A PARTICIPAT PRESEDINTELE ROMANIEI LA UN TRAFIC DE INFLUENTA IN JUSTITIE?   iunie 19th, 2014

In calitate de senator al Romaniei, ii solicit presedintelui Traian Basescu ca, in nume personal si nu prin intermediul biroului de presa al institutiei pe care o reprezinta, sa raspunda urmatoarei intrebari : “Are sau nu are vreo legatura cu actiunea de trafic de influenta in scopul manipularii justitiei in care este implicat fratele sau Mircea Basescu?”

Aceasta intrebare este cat se poate de legitima, iar raspunsul este indispensabil. Inregistrarile audio si video, difuzate miercuri seara de postul de televiziune Antena 3, parte a unui dosar de urmarire penala, atesta, fara echivoc, ca, in favoarea clanului Bercea Mondialu’, in scopul de a obtine o sentinta judecatoreasca mai blanda din partea instantelor penale, domnul Mircea Basescu, fratele presedintelui, a primit o mare suma de bani. Domnia sa confirma in respectivele inregistrari acest fapt, precum si intentia sa ca, in schimbul acestei plati, a intreprins o serie de actiuni si urma sa intreprinda altele, in vederea influentarii justitiei. In respectivele inregistrari apare de mai multe ori, intr-o forma directa sau sugerata, persoana presedintelui Traian Basescu ca aflandu-se in cunostinta de cauza in raport cu respectivele demersuri ale domnului Mircea Basescu sau, chiar in calitate de personaj politic care, la solicitarea fratelui, ar fi efectuat unele presiuni asupra justitiei. Un pasaj cheie al inregistrarilor difuzate il reprezinta o trimitere expresa la numele doamnei Livia Stanciu, presedinta  Inaltei Curti de Casatie si Justitie, numita in aceasta inalta functie de presedintele Traian Basescu si despre care, presedintele Traian Basescu s-a exprimat in sensul ca reprezinta una dintre cheile puterii pe care o detine.

Opinia publica este indreptatita sa primeasca, neintarziat, lamuriri din partea presedintelui Traian Basescu fie si numai in sensul delimitarii acestuia de faptele savarsite de fratele sau.

 

SENATOR PNL

SORIN ROSCA STANESCU

19 iunie 2014

 

SURSA: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii