Presedintele ANI a incalcat legea penala   aprilie 15th, 2014

SRSDomnul Horia Georgescu, in calitatea pe care o are, nu de simplu cetatean, ci de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate, se face vinovat de o grava infractiune. In mod repetat, sub forma unor declaratii si a unor comunicate, el a acuzat nenumarati cetateni ai Romaniei ca au incalcat legea sfidand hotarari definitive si irevocabile ale justitiei. Este vorba de faimosul caz Mircea Diaconu. Totul a pornit de la o acuzatie de incompatibilitate lansata de ANI. Transformata intr-un caz juridic. Inalta Curte, desi a constatat ca domnul Mircea Diaconu nu se face vinovat de rele-intentii, a fost totusi silita, pornind de la ambiguitatile legii si ancheta ANI, sa dea un verdict de incompatibilitate. Ceea ce nu inseamna, asa cum s-a dovedit, ca domnul Mircea Diaconu nu putea candida pentru un statut de deputat europarlamentar.

Directorul ANI a debutat amenintand Partidul National Liberal cum ca, daca domnul Mircea Diaconu apare pe listele acestuia, va face demersurile necesare pentru ca intreaga lista sa fie respinsa de catre Autoritatea Electorala. Cand Mircea Diaconu a decis sa candideze independent, domnul Horia Georgescu a avertizat Biroul Electoral Central ca, daca nu-i respinge solicitarea, va face plangeri penale impotriva reprezentantilor acestuia. Apoi au urmat la rand cetatenii care au semnat sau l-au ajutat sa stranga semnaturi. Practic, sunt peste o suta de mii de persoane carora, in mod public, domnul Horia Georgescu, in calitate de presedinte ANI, le-a atras atentia insistent ca incalca legea penala si ca vor raspunde pentru asta.

Dincolo de faptul ca presedintele ANI a intervenit, in mod violent, intr-un proces electoral incercand sa-l influenteze, dincolo de faptul ca a incercat sa-i impiedice pe cetateni sa participe la procesul electoral – strangerea de semnaturi fiind parte a acestuia –, iata ca avem de-a face cu amenintari directe asupra unor cetateni acuzati, in mod fals, ca incala legea si ca urmeaza sa raspunda penal.

Verdictul definitiv al justitiei stabileste insa cu totul altceva. Ca cei care au semnat pentru Mircea Diaconu si cei care l-au ajutat sa stranga semnaturi au respectat intocmai legea. Iar cel care a incalcat legea este domnul Horia Georgescu. Fapta sa este infractiune pedepsita ca atare atat de vechiul Cod Penal, cat si de noul Cod Penal. Intr-o societate care se lupta pentru a trai in respect fata de justitie, ma astept ca domnul Horia Georgescu, presedintele ANI, sa suporte consecintele.

P.S. Acest editorial este declaratia politica pe care am prezentat-o astazi in plenul Senatului.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii