Comunicat de presa   septembrie 26th, 2014

Ma declar impotriva formelor extreme de protest, dar, in acelasi timp, dezaprob modul in care reprezentantii PSD incearca sa reduca la derizoriu si sa decredibilizeze motivele care au determinat asemenea reactii. Sunt solidar cu demersul deputatului Aurelian Mihai care solicita punerea pe ordinea de zi a propunerii sale legislative, care vizeaza reducerea taxelor consulare, repatrierea corpurilor neinsufletite ale unor romani decedati peste hotare, precum si alte masuri in interesul conationalilor nostri plecati din tara. Fapt este ca acest proiect de act normativ, in loc sa fie supus dezbaterii parlamentare, este practic dosit de catre majoritatea din legislativ de mai bine de un an.

Imi exprim, de asemenea, consternarea fata de solutia identificata de PSD, in vederea renuntarii domnului deputat Aurelian Mihai la protestul prin greva foamei, si anume crearea pentru acesta a unor facilitati, cum ar fi repartizarea unui birou parlamentar. Este modalitatea tipica a PSD de a incerca, practic, printr-o mita, sa rezolve o criza si, in acelasi timp, sa discrediteze o persoana, precum si protestul initiat de aceasta.

Aceeasi situatie, iata, se repeta si in cazul dramatic al domnului Adrian Sobaru. Acesta a protestat,  spulberand cu autoturismul sau gardul care imprejmuieste cladirea Guvernului , la fel cum a facut si pe vremea cand PSD se afla in opozitie, aruncandu-se de la balcon in timpul sedintei din plenul Parlamentului, consacrata unei motiuni de cenzura. Daca la acea data PSD l-a declarat, in mod insistent, pe Adrian Sobaru erou, incercand chiar sa-l promoveze intr-o functie parlamentara, acum, cand acesta a recurs la un gest de o gravitate similara indreptat insa impotriva Guvernului Ponta, autoritatile aflate sub comanda PSD aplica o alta unitate de masura, deschizandu-i lui Sobaru un dosar penal. Simultan, vicepremierul Liviu Dragnea incearca sa il discrediteze pe Sobaru, aruncand gestul sau extrem in derizoriu si sugerand ca acesta are nemultumiri de tip personal. Desi domnul Adrian Sobaru a facut, in repetate randuri, precizarea ca actiunea sa reprezinta un gest de protest fata de politica Guvernului Ponta, fata de contraperformantele acestuia, fata de realitatea ca nivelul de trai in general nu s-a imbunatatit in niciun fel.

Atrag atentia PSD ca nu prin mita pot fi rezolvate diversele crize, nici prin discreditarea celor care le semnaleaza, nici prin aplicarea unor unitati de masura diferite unor fapte de acelasi fel, ci doar printr-o buna gestionare a resurselor, prin grija si respectul fata de cetatean, prin politici corecte, practicate in interes national.

SENATOR PNL

SORIN ROSCA STANESCU

26 septembrie 2014

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii