ACEST AN SCOLAR A DEBUTAT IN MOD CATASTROFAL   septembrie 15th, 2014

Pentru prima data in istoria recenta a Romaniei, copiii din mai multe clase, in special clasele I si a II-a, sunt lipsiti de manuale tiparite. Numai o parte dintre scoli beneficiaza de internet, astfel incat nu este de mirare ca nici manualele electronice nu sunt gata. Proiectul ghiozdanului electronic a inghetat cu desavarsire, putandu-se consemna faptul ca, in ciuda asigurarilor repetate date de ultimii ministri ai invatamantului, niciun copil nu a primit promisa tableta, cu ajutorul careia ar putea sa-si acceseze intregul program scolar. Cele cateva zeci de microbuze oferite, propagandistic si electoral, unor scoli, nu pot fi utilizate din lipsa de combustibil si de soferi necuprinsi de schema de salariati ai unitatilor. Sunt alarmant de multe scoli ale caror lucrari nu au fost finalizate, prezentandu-se la data inceperii anului scolar ca niste veritabile santiere. Sute de scoli nu au apa si nu au toalete.

Culmea tupeului pontist este ca oficialii dau vina pe Parlament, in sensul ca a intarziat cu votarea proiectului de lege al achizitiilor publice. Si asta in timp ce majoritatea parlamentara apartine socialistilor.

Alianta Crestin-Liberala atrage atentia asupra faptului ca inexistenta manualelor tiparite si a manualelor electronice este consecinta faptului ca grupul de afaceri clientelare PSD-ului, care actioneaza in proximitatea Ministerului Educatiei, in complicitate cu inalti functionari ai acestei institutii, se razboiesc intre ei pentru a accesa uriase fonduri din bani publici, pe calea unor licitatii trucate si apoi, contestate. Coruptia endemica este motivul real al inexistentei manualelor tiparite si electronice.

Sorin Rosca Stanescu,

Senator PNL

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii