Proiectul Elena bate proiectul Traian   august 22nd, 2014

SRSAm promis ca voi reveni asupra acestei teme. Chiar in timp ce, la Cotroceni, avea loc intalnirea dintre reprezentantii Partidului Miscarea Populara si presedinte. Ma tin de cuvant. Imi exprimam banuiala ca ceva nu este in regula cu candidatura Elenei Udrea. Ca este o operatiune neplanificata in colaborare cu Traian Basescu. Mai afirmam ca este posibil ca acesta sa fi suferit un veritabil afront. Si chiar mai mult. Prima infrangere semnificativa din zbuciumata sa cariera politica. Acum, sunt in masura sa raspund la o parte din intrebarile pe care mi le puneam in urma cu doua zile.

Exista cateva certitudini. Prima, asupra careia am revenit de multe ori, este ca, inca din anul 2005, Traian Basescu a intentionat sa o transforme pe Elena Udrea in succesoarea lui politica, dupa ce isi va fi incheiat si cel de-al doilea mandat. Deci, Udrea era programata, inca de atunci, sa candideze la prezidentiale la sfarsitul acestui an. Ceea ce se si intampla. A doua certitudine este ca, intre timp, nici PDL nu mai e ce a fost odata. Partidul de suflet al lui Traian Basescu i-a iesit din suflet. Asta s-a intamplat atunci cand prima parte a proiectului sau legat de Udrea a cazut. In sensul ca bulldogul Vasile Blaga s-a incapatanat sa preia conducerea partidului si a si reusit, invingand-o, la un scor strans, pe pisicuta. Pe Elena Udrea. Atunci, Basescu a spus, cu lacrimi in ochi, adio la perdeluta. A treia certitudine este ca, in scurt timp, incalcandu-si prerogativele constitutionale, abuzand practic de acestea, Traian Basescu i-a pus sa munceasca pe consilieri sai de la Cotroceni si sa incropeasca mai intai o fundatie si pe urma un partid, ca rampa de lansare pentru Elena Udrea. A patra certitudine este ca, in mod straniu, optiunea de ultim moment a presedintelui legata de candidatura la prezidentiale nu a fost in favoarea Elenei Udrea, ci a fostului sau consilier, Cristian Diaconescu. Decizie cu care, strangand sau nu din dinti, Elena Udrea a fost de acord. Este de presupus ca la baza alegerii a stat scorul mic obtinut la europarlamentare, de doar 6%, precum si lipsa unor resurse financiare substantiale si legale.

Din acest moment s-au intamplat cateva lucruri care spun multe, in masura in care sunt descifrate cu atentie. Odata anuntata candidatura lui Cristian Diaconescu din partea Partidului Miscarea Populara, fara a fi existat nicio reactie negativa, Traian Basescu, cu mult entuziasm, a inceput sa-i faca acestuia propaganda electorala. Au exista cel putin cateva interventii in acest sens. Mai mult chiar, presedintele a si deschis lista de semnaturi pentru Cristian Diaconescu. Din nou, a abuzat de atributiile sale constitutionale, depasind limitele acestora, cu singurul scop de a influenta alegerile in favoarea unui jucator politic, considerat a fi om de incredere. Apoi, lucrurile i-au scapat de sub control.

Chiar asa? Este suta la suta exact. Probabil pentru prima data in cariera sa politica, Traian Basescu a fost luat prin surprindere, intr-o maniera implacabila, de un colaborator apropiat si a fost nevoit sa cedeze. Si sa se umileasca. Decizia de a-l elimina pe Cristian Diaconescu transformandu-l in simplu iepuras electoral i-a apartinut in exclusivitate Elenei Udrea. Si a facut acest lucru fara a-l consulta in prealabil pe Traian Basescu. A fost, intr-un mod implicit, primul semn de independenta absoluta si de autoritate al Elenei Udrea in raport cu mentorul ei. Mai mult decat atat, a anuntat ca doreste ca, in fruntea unei delegatii de partid, sa aiba imediat consultari cu presedintele. Si nu oriunde. Ci chiar la Cotroceni. Transformad astfel sediul institutiei prezidentiale in sediu de campanie. A fost, din nou, un semn de putere si de autoritate al doamnei Udrea in raport cu Traian Basescu.

In aceasta situatie, presedintele jucator nu mai avea decat doua posibilitati: fie reactiona conform propriului model, adica ar fi luat taurul de coarne si ar fi dat cu el de pamant, taurul fiind Udrea, fie ar fi reactionat atipic. Cedand pur si simplu. Acceptand prima umilinta majora din cariera lui politica. In prima varianta, ar fi renuntat la principalul proiect al carierei sale. Proiectul Udrea. In cea de-a doua, si-ar fi distrus propria creatie.

Traian Basescu a cedat. De forma, in fata reprezentantilor PMP, el a facut analize, a lansat critici, a facut prognoze si a dat sfaturi intelepte. In realitate, a depus armele. Incepand din ziua de 20 august, Traian Basescu a devenit ostaticul Elenei Udrea. Si, in aceeasi zi, el a facut o precizare extrem de interesanta. Cum ca, spre deosebire de Emil Constantinescu, care a fost invins de sistem, conform propriei confesiuni, el, Traian Basescu, a facut meci nul. Nu a fost invins de sistem, dar nici el nu a invins sistemul.

Ca sa ajungem la aceasta tema a sistemului, a trebuit sa citim cu multa atentie dezvaluirile extrem de surprinzatoare si de taioase facute de ziaristul sau de casa. De Dan Tapalaga de la Hotnews. Acesta afirma ca are dovezi ale complicitatilor dintre Victor Ponta si Elena Udrea, dintre Traian Basescu si Sebastian Ghita, mogului lui Ponta si, in fine, dintre Basescu si Ponta. Si, evident, Tapalaga da de pamant cu distinsa doamna Udrea. A doua lectura interesanta ne este oferita de un alt ziarist de casa al presedintelui, si anume de Catalin Tolontan. Acesta ii aduce grave acuzatii de natura penala Elenei Udrea. Motiv pentru care este acuzat imediat, in direct, de catre Traian Basescu, drept un ziarist lipsit de caracter. Si, aproape instantaneu, ce sa vezi? Apar dezvaluiri impotriva lui Tolontan. Care arata legaturile financiare dintre acesta si Dan Voiculescu via Crescent.

Suntem abia la inceputul unui mare tambalau. O furtuna generata de decizia doamnei Elena Udrea de a candida, luata peste capul presedintelui, dar cu acceptul sau retroactiv. Fapt este ca multi dintre apropiatii sai colaboratori au simtit ca Traian Basescu a suferit un mare esec. L-au perceput dintr-o data nu puternic, cum in stiau, ci slab. Iar hienele au inceput sa muste din el.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

august 22nd, 2014 at 14:11
Marian Nicolae spune:

Va fi război între Rusia şi NATO?

In calitate de membru al PSD si in calitate de roman, denunt intrarea Romaniei in razboi de partea NATO, daca, sau mai bine zis…cand acest lucru se va intampla.

Romanii sa nu uite ca multumita Federatiei Ruse si Chinei avem inca o tara intreaga numita Romania.

Pe langa incercarea de rupere a Transilvaniei de Tara Muma, s-a incercat reeditarea Declaratiei Balfour din 1917, o declaratie prin care romanii sa fie alungati de pe pamantul stramosesc iar Israelul sa se mute efectiv in locul Romaniei.

Romani, nu uitati ca Federatia Rusa a impiedicat ca romanii sa aibe aceeasi soarta ca si Palestina si poporul palestinan.

Intrarea Romaniei in razboi de partea NATO si a celor care ne-au jefut tara de 25 de ani incoace ar fi cea mai mare prostie istorica intamplata vreodata in istoria omenirii.

Avem Caderea Troiei, sfarsita cu distrugerea acesteia si cu imprastierea poporului troian pana in Insulele Britanice.

Avem Caderea economica a Romaniei, care nu s-a terminat la fel ca in cazul Troiei MULTUMITA Federatiei Ruse si Chinei.

Romani, NU UITATI ACEST LUCRU !!!!
Romani, NU UITATI cine este dusmanul vostru adevarat !!!!

IN NICI UN CAZ FEDERATIA RUSA SAU CHINA…..
Ganditi cu capul vostru si actionati asa cum va ndeamna inima!!!!

Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu.
Amin !
————————————————
Va fi război între Rusia şi NATO?

de Gaiane Hanova, Astăzi, 13:04
http://romanian.ruvr.ru/2014_08_22/Va-fi-razboi-intre-Rusia-Si-NATO-9656/

După cum a remarcat cineva pe Facebook, „despre război vorbesc, în prezent, chiar şi blondele în metrou”. Sentimentul de nelinişte nu te părăseşte nici când citeşti ştiri care din care mai îngrijorătoare.

„În Cehia încep manevre militare ample la care participă 12 ţări membre ale NATO, de asemenea sunt sporite cheltuielile pentru apărare”.

„La summit-ul NATO din Ţara Galilor se va analiza modernizarea alianţei”.

„Ţările baltice şi Polonia insistă pe dislocarea permanentă la ei de trupe ale NATO”.

Nu va duce această isterie la un conflict militar real în Europa? Şi ce putem înţelege prin „modernizarea NATO”, care se va examina la summit-ul din Ţara Galilor? La aceste întrebări încearcă să ne răspundă general-locotenentul Evgheni Bujinski, vicepreşedintele Centrului de Studii Politice din Rusia.

Evgheni Bujinski: Nu pot să spun exact ce se are în vedere prin „modernizare”, este posibil să se presupună modificarea strategiei. Ei consideră că au trecut cu vederea creşterea bruscă a eficienţei trupelor ruseşti. Probabil se va decide creşterea contingentului trupelor de reacţie rapidă, consolidarea detaşamentelor cu destinaţie specială.

Vocea Rusiei: Se poate examina în Ţara Galilor şi înfiinţarea unei brigăzi comune Ucraina – Polonia – Lituania?
Evgheni Bujinski: Ucraina nu este membră a NATO, deci la summit nu se va vorbi despre niciun „mini-maxi”. Deşi o brigadă poate fi înfiinţată. Ce-i drept, experienţa a dovedit că astfel de brigăzi nu sunt eficiente, fie ele germano-franceze, polonezo-germano-franceze sau polonezo-lituaniano-ucrainene. Caracterul acestor proiecte este mai degrabă de rit politic, de aceea rămân doar pe hârtie.

Vocea Rusiei: S-a anunţat că în preajma summit-ului NATO în Cehia vor începe manevre aeriene de amploare la care vor participa 12 ţări. Premierul ceh a anunţat creşterea cheltuielilor alocate apărării. În octombrie, SUA vor trimite în Polonia şi Lituania detaşamente de elită pentru manevre comune. Atunci când Rusia desfăşoară astfel de exerciţii, începe o adevărată isterie, cum că ea vrea să intimideze. Trebuie şi noi să devenim isterici?
Evgheni Bujinski: Ţările NATO au redus nivelul şi intensitatea pregătirii de luptă şi observă că Rusia le dezvoltă. Şi au decis că nu trebuie să rămână în urmă, iar acest lucru este normal. Fireşte, putem să ne îngrijorăm din acest motiv, „să facem zgomot” în presă, deşi nu cred că în sens militar îşi are rostul o isterie.
Vocea Rusiei: Dumneavoastră sunteţi calm, dar în Europa şi Rusia se discută doar despre pericolul unui mare război. Secretarul general al NATO ameninţă „să lovească dureros” Moscova pentru Doneţk şi Lugansk.

Evgheni Bujinski: Pot spune sigur: între Rusia şi NATO nu va fi război, deoarece nimeni nu este pregătit pentru o distrugere reciprocă. Orice conflict al Rusiei cu alianţa din care fac parte SUA poate duce la folosirea armei nucleare. Declaraţiile lui Rasmussen sunt iresponsabile, dar el pleacă, deci n-are nimic de pierdut. Nu observ o îngrijorare reală în rândul politicienilor şi militarilor serioşi.
În lume, NATO, Ucraina, summit, NATO-Rusia, razboi, Rusia, Politică

august 23rd, 2014 at 18:13
Marian Nicolae spune:

Sute de persoane au murit în timpul bombardării orașului Lugansk

Astăzi, 18:19
http://romanian.ruvr.ru/news/2014_08_23/Sute-de-persoane-au-murit-in-timpul-bombardarii-orasului-Lugansk-6080/

Numărul locuitorilor orașului Lugansk, care au murit în timpul bombardării orașului de către trupele ucrainene, se ridică la sute, a declarat vicepremierul Republicii Populare Lugansk, Vasili Nikitin.

Orașul se află în pragul unei catastrofe umanitare și ecologice.
Potrivit datelor ONU, de la jumătatea lunii aprilie și până pe 10 august,

în Ucraina au fost uciși peste 2 mii de locuitori, iar aproximativ 5 mii au fost răniți.

În lume, Ucraina, Criza din Ucraina, Social

august 23rd, 2014 at 18:14
Marian Nicolae spune:

Era de asteptat……
Cine se grabeste sa se lase jecmanit de 24 % in loc de 19 %….
————————————————————————
In alta ordine de idei, priviti ce se intampla in Ucraina:

Sute de persoane au murit în timpul bombardării orașului Lugansk

Astăzi, 18:19
http://romanian.ruvr.ru/news/2014_08_23/Sute-de-persoane-au-murit-in-timpul-bombardarii-orasului-Lugansk-6080/

Numărul locuitorilor orașului Lugansk, care au murit în timpul bombardării orașului de către trupele ucrainene, se ridică la sute, a declarat vicepremierul Republicii Populare Lugansk, Vasili Nikitin.

Orașul se află în pragul unei catastrofe umanitare și ecologice.
Potrivit datelor ONU, de la jumătatea lunii aprilie și până pe 10 august,

în Ucraina au fost uciși peste 2 mii de locuitori, iar aproximativ 5 mii au fost răniți.

În lume, Ucraina, Criza din Ucraina, Social