Jiltul gol   iunie 17th, 2014

SRSJiltul gol ii apartine lui Traian Basescu si s-a aflat, desigur, la figurat, marti, alaturi de tribuna Senatului. Un jilt al lupului singuratic. Din care principalul protagonist a lipsit. Pentru ca nu a fost invitat. Un caz fara precedent. Care i-a scandalizat pe vechii sai tovarasi de drum. De ce a lipsit actorul din jilt? De ce, intr-un moment aniversar atat de important, 150 de ani de la infiintarea Senatului, una dintre institutiile de acest fel cu cea mai mare traditie in Europa, presedintele vremelnic al acestui stat a ramas dincolo de clanta? A fost o sanctiune? A fost o sfidare? A fost un avertisment dat de senatori?

Pentru o persoana picata din Luna, pentru un strain care afla intamplator ca, intr-un moment atat de important in viata unui stat de drept, persoana care detine functia prezidentiala este ignorata, este sfidata si nu este invitata alaturi de celelalte personalitati – Patriarhul, seful Bisericii Catolice, Familia Regala, fostii presedinti ai statului, conducatorii celor mai importante institutii -, ei bine, un asemenea moment este socant. De neinteles. Ce ar fi trebuit sa comita acel presedinte al statului pentru a merita un asemenea afront?

Inca presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu a fost de doua ori suspendat de Parlament si continua sa se afle la butoanele institutiei prezidentiale doar cu sprijin extern si utilizand pur si simplu un truc furnizat de Curtea Constitutionala intr-un moment in care era mai politizata decat acum. Motiv pentru care, chiar dupa prima suspendare, el nu numai ca a demonizat Parlamentul acuzandu-l, in mod public, de toate relele lumii, dar a si incercat sa-l decimeze. Iar instrumentul ales, in aparenta democratic si constitutional, a fost, de fapt, o smecherie. Nedemna de o persoana detinatoare a unei functii atat de inalte. Utilizandu-si una dintre prerogative, domnul Traian Basescu a organizat un referendum pentru un sistem unicameral, programandu-l, cu sprijinul Guvernului marioneta, chiar in ziua alegerilor prezidentiale. Astfel incat cetateanul sa fie cat mai bulversat. Iar un referendum de o asemenea importanta, din nefericire, nu a fost precedat de o dezbatere serioasa, de o informare atenta a cetateanului, pentru ca acesta sa stie ce voteaza. Asa ca, din punct de vedere formal, Traian Basescu a reusit sa construiasca un referendum prin care cetatenii Romaniei au aratat ca doresc desfiintarea Senatului, dar, in continut, procedura s-a transformat intr-o fasaiala. Pentru ca ar fi trebuit sa urmeze un proiect de modificare a Constitutiei pentru care domnul Traian Basescu nu a gasit suficienti parlamentari si apoi inca un referendum pentru Constitutia revizuita. Aceste proceduri nu s-au mai putut face.

Domnul Traian Basescu este oaspetele refuzat al aniversarii a 150 de ani de istorie a Senatului Romaniei si, la figurat, jiltul ocupat de el a ramas gol, intrucat asa au decis parlamentarii. Sa nu-l invite. Sa sanctioneze tentativa lui de a lichida Senatul. Sa-i avertizeze, pe aceasta cale, si pe viitorii presedinti ca totul are o limita.

Pe jiltul gol au varsat lacrimi senatori dintre cei care l-au sustinut pe Traian Basescu, inclusiv atunci cand el a incercat sa lichideze institutia. Institutia in care, in semn de protest, au ramas. Si nu s-au retras.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

iunie 17th, 2014 at 16:21
Paul Snaider spune:

Ca Basescu este o jigodie cred ca se stie dar nu inteleg cum de Parlamentul se poarta exact la fel . Daca nu mai rau. Motivul ne invitarii a fost ca Presedintele a pledat si a actionat in decursul anilor pentru unicameralism.Da, si ? Adica daca cineva spune sau propune ca in Romania trebuie sa se circule cu masina pe partea stanga a drumului acesta nu mai are voie sa circule ? CE MAI. O TARA DE NEBUNI !!!

iunie 18th, 2014 at 10:50
Marian Nicolae spune:

Democratia americana in toata maretia sa….

Hot Girl Knows Her Rights with Police Tells Off Border Patrol Police Officers

https://www.youtube.com/watch?v=7cSfotUvjdk

iunie 18th, 2014 at 16:39
Marian Nicolae spune:

Marea Britanie și China au semnat contracte economice de 17 mld euro, în timpul vizitei premierului chinez la Londra

Added by Calea Europeana on 18 June 2014.
http://www.caleaeuropeana.ro/marea-britanie-si-china-au-semnat-contracte-economice-de-17-mld-euro-in-timpul-vizitei-premierului-chinez-la-londra/

China si Marea Britanie au semnat contracte in valoare de peste 17 miliarde de euro in timpul vizitei efectuate de premierul chinez Li Keqiang la Londra, a anuntat marti primul ministru britanic David Cameron, citat de AFP, potrivit HotNews.

“Marea Britanie este economia cea mai deschisa din cadrul Uniunii Europene, cea mai primitoare pentru China”, a spus Cameron, intr-o conferinta comuna de presa cu omologul sau chinez.

Imensa majoritate a acestei sume este reprezentata de contractul anuntat marti dimineata de directorul general al BP, Bob Dudley. Acesta vizeaza furnizarea de catre grupul petrolier britanic de gaz natural lichefiat pentru compania chineza CNOOC pentru 20 de miliarde de dolari timp de 20 de ani.

Acorduri de parteneriat au mai fost semnate de Rolls-Royce in domeniul nuclear civil sau de catre grupul bursier London Stock Exchange cu bancile chineze.

“In cursul ultimilor ani, am realizat o enorma diferenta si am construit o relatie comerciala bilaterala mult mai puternica intre tarile noastre”, a afirmat David Cameron.

“Cifrele vorbesc de la sine – un comert bilateral la un nivel record, exporturi spre China in crestere cu 15% in 2013, care s-au dublat in cursul ultimilor cinci ani, ajungand la un miliard pe luna si cu o crestere mai rapida decat a celor din Franta sau Germania”, a argumentat el.
————————————————————
nota Marian Nicolae / Marian Galben:

I would like to personally address my homage to His Excellency Mr. PM Li Keqiang and to the Chinese people, whom by his visit to Romania and now to UK, saved the Romanian people and Romania from the path of extinction. Thank you very much Your Excellency.

Doresc sa multumesc personal pe aceasta cale Excelentei Sale domnul. P.M. Li Keqiang si poporului chinez pentru salvarea pe care ne-a oferit-o noua romanilor. Daca poporul chinez prieten nu ne sarea in ajutor, Romania inceta sa mai existe. Va multumesc din toata inima.

iunie 18th, 2014 at 16:40
Marian Nicolae spune:

nota Marian Nicolae / Marian Galben:
https://www.facebook.com/events/667820973295537/668485586562409/?notif_t=plan_mall_activity

I would like to personally address my homage to His Excellency Mr. PM Li Keqiang and to the Chinese people, whom by his visit to Romania and now to UK, saved the Romanian people and Romania from the path of extinction. Thank you very much Your Excellency.

Doresc sa multumesc personal pe aceasta cale Excelentei Sale domnul. P.M. Li Keqiang si poporului chinez pentru salvarea pe care ne-a oferit-o noua romanilor. Daca poporul chinez prieten nu ne sarea in ajutor, Romania inceta sa mai existe. Va multumesc din toata inima.