Noul inamic public   iunie 18th, 2014

SRSMai nou, tinta vie a devenit Klaus Iohannis. Inamicul public numarul unu. Personajul politic luat in luneta de toate tunurile PSD. Si nici macar nu este inca lider PNL. E doar un presedinte provizoriu. Care va fi sau nu va fi ales la Congres. Si nici candidat prezidential nu e. Daca va fi sa fie, vom afla mai tarziu. Dar, pana una-alta, PSD-ul isi face mana cu el.

Prin urmare, artileria grea a propagandei stangii s-a dezlantuit. Klaus Iohannis este, conform adversarilor sai politici, o unealta a doamnei Angela Merkel. Face jocul Germaniei pe pamant romanesc. Un fel de spion. Coloana a cincea. Daca, Doamne fereste, va ajunge presedinte al celui mai important partid de opozitie din Romania, daca, din nou, Doamne fereste, PNL mai si fuzioneaza cu PDL si constituie impreuna o redutabila forta de dreapta, atunci popularii europeni, care poarta sambetele acestei tari, ne vor tari intr-o veritabila mocirla a Europei. Ca sa nu mai vorbim ce s-ar intampla daca, pentru a treia oara, Doamne fereste, Klaus Iohannis va mai si candida pentru functia prezidentiala si va reusi sa ajunga la Cotroceni.

Si cine este, in definitiv, acest domn Klaus Iohannis? Raspund tot gurile de tun PSD. Este un personaj extrem de dubios. Care, se pare, atentie, e si cetatean german. Degeaba spune Iohannis ca nu. Cum adica nu, cand parintii sai au ales sa traiasca in Germania? Degeaba spune Iohannis ca e dreptul lor sa traiasca unde vor. Bine, bine, spun gurile de tun, dar, in aceste conditii, nu este plauzibil ca Iohannis are dubla cetatenie? Sau ca poate sa ceara?

Nebunia continua. Iohannis are case. Prin urmare, nu se numara printre cetatenii saraci si cinstiti. Ci printre cei bogati si necinstiti. Ca de unde pana unde are el mai multe imobile? Din leafa de profesor? Din leafa de inspector? Din cea de functionar de stat? Din leafa de primar? E clar, spun gurile de tun, ca ceva este putred in biografia acestui Iohannis. Nu cumva, in trecut, a vandut el si copii orfani? Adica s-a ocupat cu traficul de copii? Mai vin altii si spun ceva si mai grav. Cum ca, pe vremea in care a condus Forumul German, acesta ar fi devenit succesor al unei organizatii naziste. Si, in aceasta calitate, pe mana lui Klaus Iohannis, Forumul German ar fi obtinut proprietati. Jecmanindu-i pe romani.

Si asa mai departe. Suntem abia la inceput. Domnul Klaus Iohannis mai are cateva saptamani pana sa afle daca este sau nu este presedintele PNL. Dar, pana una-alta, se face vinovat, fiindca a decis sa candideze. Si, pe deasupra, mai este si un partizan al unificarii dreptei. Un proiect care, spun gurile de tun, ne va arunca fix in bratele lui Traian Basescu. Iar Traian Basescu va confisca PNL. Si pana atunci, PNL va fi confiscat de oamenii lui Blaga. Un partid foarte bine organizat, capabil sa ii canibalizeze pe liberali. Iar Klaus Iohannis, iata, este instrumentul distrugerii ultimului partid istoric. Si precis el mai are si alte schelete prin dulap.

Cam asa arata propaganda PSD. Pana una-alta, sunt tare curios ce vor mai scoate PSD-isti din recuzita. Intre timp, Klaus Iohannis se misca linistit si majestuos. Si isi indeplineste punct cu punct, nemteste proiectul. Cel girat de liberali.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

iunie 18th, 2014 at 16:47
Marian Nicolae spune:

Domnule senator,

Doar circ si paine pentru plebe…..doar circ si paine pentru plebe…….

iunie 18th, 2014 at 16:49
Marian Nicolae spune:

In schimb mai jos sunt doar fapte si cifre care ne-au inclus si pe noi romanii la pachet…
—————————————————
Marea Britanie și China au semnat contracte economice de 17 mld euro, în timpul vizitei premierului chinez la Londra

Added by Calea Europeana on 18 June 2014.
http://www.caleaeuropeana.ro/marea-britanie-si-china-au-semnat-contracte-economice-de-17-mld-euro-in-timpul-vizitei-premierului-chinez-la-londra/

China si Marea Britanie au semnat contracte in valoare de peste 17 miliarde de euro in timpul vizitei efectuate de premierul chinez Li Keqiang la Londra, a anuntat marti primul ministru britanic David Cameron, citat de AFP, potrivit HotNews.

“Marea Britanie este economia cea mai deschisa din cadrul Uniunii Europene, cea mai primitoare pentru China”, a spus Cameron, intr-o conferinta comuna de presa cu omologul sau chinez.

Imensa majoritate a acestei sume este reprezentata de contractul anuntat marti dimineata de directorul general al BP, Bob Dudley. Acesta vizeaza furnizarea de catre grupul petrolier britanic de gaz natural lichefiat pentru compania chineza CNOOC pentru 20 de miliarde de dolari timp de 20 de ani.

Acorduri de parteneriat au mai fost semnate de Rolls-Royce in domeniul nuclear civil sau de catre grupul bursier London Stock Exchange cu bancile chineze.

“In cursul ultimilor ani, am realizat o enorma diferenta si am construit o relatie comerciala bilaterala mult mai puternica intre tarile noastre”, a afirmat David Cameron.

“Cifrele vorbesc de la sine – un comert bilateral la un nivel record, exporturi spre China in crestere cu 15% in 2013, care s-au dublat in cursul ultimilor cinci ani, ajungand la un miliard pe luna si cu o crestere mai rapida decat a celor din Franta sau Germania”, a argumentat el.
————————————————————
nota Marian Nicolae / Marian Galben:

I would like to personally address my homage to His Excellency Mr. PM Li Keqiang and to the Chinese people, whom by his visit to Romania and now to UK, saved the Romanian people and Romania from the path of extinction.

Thank you very much Your Excellency.

Doresc sa multumesc personal pe aceasta cale Excelentei Sale domnul. P.M. Li Keqiang si poporului chinez pentru salvarea pe care ne-a oferit-o noua romanilor. Daca poporul chinez prieten nu ne sarea in ajutor, Romania inceta sa mai existe.

Va multumesc din toata inima Excelenta.

iunie 19th, 2014 at 08:16
Marian Nicolae spune:

Întâlnirea anuală a premierilor chinez şi britanic a avut loc la Londra

2014-06-18 19:40:57
http://romanian.cri.cn/341/2014/06/18/1s150150.htm

Premierul chinez, Li Keqiang, s-a întâlnit, marţi, la Londra, cu omologul său britanic, David Cameron. Cu prilejul împlinirii a 10 ani de la înfiinţarea parteneriatului strategic multilateral chino-britanic, cei doi au căzut de acord să promoveze relaţiile bilaterale la un nou nivel.

Li Keqiang a declarat că în contextul în care se aprofundează multilateralismul şi globalizarea economică, relaţiile chino-britanice prezintă un caracter avantajos, strategic şi globalizat. Cele două părţi trebuie să ia în considerare, pe baza respectului reciproc şi a egalităţii, preocupări majore ale celelalte părţi şi să promoveze o dezvoltare comună şi îngăduitoare.

