Iresponsabilitatea fata de bugetul Romaniei   august 27th, 2014

Victor Ponta a fost, din nou, duplicitar. Pe de o parte a deplans public faptul ca cea de-a doua nominalizare pentru Ministerul Bugetului, in persoana domnului Darius Valcov, nu s-a soldat, imediat, cu un decret de investire semnat de Traian Basescu iar, pe de alta parte, a lipsit la ceremonia pregatita la Palatul Cotroceni, tocmai in ziua investirii domnului Darius Valcov. In acest fel, el a generat un nou moment extrem de tensionat in relatiile dintre doua institutii importante ale Executivului: Guvernul si Presidintia.

Alianta Crestin-Liberala este constienta de faptul ca intarzierea preluarii portofoliului de catre noul ministru pregateste terenul pentru tergiversarea prezentarii, in fata Parlamentului, a Legii bugetului pe 2015. Trebuie facuta precizarea ca, acest sfarsit de an este marcat de alegerile prezidentiale, campania urmand sa inceapa, in mod oficial, peste o luna si cateva zile. Pana atunci, Parlamentul ar trebui sa aiba posibilitatea sa dezbata Legea bugetului. Altfel va fi prea tarziu intrucat, suntem informati ca PSD a decis sa-si trimita parlamentari in campania electorala. Riscul de a avea, din nou, o lege a bugetului facuta pe picior, in baza unei filosofi gresite, o lege din care sa lipseasca investitiile generatoare de locuri de munca si valoare adaugata si care, in schimb, sa se bazeze pe o crestere a birurilor pe seama populatiei si societatilor comerciale, este foarte mare. Daca astazi, Romania, ca urmare a politicii socialiste a Guvernului Ponta, se afla in recesiune tehnica, maine, daca nu vom avea un buget sanatos, construit in scopul realizarii cresterii economice, Romania risca sa reintre intr-o grava criza.

Iata de ce nu excludem posibilitatea ca Victor  Ponta sa fi abdicat de la obligatia sa de a fi prezent la Cotroceni, la investirea ministrului pe care l-a sustinut, tocmai pentru ca, in mod deliberat, sa tergiverseze o lege a bugetului pe care este incapabil sa o faca intr-o alta viziune decat bugetele anterioare.

 

SENATOR PNL

SORIN ROSCA STANESCU

 

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii