Jurnal de senator   martie 4th, 2014

Luni, ziua incepe cu o sedinta comuna a deputatilor si senatorilor PNL, cu toata conducerea partidului. Decidem, prin vot in unanimitate, cu o singura exceptie, Radu Stroe, sa invalidam Guvernul Ponta III. Multe interventii extrem de interesante. M-am pregatit si eu, dar apoi nu am mai luat cuvantul, intrucat mai multi parlamentari liberali m-au laudat, facand afirmatia ca in interventiile de la televiziuni am fost unul dintre cei mai importanti vectori de imagine ai partidului. Am considerat ca, daca iau cuvantul, profit de simpatia generala pe care mi-au aratat-o ceilalti, astfel incat ceea ce vroiam sa spun o voi face prin intermediul analizelor pe care le public.

Marti – o zi politica absolut spectaculoasa. In Comisiile reunite de cultura a fost validat, la limita, Kelemen Hunor pentru portofoliul Ministerului Culturii. Eu i-am pus cateva intrebari la care nu a reusit sa dea un raspuns. Care sunt cele patru obiective ale programului de guvernare privind Cultura? Cand sunt sarbatorite Ziua Nationala a Culturii si Ziua Limbii Romane? Cum are de gand sa actioneze, ca ministru al Culturii si ca viceprim-ministru, pentru recuperarea Fundatiei Gojdu? Intrucat nu a stiut sa raspunda, oparindu-se chiar ca il tratez ca la scoala, am votat impotriva. L-au salvat doua voturi de la PDL, unul fiind al domnului deputat Paleologul.

Fulminant spectacol politic, incepand de la ora 15:00, in Plenurile reunite al Parlamentului. Crin Antonescu a avut unul dintre cele mai bune discursuri ale sale si a punctat exceptional, demisionand de la presedintia Senatului. Am votat impotriva Guvernului Ponta III. Incepe cu adevarat aventura mea in opozitie.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

martie 5th, 2014 at 08:36
Petre S spune:

Baliverne. V-ati tras singuri cate un glont in picior. Antonescu mai bine se dadea cocos cand a fost pus de cei 7,4 milioane pe care i-a tradat alaturi de Ponta. Mai tii SRS minte cum ii alerga Antonescu pe parlamentarii liberali sa accepte gainariile asa zisei Curti de Coorve Constitutionale? Atunci trebuia sa arate ca stie ce face, nu acum cand a trantit mucii in fasole si a mai si demisionat din functia de Presedinte a Senatului, asa ca le arate el lor! N-are nimic in tartacuta. Se asteapta poate ca populatia sa-l voteze, dar Ponta stie de la Stalin Basescu si Iliescu, ca nu conteaza cine voteaza, ci cine le numara. Oprea adica si PSD-ul. Vai de capul vostru de ingramaditi.