Pentru “un pic de dreptate”   august 28th, 2014

SRSPremierul Victor Ponta a declarat, referindu-se la ordonanta de urgenta dedicata traseismului politic, faptul ca, in acest fel, Guvernul face “un pic de dreptate”. Oare de ce? De ce doar un pic? De ce nu face Guvernul dreptate pana la capat? De ce lasa liber traseismul doar pentru 45 de zile? De ce nu pentru totdeauna? De ce nu este Victor Ponta consecvent cu propriul sau slogan? Chiar asa, daca tot s-a deschis cutia Pandorei, de ce sa nu ramana ea definitiv deschisa? Chiar daca in acest fel ne-am face si mai mult de rasul lumii. De rasul tuturor organismelor internationale care ne cer sa stopam traseismul politic al alesilor locali. Raspunsul este ca Ponta este duplicitar. Ar vrea sa impace si capra si varza. Sa-si puna sacii electorali in caruta cumparand, prin mita si santaj si, evident, printr-o ordonata de urgenta, majoritati in consiliile locale, primari si, evident, un surplus de voturi si, in acelasi timp, sa nu-i supere chiar de tot pe partenerii nostri euroatlantici.

Dar smecheria nu a tinut. Reactiile interne si externe se tin lant. Si este abia inceputul. E adevarat, un inceput dat prin semnalul de alarma transmis de partenerul nostru strategic, Statele Unite, prin Ambasada de la Bucuresti. Dar, pana una-alta, cainii latra, iar caravana merge mai departe. Unde merge, vom vedea.

Eu nici in ruptul capului nu pot sa cred ca domnul Victor Ciorbea, care incepand din 1990 a avut numai cucuie in cap facute de regimurile socialiste, ar fi in acest moment, cum spun unii, avocatul PSD. Eu ma incapatanez sa cred ca domnul Victor Ciorbea este Avocatul Poporului si ca va observa repede ceea ce altii au observat de mult. Si anume ca ordonanta de urgenta a Guvernului, aceasta cu traseismul, contravine unui numar destul de mare de decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei, dar si recomandarilor Comisiei de la Venetia. Ca atare, domnul Ciorbea nici macar nu va mai astepta sa fie sesizat de cineva. El se va autosesiza chiar a doua zi dupa publicarea nenorocitei ordonante in Monitorul Oficial.

Sunt plin de speranta ca domnul Victor Ciorbea nu va rata ceea ce presedintele Traian Basescu a ratat deja. In orice chestiune care pune in discutie siguranta nationala, el, presedinte, garant al sigurantei nationale, are, prin atributiile sale, dreptul de a prezida sedintele de Guvern. In acest caz avea si obligatia. Pentru ca ordonanta ridica, din cel putin trei ipostaze, probleme vizand siguranta nationala. Este vorba de legalitatea sau ilegalitatea modului in care se desfasoara alegerile. Daca printr-o ordonanta de urgenta i se da posibilitatea Guvernului sa ameninte, sa santajeze sau sa cumpere consilieri si primari in schimbul alocarii discretionare a unor fonduri de la buget, atunci alegerile urmeaza sa fie viciate. Siguranta nationala e in pericol. Tulburarea printr-o ordonanta de urgenta a administratiei publice locale este tot o chestiune de siguranta nationala. Schimbari legate de administratia locala nu pot fi operate decat prin lege adoptata de Parlament. Si in fine, este interzisa promovarea unor acte normative in interiorul ultimului an inainte de un scrutin electoral la nivel national. Iar acum ordonata de urgenta cu cele 45 de zile loveste naprasnic chiar in buza alegerilor. Si nu orice fel de alegeri. In buza alegerilor prezidentiale. Iata suficiente motive care ar fi trebuit sa-l determine pe Basescu sa prezideze sedinta de Guvern. De ce nu a facut-o, numai el stie. Una peste alta, constatam ca aceasta scandaloasa si anticonstitutionala operatiune a Guvernului nu este o piesa disparata, ci face parte dintr-un intreg puzzle menit sa-i pacaleasca pe romani si sa il scoata pe Ponta presedinte, desi, obiectiv vorbind, el nu are de unde sa scoata mai mult de 35-36 la suta dintre voturile romanilor.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii