Artizanii fraudei   august 25th, 2014

SRSPentru ca domnul Victor Ponta sa poata consuma linistit popcorn pana la incheierea primului tur al alegerilor prezidentiale, socialistii au nevoie sa utilizeze cateva trucuri. Politice si electorale. Cum sa-i puna la dispozitie, altfel, candidatului lor, fara prea mare efort, 40 la suta dintre voturile romanilor, asa dupa cum s-au angajat, in Delta Dunarii, in ceea ce priveste primul tur de scrutin? Cum, daca PSD, impreuna cu cele doua carje, PC si UNPR, nu dispune, in prezent, decat de 36% din electorat? E clar ca, pentru a completa procetele lipsa, trebuie scosi niste iepurasi din joben. Ca sa nu mai vorbim de turul doi, in care, din nou, va exista un deficit de procente in ceea ce-i priveste pe socialisti.

Indiferent cum sunt denumite in mod oficial de catre Guvern initiativele care au drept obiectiv pomparea de voturi pe ultima suta de metri, in limbaj comun ele se numesc frauda. Pana in prezent, avem trei tipuri de frauda, toate avand un numitor comun: modificarea legislatiei.

Primul registru este ocupat de pomenile electorale. Una dintre pomeni este un proiect de lege initiat de Guvern si aruncat in gradina Parlamentului. Conform acestuia, mamicile si bunicii care au primit indemnizatii pentru cresterea copiilor si respectiv pensii intr-un cuantum mai mare decat li se cuvenea, din vina, complice sau nu, a unor functionari publici, urmeaza sa beneficieze de o iertare, in sensul ca nu vor returna banii.  Este vorba, pana la urma, de zeci de mii de familii. PSD spera ca, in acest fel, sa beneficieze de votul acestora la alegerile prezidentiale. Daca aceasta amnisie fiscala va fi efectuata, atunci ceilalti cetateni ai Romaniei, intr-un fel sau altul, vor fi cei care vor suporta paguba. Dar PSD mizeaza pe faptul ca putini dintre ei vor sti acest lucru. E clar insa ca banii respectivi trebuie luati tot din banul public, care este constituit din impozite si taxe. In mod normal, un asemenea proiect de act normativ, daca s-ar face – si in niciun caz intr-o perioada preelectoara –, ar trebui sa prevada, in termeni lipsiti de echivoc, si modul in care este recuperata paguba. Iar paguba nu ar putea fi recuperata decat de la cei vinovati, adica de la functionarii publici care au gresit din incompetenta sau din rea-credinta. Dar PSD-istii nu sunt fraieri. Daca ar proceda asa, atunci ar putea castiga niste voturi de la mamici si bunici, dar ar pierde alte voturi de la familiile functionarilor publici. Asa ca, din acest punct de vedere, al recuperarii banilor, proiectul de lege este extrem de ingaduitor. Pisica a fost aruncata in Parlament, iar PSD nu poate iesi decat in castig. Daca legea trece, corupe electoral niste mamici si bunici, fara a inregistra vreo pierdere din directia voturilor functionarilor publici, iar daca legea nu trece, vinovata este opozitia, respectiv marele Partid National Liberal, care se opune scamatoriei.

Al doilea iepure scos din joben a fost destul de mult dezbatut. Este ordonanta de urgenta semnata de prim-ministru, care este si candidat prezidential, si prin care, pe ultima suta de metri, este modificata, in mod neconstitutional, o lege organica, in scopul de a se schimba, in timpul jocului, regulile, respectiv Legea electorala, si de a fi favorizat astfel Victor Ponta. Vrem, nu vrem, se ajunge tot la frauda. Pentru ca schimbarea prevede nici mai mult, nici mai putin decat favorizarea turismului electoral si a votului multiplu. Opozitia a reusit sa atace acest act normativ la Curtea Constitutionala.

A treia scamatorie este si cea mai scandaloasa. Tot prin intremediul unei ordonante de urgenta, Guvernul intentioneaza sa le permita alesilor locali sa schimbe tabara politica. Sa treaca cu arme si bagaje, in mod oficial, fara a-si pierde mandatul, in tabara puterii. Si asta in ciuda faptului ca au fost alesi in calitate de reprezentanti ai unor partide. Practic, cel inselat si de aceasta data este tot cetateanul. Aceasta operatie este atat de grava si atat de contrara principiilor democratice, incat, cu certitudine, va genera reactii dure din partea nu numai a opozitiei, ci si a organismelor europene.

De dragul obtinerii unui mandat prezidential, PSD este gata sa sacrifice orice. Evident, de la altii. Si este doar inceputul. Mai avem o buna perioada de timp pana se va incheia primul tur de scrutin. Vor mai exista alte jobene si alti ipurasi. Si abia apoi, intre cele doua tururi de scrutin, domnul Victor Ponta, daca va candida – eu in continuare ma indoiesc – , va renunta sa mai mestece popcorn si va intra in actiune. Pazea!

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

6 comentarii

august 25th, 2014 at 19:35
Marian Nicolae spune:

Guvernul Ungariei, replica dura catre ministrul de Externe roman:

Negarea subiectului autonomiei de catre Romania incalca tratatul ungaro-roman. Autonomia nu e o problema interna

20 august 2014
http://www.expresmagazin.ro/guvernul-ungariei-replica-dura-catre-ministrul-de-externe-roman-negarea-subiectului-autonomiei-de-catre-romania-incalca-tratatul-ungaro-roman-autonomia-nu-e-o-problema-interna/

Purtatorul de cuvant al Ministerului Facerilor Externe de la Budapesta a raspuns miercuri acuzatiilor sefului diplomatiei romanesti, Titus Corlatean, sustinand ca nu Unguria este cea care incalca tratatul de baza ungaro-roman atunci cand sustine autonomia etnicilor maghiari din Transilvania. Oficialul de la Budapesta a reamintit ministrului roman ca “negarea subiectului autonomiei violeaza tratatul de baza ungaro-roman pentru ca tratatul insusi face din situatia minoritatilor o afacere bilaterala”, potrivit unpo.com, citat de Ziare.com.

Purtatorul de cuvant al MAE ungar a mai precizat ca Ungaria nu considera situatia minoritatii maghiare din Romania doar o problema interna, iar fostul ministru de Externe Janos Martonyi a comentat modul in care autonomia “tinutului secuiesc” intereseaza Budapesta, in 2013.

Articole similare

Preşedintele Moldovei, Mihai Ghimpu: Tratatul de frontieră între România şi Moldova este neconstituţional

Vicepremierul Ungariei: Autonomia POATE DEVENI REALITATE.Ce au voie alţii, avem voie şi noi

Președintele Jobbik, Vona Gabor: Autonomia secuilor este un obiectiv care SE VA REALIZA, orice ar face statul român. Unde sunt autoritățile din România?

Mitinguri simultane la Budapesta și Tîrgu Mureș pentru autonomie teritorială.Susţinători ai autonomiei secuilor au aprins lumânări în faţa Ambasadei României la Budapesta

august 25th, 2014 at 21:19
Marian Nicolae spune:

Folosind stratagema pasilor mici, PSD-ul cedeaza UDMR-ului cate putin din Romania pana n-o mai ramanea nimica…….
——————————————————————————————
Premierul Victor Ponta cedează UDMR patrimoniul ARMATEI ROMÂNE: 70 de hectare din Sfântu Gheorghe, făcute cadou UDMR

Dan Tanasa
http://www.expresmagazin.ro/premierul-victor-ponta-cedeaza-udmr-patrimoniul-armatei-romane-70-de-hectare-din-sfantu-gheorghe-facute-cadou-udmr/

Potrivit Mesagerul de Covasna, în şedinţa extraordinară de ieri, 21 august a.c., membrii Consiliului Local Sfântu Gheorghe au aprobat proiectul de hotărâre în vederea iniţierii demersului pentru transferarea poligonului militar al municipiului din domeniul public al Statului Român şi din administrarea Ministerului Aparării Naţionale, în proprietatea oraşului şi administrarea Consiliului Local Sfântu Gheorghe.

Potrivit intențiilor oficiale ale primarului Antal Arpad Andras (UDMR) și ale consilierilor locali ai UDMR, formațiunea care controlează CL Sfântu Gheorghe, consemnate de Mesagerul de Covasna, dacă proiectul va fi aprobat de Guvern, cele 70 de hectare de teren vor fi împărţite bisericilor din municipiu, în vederea folosirii pentru locuri de veci. Potrivit hotărârii, cele 70 de hectare vor fi împărţite conform nevoilor şi cererilor fiecărui cult în parte: biserica reformată, catolică şi ortodoxă vor primi fiecare câte trei hectare, biserica unitariană două hectare, biserica evanghelică un hectar. Totodată, cimitirului comun i se vor atribui cinci hectare, urmând ca restul pământului să fie folosit pentru construirea unor investiţii socio-medicale, dar şi a unui parc memorial al eroilor.

Tun imobiliar de proporții

Bunele intenții ale UDMR sunt însă doar de fațadă, afacerea din spatele acestei manevre cu patrimoniul Armatei Române fiind una imobiliară. Cotidianul.ro a publicat în urmă cu un an, sub semnătura jurnalistului Marcel Bărbătei, o analiză foarte bine documentată despre cazul poligonului din Sfântu Gheorghe. Centrul de Instrucţie al Infanteriei din Sfântu Gheorghe, înfiinţat prin Decret Regal, constituit prin exproprieri după 1921 şi plătit până la ultima centimă, teren considerat zonă strategică a Armatei, a ajuns să fie parcelat pentru case de vacanţă. Unităţile militare din împrejurimi (atâtea câte au mai rămas) îşi deplasează soldaţii la trageri cu hârburi care consumă motorină „la greu”, cu căruţe, sau cu ce le mai dă mâna, tocmai la Braşov. Probabil din motive de reduceri de costuri şi eficienţă „maximă”!

Poligonul se află – sau bine zis se afla – lângă drumul care duce la Şugaş-Băi, o zonă feerică, râvnită de granzii locali. Graţie interpretării legilor (anti)româneşti, comisiile locale şi judeţene de aplicare a legii fondului funciar din Sfântu Gheorghe au hotărât să dea armata afară de pe propriu-i poligon, care deservea toate unităţile militare din regiune. Primarul Antal Arpad declara nu de mult că etnicii maghiari din Sfântu Gheorghe sunt „intimidaţi” de prezenţa poligonului în apropierea oraşului. Zis şi făcut; beneficiind de lipsa de reacţie a diriguitorilor Armatei din 2003 încoace – de când a început „ruperea” poligonului bucată cu bucată – şi a prefecţilor – cozi de topor -, „şmecherii” din UDMR, prin primarii din Sfântu Gheorghe şi Arcuş (fostă Valea Crişului), au intrat abuziv în posesia poligonului. Cum? Prin atitudinea defetistă şi uneori cu largul concurs al comandanţilor de garnizoană, al miniştrilor apărării şi al guvernelor instalate după 2003.

Centrul de Instrucţie al Infanteriei – Poligonul de la Sfântu Gheorghe era un punct strategic pe harta României, un platou de peste 1.200 de hectare la înălţime, care străjuia întreaga depresiune. Armata a permis unor unităţi zootehnice să-şi desfăşoare păşunatul pe o parte a poligonului, în zilele în care acesta nu era folosit de trupe. Încet, încet, după revoluţie, în baza contractelor de dare în folosinţă cu unităţile respective, au început presiunile asupra unităţii militare care gestiona poligonul, proprietate a MApN încă din perioada interbelică. Nici vorbă de vreo confiscare de către comunişti a vreunei proprietăţi. Însă comisiile locale din Sfântu Gheorghe şi Arcuş au trecut peste adresele MapN în care se dovedea faptul că poligonul este proprietatea Armatei. În joc au intrat apoi prefecţi, comandanţi de unitate şi Cadastrul. Poligonul a fost luat bucată cu bucată şi împărţit „pe sprânceană”, lotizat, împrejmuit cu sârmă ghimpată, iar în anumite cazuri revândut.

Articole similare

Până la votarea legii cerută de UDMR, drapelul secuiesc al municipiului Sfântu Gheorghe ANULAT de Tribunalul Covasna

Liderul PNL Sfântu Gheorghe cere menţiuni clare pentru români în orice proiect de autonomie

Prezenţa “Noua Dreaptă” la Sfântu Gheorghe, CONTESTATĂ de tineri maghiari

Ambitie personala: Primarul UDMR din Sf. Gheorghe refuza sa arboreze drapelul Romaniei

august 25th, 2014 at 21:51
Marian Nicolae spune:

Varșovia și țările baltice doresc să îndrepte apărarea antirachetă împotriva Rusiei

Andrei Fediaşin, Astăzi, 17:23
http://romanian.ruvr.ru/2014_08_25/Varsovia-si-tarile-baltice-doresc-sa-indrepte-apararea-antiracheta-impotriva-Rusiei-3344/

Varșovia și țările baltice se pregătesc să propună în cadrul summit-ului NATO de la Wales din 4-5 septembrie înregistrarea oficială a sistemului american de apărare antirachetă în Europa ca sistem îndreptat spre descurajarea Rusiei.

Moscova a înțeles de mult timp că zona de apărare antirachetă din Polonia și România nu are nimic comun cu apărarea Europei de țările de tipul Iranului și Coreii de Nord. Dacă ideea „partenerilor mai mici” ai SUA va fi aprobată, atunci aceasta va fi o constatare a unui fapt evident de mult timp pentru Kremlin.

Despre planurile Varșoviei și țărilor baltice de a înregistra în documente formularea privind utilizarea sistemului de apărare antirachetă împotriva Rusiei, a anunțat publicația germană Der Spiegel.

Este ciudat faptul că despre noua arhitectură a apărării antirachetă europene cel mai tare vorbesc țările baltice și Polonia. Nici ele, nici alți europeni nu sunt autorii ideii referitoare la apărarea antirachetă și nici elaboratorii concepției ei. Autorul sunt SUA. Aceasta este o discuție a unor oameni incompetenți, cu toate că este clar de la cine pornește în realitate această inițiativă, consideră analistul Serghei Oznobișcev.

„Absurditatea militară a modului de prezentare a problemei apărării antirachetă europene împotriva rachetelor iraniene este absolut clară.
În Iran, nici acum, nici într-un viitor apropiat nu există un potențial pentru crearea rachetelor, care ar acoperi Europa. Evident, acolo pot exista exemplare izolate care pot ajunge să zicem până la Munchen. Însă este vorba de exemplare experimentale. În prezent, Iranul este un co-negociator activ în problemele limitării potențialului nuclear propriu”.

Pe poziții similare se situează și Aleksandr Gusev, directorul Institutului de Planificare Strategică.

„În decurs de câțiva ani, noi am cerut NATO și SUA să ne dea garanții în scris că noul sistem american de apărare antirachetă din Europa nu este îndreptat împotriva Rusiei. Însă, în ultimii câțiva ani, americanii nu au reacționat în nici un fel. Ei ne-au spus pur și simplu că acest sistem trebuie să apere de amenințările din zona Orientului Mijlociu și Coreea de Nord. Însă, acest sistem este dislocat împotriva Rusiei. SUA și principalii lor sateliți din Europa – Polonia și țările baltice – avansează această idee”.

În NATO, Germania și Franța se declară împotriva acestei inițiative, considerând că Moscova nu trebuie să fie provocată. Rusia nu mai crede pe cuvânt SUA și NATO, care în anii 90 au promis că NATO „nu se va apropia nici măcar cu un centimetru de granițele Rusiei”.

Moscova a declarat în repetate rânduri că ea va răspunde la sistemul american de apărare antirachetă din Europa cu propriile măsuri, pentru a garanta securitatea și eficiența forțelor sale de descurajare.

Un alt pas de răspuns al Moscovei poate fi dezvoltarea și producerea unei rachete balistice intercontinentale mobile pe calea ferată.

În Rusia, În lume, Europa, SUA, Polonia, scutul antirachetă, Politică

august 26th, 2014 at 08:45
Marian Nicolae spune:

Buna dimineata domnule senator,

Vedeti ca se lucreaza cu …un puternic avant muncitoresc la dosarul acuzarii mele, din care am reusit sa aflu macar un capat de acuzare:

Spionaj….in favoarea Federatiei Ruse…….

Sincer nu m-am uitat in Noul Cod Penal pentru a vedea de ce pedeapsa voi „beneficia” dar banuiesc ca va fi de ajuns pentru a ma linisti si a-mi scoate patritismul romanesc…pentru a nu se intelege altceva…..din cap…..

Ce spuneti, ca nu sunt dovezi…?
Nu-i problema, se vor fabrica dovezi la comanda asupritorului britanic Stephen William Blyth, unul dintre conducatorii din umbra ai Romaniei.

Daca puteti si veti avea timp am sa va rog sa treceti pe la sediul firmei sale, situata in blvd. Timisoara 111 – 115 sector 6 Bucuresti sa-i prezentati omagiile mele.

august 26th, 2014 at 09:31
Marian Nicolae spune:

Pentru cei neavizati, Israelul conduce toata lumea deja pe fata, impreuna cu Imperiul Britanic, din umbra.

Atat Marea Britanie cat si Israelul nu se inchina lui Dumnezeu ci Diavolului.

In curand, asa cum am vazut cu multi ani in urma, vom avea un razboi devastator.

La iarna, romanii vor ramane fara curent electric deoarece intregul sistem electric romanesc va fi distrus din interior, ganditi-va ce va avea de-a face o doamna evreica, anume Arielle Malard de…Rothschild…cu distrugerea planificata a…Electrica…….din interior.

Se preconizeaza distrugerea Electrocentrale si Nuclearelectrica…..distrugeri care au fost blocate pana acum de cateva ori.

Practic la iarna NU vom mai acea caldura, apa calda, apa rece si nici energie electrica…..doar un NOU Flamanzi…la scara nationala de asta data, pentru ca romanii n-au inteles pericolul inca de atunci din acel sangeros 1907…….din Flamanzi……

..incep sa iasa la vedere,…mamelucilor,..care mai credeti in aceasta clasa politica tradatoare a interesului national si al romanilor,..si inca le faceti jocul lor,..cautand presedinte,…nestiind in ignoranta si prostia voastra ca in acest SISTEM mafiot , si issus hristos sa vina nu va reusii sa faca nimic,..cretinilor,…numai daca ai maturati de la guvernare,..facand o noua temelie, sistem, vom reusii sa lucram in folosul neamului romanesc,..

http://www.fara-secrete.ro/baroneasa-arielle-malard-de-rothschild-va-conduce-compania-electrica-s-a/

august 26th, 2014 at 10:13
Marian Nicolae spune:

AGENDA GUVERNULUI DIN UMBRĂ ( Documentar de Rusia TV )

sâmbătă, 23 august 2014
http://dinamikro.blogspot.com.es/2014/08/agenda-guvernului-din-umbra-documentar.html

La Rusia TV a fost transmis un documentar extraordinar de detaliat de 2 ore si 22 min. despre cum a inceput controlul planetar si unde ne aflam astazi. Sunt atinse absolut toate subiectele abordate de mine pe blog intr-un an.

Sunt informatii concentrate in care trec in revista toate marile actiuni ale cabalei din ultimul secol : constructia bazelor subterane, asasinarea lui Roosevelt si Kennedy, operatiunea Paperclip…etc. pana la terorismul, operatiunile steag fals din zilele noastre, Fukushima, 9/11, etc.

Sunt interviuri , in principal luate lui Ben Fulford, David Wilcock, dar si multor specialisti militari si cercetatori americani si rusi.