AFACERI IMOBILIARE PARATE, MARCA VICTOR PONTA SI ILIE SARBU   august 31st, 2014

Dezvaluirile facute de ziaristii de investigatie semnaleaza ca domnul Victor Ponta – toata viata sa functionar al statului – este beneficiarul unor afaceri, cel putin ciudate, cu apartamente de lux. Si nu numai el, ci si socrul sau, senatorul Ilie Sarbu.

Daca dezvaluirile jurnalistice sunt reale, atunci ne afla in prezenta urmatoarei situatii: domnul Victor Ponta, prin intermediul sotiei sale, Daciana Sarbu, a achizitionat, in 2007, un prim apartament de lux, construit de grupul NIRO ’95 Impex, apartinand omului de afaceri Nicolae Dumitru – proprietarul Dragonului Rosu – care este cea mai mare spalatorie de bani din Romania. Proprietarul respectivului apartament ar fi fost un offshore din Panama, al domnului Dan Andronic. In anul 2012, Victor Ponta a mai achizitionat un nou apartament de lux, in aceeasi zone rezidentiala “Central Residential Park”. La randul sau, senatorul Ilie Sarbu, actualul sef al Grupului parlamentar PSD al Camerei superioare, a cumparat, in 2009, tot in “Central Residential Park”,un al treilea apartament de lux.

Daca informatiile obtinute de ziaristii de investigatii sunt reale, domnul Victor Ponta are obligatia, de urgenta, –  altfel il vom soma in mod repetat – sa explice, nu numai provenienta banilor cu care au fost achizitionate cele trei apartamente de lux, ci si legaturile sale cu grupul NIRO, cu domnul Dan Andronic, precum si cu Dumitru Crestin, Elena Udrea si Dorin Cocos care, conform dezvaluirilor de presa, sunt si ei implicati fie in actionariatul “Central Residential Park”, fie in offshorul din Panama.

SENATOR PNL

SORIN ROSCA STANESCU

 

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

august 31st, 2014 at 16:28
Marian Nicolae spune:

Iata cum, incetul cu incetul,

NATO NE BAGA in cel de-al Treilea Razboi Mondial, fara vrerea noastra………
——————————————————————————
Cinci țări îndeamnă NATO să anuleze acordul cu Rusia

Astăzi, 17:12
http://romanian.ruvr.ru/news/2014_08_31/Cinci-tari-indeamna-NATO-sa-anuleze-acordul-cu-Rusia-4636/

Cinci state – Polonia, Letonia, Lituania, Estonia și Canada – au propus anularea Actului Fondator NATO-Rusia din 1997.

Potrivit revistei germane Spiegel, acest pas va permite o creștere a capacității forțelor Alianței Nord-Atalntice în Europa de Est.
Împotriva suspendării acordului se pronunță Germania, însă diplomaților germani le e tot mai greu în ultimul timp să-și apere pozițiile.

În lume, NATO, NATO-Rusia, Rusia, Colaborare, acorduri, Politică

septembrie 1st, 2014 at 12:27
Marian Nicolae spune:

Delirul chiriaşului de la Cotroceni

de Marian Rădulescu, Astăzi, 13:02
http://romanian.ruvr.ru/2014_09_01/Delirul-chiriaSului-de-la-Cotroceni-6093/

Vineri, la întâlnirea cu ambasadorii desfăşurată în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, Traian Băsescu a făcut o serie de declaraţii total neconforme atât cu locul unde au fost făcute, cât şi cu noţiunea de diplomaţie însăşi.

Ca să nu mai vorbim de faptul că aceste declaraţii sunt o gravă jignire la adresa Federaţiei Ruse şi mai ales la adresa preşedintelui Vladimir Putin. Aceste declaraţii au fost prezentate de ziarul „România Liberă”,în ediţia sa electronică de vineri:

romanialibera.ro/politica/institutii/traian-basescu–statele-europene-trebuie-sa-ajute-ucraina-cu-echipamentele-militare-necesare-347999

Parcurgând aceste declaraţii, ne dăm cu uşurinţă seama că Traian Băsescu nu a realizat că se află la un eveniment diplomatic; el a considerat că se află în locul său preferat, la “ Cireşica”, unde principala activitate este golirea sistematică a sticlelor de whisky. Iar dacă avem în vedere “parfumul” specific, ne putem duce cu gândul la sticla cu ţuică bătrână de-abia dată peste cap în cabinetul prezidenţial, cu puţin timp înainte de participarea la acest eveniment. De, fiind vorba de Reuniunea Diplomaţiei Române, domnia sa a decis că trebuie neapărat adăugat acest element tipic românesc, cu miros de butoi şi de prună coaptă!

Astfel putem deduce cu uşurinţă care era starea de spirit prezidenţială în momentul rostirii acestor declaraţii:

“Traian Băsescu: Statele democratice trebuie să depășească momentul declaraţiilor de bune intenții. Armată ucraineană s-a săturat de câte arme neletale a primit.

Traian Băsescu: Este timpul, dacă vrem să dăm o șansă poporului ucrainean, să acționăm la fel ca Federația Rusă. Adică să punem la dispoziția armatei ucrainene orice mijloce pentru a-i ajuta în această luptă. Nivelul de sancțiuni împotrivă Rusiei trebuie reevaluat.

Traian Băsescu: Voi susține ideea că statele UE și NATO trebuie să treacă la faza punerii la dispoziție a mijloacelor armate necesare armatei ucrainene. Voi susține sancțiuni financiare, în sectorul energetic și militar. La summitul NATO din Marea Britanie vom susține – ce facem și acum la nivel diplomatic de peste 30 de zile- consolidarea flancului estic al Alianței.”

Traian Băsescu : Rusia avea încă o oarecare decenţă în aprovizionarea cu armament modern și specialiști a separatiștilor. Rusia și-a asumat fără posibilitatea de a nega, chiar dacă diplomația neagă, evidența probelor din teren arată fără echivoc că Rusia a trecut la o cu totul altă etapă. Ca atare, poziția mea mâine la Consiliul European va fi îndreptată spre sprijinul Ucrainei cu armament cu care să poată face față agresiunii Rusiei care inventează orice se poate inventă pentru a destabiliza o țara vecină”.

Alo, domnule preşedinte, ce facem?
Parcă suntem la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, la întâlnirea cu ambasadorii români! Nu cumva rostul acestor ambasadori este să promoveze interesele României în lume?

Nu cumva rostul tău, ca preşedinte, este ca la Consiliul European să ai o poziţie care să sprijine România şi interesele sale?

De când interesele României impun sprijinirea armatei ucrainene cu armament?

De când interesele României impun reevaluarea sancţiunilor împotriva Rusiei?

De când ura ta maladivă faţă de o ţară şi faţă de o naţiune trebuie să fie literă de lege pentru România şi pentru poporul român?

De când un sentiment maladiv şi păgubos, nu o atitudine pragmatică, trebuie să fie poziţia oficială a României faţă de Federaţia Rusă?

Să mergem mai departe pe firul declaraţiilor:

Traian Băsescu: Nu mai putem continua să ducem la bun sfârșit contractele pentru echipamente militare pe care le au diverse state cu armata rusă, atât timp cât aceste echipamente se îndreaptă împotriva democrației, împotriva unui stat independent.

Îmi închipui cu câtă atenţie şi cu câtă seriozitate vor fi privite luările de poziţie ale lui Traian Băsescu la Consiliul European, mai ales de către reprezentanţii Franţei şi Germaniei! Desigur, Traian Băsescu nu a aflat nici până în ziua de astăzi că interesele economice primează, nu declaraţiile politice şi sentimentele păguboase! Iar marile companii occidentale, mai ales cele din Franţa şi Germania, nu-şi vor afecta cu nici un preţ relaţiile contractuale cu Federaţia Rusă, de dragul intereselor americane!

Dar ce să ştie despre toate acestea un om pentru care singurul interes este înavuţirea proprie?

Dar culmea tupeului şi a nesimţirii o reprezintă declaraţia de mai jos:

Traian Băsescu:Rotaţia unor nave cu capabilităţi majore, ce pot descuraja idei ale unui bolnav care crede că poate reface zonele de influenţă ale URSS, trebuie să existe în Marea Neagră. Nu avem un pericol pentru România în mod raţional. Dar trebuie să ne pregătim şi pentru iraţional

Aceasta este o jignire directă adresată preşedintelui rus Vladimir Putin, tipică unui individ care a dobândit prostul nărav de a face aceasta ascuns după umărul lui “Big Brother” de la Washington. Şi care crede că vreo câteva corăbii americane ce se vântură de colo-colo prin Marea Neagră vor descuraja Moscova!

Cât priveşte referirea sa la iraţional, nu mai este nevoie ca România să se pregătească pentru aşa ceva. Cei zece ani de când Traian Băsescu este preşedintele-jucător al României constituie o perioadă pentru care eticheta numită IRAŢIONAL se potriveşte perfect!

Nu în ultimul rând, să precizăm cu exactitate cine este bolnavul.
Acesta nu este cel care conduce destinele Federaţiei Ruse, ci acela (sau aceia) care, din birourile lor luxoase de la Washington, au conceput în minţile lor patologice acel plan numit ”Strânsoarea anacondei”, plan ce prevede înconjurarea Rusiei pe flancuri, cu scopul de a o invada ulterior, pentru a-i smulge resursele de energie şi de materii prime şi pentru a transforma populaţia autohtonă într-o masă de sclavi. Iar pentru realizarea acestui plan, se folosesc de cele mai murdare metode posibile!

În cele ce urmează, iată ce declară Traian Băsescu despre finanţarea armatei române:

Traian Băsescu:La rându-i, România trebuie să-și revizuiască imediat politica de finanțare a armatei. Nu mai suntem în criză din 2009-2010 și poate că decât să pompăm bani către primari că să aducă voturi în campanie, mai bine punem bani la dispoziția Armatei.

Traian Băsescu:Nu putem spune: suntem în NATO, să vina americanii să ne apere, că noi avem buget redus. Obama, în două rânduri, a precizat că SUA vor face eforturi maxime, dar e obligația statelor din Europa Centrală și de Est să-și mărească bugetele pentru apărare că să fie parteneri viabili.
Domnule preşedinte, este firesc ca armata să fie finanţată şi dotată corespunzător, pentru misiunea sa de apărare a teritoriului naţional. Nu pentru participare în “teatre de operaţii externe”, nu pentru a fi folosită drept carne de tun pentru interesele NATO.

Adică pentru interesele americane!

Fiindcă veni vorba, se pune întrebarea: cu ce bani se va face această finanţare? Normal, aceşti bani vor trebui să vină din economia românească, din veniturile obţinute de statul român din exporturi, din taxe şi impozite. Ce venituri mai poate aduce economia românească, ale cărei active sunt înstrăinate aproape integral? Din taxe şi impozite? Să fim serioşi! Datorită politicii de distrugere a pieţelor tradiţionale practicate de către marile corporaţii, cu precădere americane, sectorul privat românesc de-abia îşi mai trage răsuflarea, fiindu-i imposibil să achite taxele şi impozitele aberante!

Noi, cetăţenii obişnuiţi ai României, oamenii care am rămas raţionali în aceşti zece ani de regim iraţional al lui Băsescu, susţinut pe faţă şi brutal de către Washington, respingem deschis şi făţiş toate aceste declaraţii. Noi vrem să trăim într-o ţară normală, condusă de un preşedinte normal şi raţional, ales prin vot direct, cum scrie în Constituţie. Nu de către un ins numit de la Washington şi de la Bruxelles, împotriva voinţei populare. Noi vrem să trăim şi să muncim, să asigurăm un viitor urmaşilor noştri aici în ţară, nu pe meleaguri străine!

Dar pentru aceasta, trebuie să refacem economia naţională, să o aducem la un nivel normal de funcţionalitate. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să recâştigăm pieţele de desfacere din est, trebuie să normalizăm relaţiile cu Federaţia Rusă, în primul rând. Trebuie să lăsăm în urmă resentimentele şi prejudecăţile, să stabilim relaţii de colaborare şi prietenie pe multiple planuri între ţările şi popoarele noastre.

Pentru a atinge acest ţel, trebuie ca la baza comunicării bilaterale trebuie să stea raţiunea, nu delirul!

Numai aşa putem reuşi, numai aşa putem reveni la normal!

Notă:
Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului.
Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.