Declaratie politica: Cele sapte minciuni ale lui Victor Ponta   iulie 31st, 2014

Primele sapte minciuni ale campaniei electorale au fost lansate de domnul Victor Ponta marti, la Craiova. Acolo, sub pretextul intrunirii Consililui National PSD, au fost adusi cu convocatorul circa 5.000 de participanti, multi dintre ei primari si consilieri din zonele calamitate, care ar fi trebuit sa le acorde oamenilor o mana de ajutor, dar, in schimb, au fost pusi in situatia de a asculta si aplauda discursul de lansare al prezidentiabilului acestui partid.

Si iata care sunt cele sapte minciuni

1. Domnul Victor Ponta s-a referit insistent la necesitatea schimbarii Constitutiei, proiect pe care il va promova, daca va ajunge presedinte. Minciuna, de asta data prin omisiune, este grosolana. Domnul Victor Ponta este cel care a ingropat proiectul de revizuire a Constitutiei, nedorind sa-l treaca prin Parlament atunci cand USL dispunea de o majoritate de doua treimi. De ce? Pentru ca, intentionand sa candideze pentru functia prezidentiala, in ciuda promisiunilor si angajamentelor din USL, a facut tot posibilul pentru ca urmatorul mandat la Cotroceni sa beneficieze de toate prerogativele largite din actuala Constitutie.

2. Domnul Victor Ponta a declarat ca intentioneaza sa elibereze justitia de controlul lui Traian Basescu si al oamenilor lui, adaugand: “cred ca justitia trebuie sa ii apere pe oameni, pe liderii politici si nu invers”. In realitate, viitorul candidat prezidential al PSD si-a utilizat prerogativele pe care le are in calitate de premier nu numai pentru a negocia si semna cu Traian Basescu un pact de coabitare care are in vedere si justitia, ci si de a materializa aceasta intelegere, impartindu-si cu presedintele Romaniei zeci de numiri de procurori care sa asigure conducerea celor doua mari Parchete. De asemenea, domnul Victor Ponta si-a instalat in functia de ministru al Justitiei  o ruda prin alianta, pe domnul Robert Cazanciuc, cel care, asa cum s-a dovedit, a incercat sa consolideze puterea unuia dintre baronii locali PSD, Adrian Duicu, recomandand, in baza unei operatiuni de trafic de infuenta, o persoana tocmai in sistemul pe care Victor Ponta declara ca vrea sa il scoata de sub ingerinta politica.

3. Domnul Victor Ponta a declarat ca “PSD este un partid care intotdeauna a rezistat in batalia cu cei mai rai din aceasta tara si si-a facut datoria fata de cei mai multi”. Rezultatele acestui efort eroic la care face referire domnul Victor Ponta le pot remarca toti romani. Sub administratia PSD, coruptia a crescut exponential si, nu intamplator, cei mai multi baroni locali apartin acestui partid, iar in cele mai rasunatoare cazuri de coruptie au fost implicati, in ultimii ani, demnitari politici ai PSD. Consecinta sistemului clientelar, a activitatii baronilor locali si a grupurilor infractionale protejate la varf – cazul Voicu sau cazul Duicu fiind doar doua exemple – este ca, in ultimul an, asa cum a semnalat, printr-un raport, chiar in aceasta saptamana Consiliul Europei nu mai putin de 40 de miliarde de euro au fost sustrasi, sub diverse forme, din avutia nationala.

4. ”Niciun roman nu trebuie lasat singur”, a declarat, in discursul sau electoral, domnul Victor Ponta. Si atunci cum se explica ca, in Romania, sunt cele mai mici pensii, cele mai mici venituri salariale, cele mai multe biruri, cei mai multi analfabeti si cei mai multi bolnavi, carora statul este incapabil sa le acorde asistenta? Partidul National Liberal ii reaminteste domnului Victor Ponta care conduce Guvernul ca, in aceste zile, exista, intre multi romani carora statul le-a intors spatele, si 500 de cetateni bolnavi de cancer, dar lipsiti de citostatice si ca Ministerul Sanatatii este incapabil sa aprobe o lista a medicamentelor compensate. Ii reaminim de asemenea prim-ministrului ca a crescut permanent numarul si cuantumul impozitelor, motiv pentru care deja a fost poreclit “Ponta zapciul”.

5. Domnul Victor Ponta ii multumeste presedintelui Traian Basescu pentru ca acesta ar fi scotocit cu minutiozitate in trecutul sau, astfel incat viitorul candidat prezidential PSD nu mai are niciun secret. Chiar asa? Chiar nu exista secrete referitoare la fapte grave savarsite de domnul Victor Ponta? Fie si numai daca ne gandim la legaturile sale cu domnul deputat Sebastian Ghita, in spatele caruia exista, dupa cum bine se stie, nu numai un imperiu mediatic, ci si un imperiu IT, care creste si se consolideaza pe zi ce trece sub guvernarea Ponta. Sebastina Ghita fiind doar un singur exemplu din mai multe, pe care nu domnul Traian Basescu trebuie sa le “scotoceasca”, ci institutiile abilitate ale statului. Care, din fericire, chiar fac acest lucru.

6. Cu un tupeu demn de o cauza mai buna, domnul Victor Ponta a afirmat fara sa clipeasac ca Guvernul sau a redeschis toate companiile inchise in 2010-2011. In realitate, numarul societatilor aflate in insolventa si a celor care au falimentat in ultimii doi ani este fara precedent, situatia punand intr-un grav pericol si societatile comerciale aparent stabile, dar care nu-si mai pot recupera creantele de la cele prabusite sub Guvernul Ponta. Ca sa nu mai vorbim de combinatele de oteluri Mechel, care fie sunt inchise fie si-au diminuat dramatic atat capacitatea de productie, cat si numarul de angajati. Sau, ca sa mai oferim un singur exemplu din numeroasele existente, situatia dramatica de la Oltchim, unde Guvernul Victor Ponta si-a ignorat cu cinism propriile angajamente luate fata de 3.000 de familii.

7. ”Eu ma intorc la Novaci, ca sa ii ajut pe oamnei si cred ca nu sunt televiziunile acolo”, a declarat domnul Victor Ponta la sfarsitul discursului sau si inaintea aplauzelor celor 5.000 de participanti adusi cu convocatorul si cu autobzele. Si ce sa vezi? La Novaci a nimerit intr-un paltou TV in aer liber, unde a participat la un lung show.

Dar dincolo din minciunile domnului Victor Ponta, cu care de altfel opinia publica s-a obisnuit, PNL este nevoit sa constate ca sloganul de campanie al domnului Victor Ponta, cel afisat la aceasta mega-manifestatie electorala desfasurata sub paravanul unui Consiliu National PSD, care nu a votat nimic si, prin urmare, nu a luat nicio decizie, este “Schimbare pana la capat”. Un lamentabil plagiat, victime fiind rudele noastre din Republica Moldova, cele care, de fapt, isi asuma paternitatea devizei sub care au castigat ultimele alegeri. De asemenea, PNL constata cu satisfactie ca domnul Victor Ponta, daca va ajunge presedinte, are intentia, asa cum el insusi a declarat, sa munceasca mai mult decat a facut-o ca prim-ministru, prin urmare sa organizeze mai putine tele-prezidentiale decat tele-guvernamentale si sa stea, mai mult decat a facut-o pana acum, alturi de copiii sai.

 

SENATOR

SORIN ROSCA STANESCU

 

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii