii de furtuna se aduna,
Invidia si ura o sa-i mane,
Nisipul din desertul lor,
In inima fara de popor,

Miros linistea dinaintea furtunii,
Viata de frate pentru viata de frate,
Asa cum fost-a odat,
In tara lui Talion Imparat,

Norii de furtuna se aduna,
Tu ai crang tu ai fantana,
Eu le vreu, asta ma mana,
Brazda din pamantul vostru,
Ne mana sa luam ce nu-i al nostru,

Miros linistea dinaintea furtunii,
Iata-i vad inima-n palma mainii,
Nisipul din desertul nostru,
Ne mana sa luam ce nu-i al nostru,

Furat-am tot in asta lume,
Satui nu suntem cat intr-o lume,
Furam, furam tot ce gasim,
Pana si crucea din tintirim,

Miros greu, greu de morminte,
Tu ai oi, capre si vite,
Tu ai crang, tu ai fantana,
Eu le vreu, asta ma mana,

ianuarie 28th, 2014 at 21:51
Marian Nicolae spune:

Buna seara domnule senator,

Ma intreb eu oare de ce-o fi tunat
Al prim om din stat,
De-i frecara si-i hulira,
Pe cei 8 de-i domolira…..cu demisie cu tot…..

Despre cei 8 consilieri
Vrut-am sa vorbesc
in grai dulce romanesc….

ianuarie 29th, 2014 at 12:39
Marian Nicolae spune:

UPDATE Memorandumul cu Rompetrol:

Guvernul a aprobat un act normativ prin care accepta sa piarda 400 milioane de dolari contra unei promisiuni de investitii de un miliard de dolari fara clauze punitive

de Claudia Pirvoiu Vineri, 24 ianuarie 2014, 12:29
http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-16471977-memorandumul-rompetrol-guvernul-aprobat-act-normativ-prin-care-accepta-piarda-400-milioade-dolari-contra-unei-promisiuni-investitii-miliard-dolari-fara-clauze-punitive.htm

Hotararea de Guvern privind Memorandumul care scapa grupul Rompetrol de datoria de 600 milioane de dolari a fost publicata joi in Monitorul Oficial. Astfel, Guvernul isi asuma retragerea din procesul cu Rompetrol pentru recuperarea unei datorii de 600 milioane dolari dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca nu este constitutional ca Parlamentul sa aprobe aceasta decizie.

Actul normativ nu impune nici un fel de garantie astfel incat dupa stingerea tuturor litigiilor dintre statul roman si Rompetrol, compania petroliera sa faca investitia de 1 miliard de dolari promisa in nenumarate randuri de premierul Victor Ponta.

In realitate, memorandumul scapa compania de litigii si de obligatia de a plati 400 de milioane de dolari din datoria totala de 600 milioane dolari, contra promisiunii ca va realiza investii – fara termene clare de realizare.

—————————————————-
nota Galben Marian:

Daca premierul Ponta isi permite sa ierte de plata unui mizilic de 400 de milioane de dolari o firma privata, nu inteleg de ce eu, tot o persoana privata sunt obligat sa platesc impozit la stat (oare si in definitiv care stat…) pe automobilul detinut si eventual pe casa in care locuiesc ?????

Drept pentru care il rog pe premierul Ponta sa ma absolve de plata oricarui impozit pe bunurile care-mi apartin…(oare, deoarece vad ca trebuie sa platesc chirie la stat pana la adanci batraneti…) in baza aceluiasi rationament care l-a impins sa mai dea o gaura in bugetul Romaniei, la fel ca si iertarea datoriei Irakului in valoare de 2 miliarde de dolari…mi se pare.

N-am inteles pana la urma ori facem parte cu totii din famiglie ori nu mai facem…….
—————————————————————

ianuarie 29th, 2014 at 12:40
Marian Nicolae spune:

Rompetrol iertată de jumătate de miliard de dolari
Incredibil: Ce tun uriaș a dat guvernul Ponta când poporul era cu ochii la tragedia aviatică!

http://stareanatiunii.com/guvernul-sterge-datorii-de-500-milioane-ale-unei-companii-private.html

Miercuri 23 ianuarie, Guvernul Ponta a aprobat „Hotararea de Guvern pentru aprobarea tranzactiei convenite prin Memorandumul de Intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group N.V. semnat la Bucuresti la 15 februarie 2013” prin care compania detinuta de statul kazah este iertata de o datorie de jumatate de miliard de dolari.

Asadar, in timp ce opinia publica era atintita asupra tragediei aviatice din Muntii Apuseni, Guvernul Ponta se „preocupa” sa dea poporului roman o noua teapa uriasa.