Premierul chinez a propus celor două guverne să promoveze nivelul de colaborare, luând în considerare faza în care se află şi propriile realităţi. El a precizat că volumul comerţului bilateral trebuie să ajungă în 2015 la 100 miliarde de dolari, să se dezvolte cooperările bilaterale din domeniile electricitate nucleară, calea ferată de mare viteză, infrastructură, urbanizare şi cel financiar. El a subliniat că fondul chino-britanic pentru invenţii ştiinţifice trebuie valorificat cu eficienţă, iar schimburile bilaterale legate de invenţii ştiinţifice, economie verde, medicină, aviaţie, cercetări ştiinţifice şi educaţie, schimburi umane bilaterale fiind de asemenea aşteptate să fie intensificate.

Cameron aprobă propunerile lui Li Keqiang. El a spus că partea britanică acordă o mare importanţă relaţiilor britanico-chineze şi doreşte să arate respectul său părţii chineze, să desfăşoare dialoguri sincere şi să aprofundeze cooperări comerciale, financiare, educaţionale, ştiinţifice, cele legate de electricitate nucleară şi calea ferată de mare viteză. El salută un număr şi mai mare de investitorii şi studenţii chinezi să investească şi să înveţe în Marea Britanie. Cameron a subliniat că cele două state sunt parteneri de nelipsit în afacerile internaţionale. Ţara lui susţine politici comerciale şi investiţionale libere şi deschise, fiind dispusă să promoveze negocieri privind acordul de investiţii euro-chineze şi înfiinţarea zonei euro-chineze de comerţ liber.

Cei doi şefi de guvern au fost prezenţi la ceremonia de semnare a mai multor documente de colaborare bilaterală, organizată după întâlnire.

Li Keqiang a amintit la conferinţa de presă de după întâlnire că de aprofundarea colaborării chino-britanice beneficiază nu numai cele două părţi, ci şi alte ţări. Partea chineză este dispusă să fie un partener al Marii Britanii în procesul de creştere comună şi dezvoltare liberă, realizând noi căi de dezvoltare a relaţiilor bilaterale.

Cameron a declarat la rândul său că Marea Britanie şi China sunt parteneri puternici care se dedică unei creşteri comune. Partea britanică este dispusă să intensifice schimburi bilaterale politice, economice şi umane, consolidând prietenia dintre cele două state.

Li Keqiang a avut o întâlnire, marţi, cu regina britanică Elisabeta a II-a.

Cei doi au avut convorbiri într-o atmosferă prietenoasă.

iunie 19th, 2014 at 08:16
Marian Nicolae spune:

Premier Li Keqiang Delivers Speech to Top UK Think Tanks (audio)

2014-06-18 22:16:30 CRIENGLISH.com
http://english.cri.cn/12394/2014/06/18/3521s832325.htm

Chinese Premier Li Keqiang urges China and UK to achieve win-win cooperation and inclusive development with a partnership for growth.

Li Keqiang delivered a speech to top British think tanks at the City of London’s mayor’s official residence on Wednesday.

In his speech, the Premier stressed inclusiveness is the mark of human civilization and progress. He said the UK was the first country to complete industrialization, while China remains a developing country. He would like to provide a full picture of China to help better understand the country.

Li Keqiang said China has a population with 1.3 billion with the firm resolve to achieve modernization, but this would be a long journey as China faces uneven development. He noted China��s per capita GDP is only 6800 US dollars and the center of its modernization drive is industrialization and urbanization. There are still six to seven hundred million Chinese people living in rural areas. It will be at the mid of this century that China can reach the level of a medium-level income-country and achieve modernization with Chinese characteristics.

He added that the products China make are mainly low to medium-level products and China has to break energy, resource and environmental constraints to achieve industrialization of a higher level.

He stressed in this process, China will bring huge opportunities to the whole world. In the next five years, China will import more than ten trillion US dollars’ worth of goods and will invest over 500 billion US dollars overseas. In addition, outbound visits by Chinese tourists will exceed five hundred million. He also reassured China’s 7.5 Percent growth.

Premier Li concluded his speech by saying China and UK are both great nations, and should seize the precious opportunities, meet challenges together, and build a better world for inclusive development.