Toate acestea in contextul in care Guvernul Ponta vrea sa puna accize pe combustibil, insa nu ezita sa scuteasca o companie privata, straina, de o datorie uriasa (jumatate de miliard de dolari).

Amintim ca Legea care avea acelasi continut a fost respinsa anul trecut de catre Presedintele Traian Basescu si declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala a Romaniei.

ianuarie 29th, 2014 at 13:13
Marian Nicolae spune:

ECOLOGIŞTII ŢIPĂ, AVIZELE CURG
Un nou acord de mediu, pregătit pentru Chevron

BURSA 29.01.2014
http://www.bursa.ro/ecologistii-tipa-avizele-curg-un-nou-acord-de-mediu-pregatit-pentru-chevron-227827&s=companii_afaceri&articol=227827.html

În ultimul an, subiectul gazelor de şist a stârnit reacţii negative puternice, atât în rândul organizaţiilor de mediu cât şi al unei părţi a societăţii civile. În ciuda faptului că, la nivel european, numeroase state au respins sau au blocat explorarea gazelor de şist, autorităţile de la noi din ţară sunt mai darnice, avizând, de fiecare dată, procedurile care permit demararea operaţiunilor de explorare a acestor zăcăminte.

Compania Chevron urmează să obţină cel de-al patrulea acord de mediu pentru explorarea gazelor de şist, tot în regiunea Vaslui. Deşi locuitorii din zonă s-au împotrivit cu vehemenţă, autorităţile locale vasluiene au decis să emită acordul de mediu pentru explorarea gazelor de şist în comuna Puieşti.

Decizia îi aparţine Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui, care a analizat (în cadrul Comisiei de Analiză Tehnică – CAT) documentaţia depusă de către compania americană.

“După analiza raportului de evaluare a impactului asupra mediului, membrii CAT au luat decizia de emitere a acordului de mediu pentru proiectul

. Conţinutul raportului este în conformitate cu legislaţia în vigoare şi are toate informaţiile necesare luării unei decizii în ceea ce priveşte emiterea acordului de mediu”, a declarat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui, Mădălina Nistor.

Mai multe ONG-uri s-au solidarizat cu localnicii din zonele unde Chevron urmează să demareze explorarea gazelor de şist, anunţând că pe data de 8 februarie vor organiza un amplu protest, în mai multe oraşele ale ţării.
Chevron România mai deţine alte trei acorduri de mediu în judeţul Vaslui, obţinute în urmă cu un an, pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Siliştea – Pungeşti, Păltiniş – Băceşti şi Popeni – Găgeşti.
Totodată, compania petrolieră a obţinut, în baza acordului de mediu şi a altor avize de la alte autorităţi, prima autorizaţie de construire pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie montată sonda de explorare de la Siliştea – Pungeşti.
Autorizaţia a fost acordată de Consiliul Judeţean Vaslui la începutul lunii octombrie 2013, lucrările de amenajare a platformei fiind demarate în 2 decembrie 2013.
În ţara noastră există 17 comune care au emis hotărâri de Consiliu Local, prin care se interzice explorarea şi exploatarea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice în perimetrul administrat: Ghiroda şi Moşniţa, judeţul Timiş, şi Coroieşti, Iana, Ghergheşti, Pungeşti, Găgeşti, Banca, Suletea, Puieşti, Alexandru Vlahuţă, Tutova, Băceşti şi Pochidia din judeţul Vaslui.

Lucia Crăciun

* Patru state americane au reclamat cazuri de contaminare a apei, din cauza gazelor de şist
În cel puţin patru state americane au fost primite, recent, sute de plângeri privind contaminarea surselor de apă cu petrol sau gaz, iar poluarea a fost confirmată în cazul unora, potrivit presei internaţionale.
Associated Press a cerut date privind plângerile legate de exploatările gazelor de şist în Pennsylvania, Ohio, Virginia de Vest şi Texas, şi a găsit diferenţe mari în felul în care autorităţile dezvăluie aceste probleme. Potrivit publicaţiei, cel mai transparent s-a dovedit statul Texas.
Conform Associated Press, numai în statul Pennsylvania s-au înregistrat, în 2013, 398 de reclamaţii privind poluarea cu petrol sau gaz a surselor locale private de apă potabilă, iar în 2012 au existat 499 de plângeri. Printre motivele plângerilor se numără reducerea debitului de apă, poluarea cu gaz sau alte substanţe. Mai mult de 100 de astfel de cazuri au fost confirmate în ultimii cinci ani, relatează respectiva publicaţie.
Extragerea combustibililor din depozitele de şist presupune pomparea a sute de mii sau chiar milioane de litri de apă, sare şi substanţe chimice în pământ pentru a sparge roca în vederea eliberării gazului.