“Coloana viitorul” merge la Curtea Martiala   octombrie 24th, 2014

In zori de zi, o coloana impresionanta de autocare, pe care scrie “Viitorul”, se puna in miscare spre Bucuresti. Un drum de sute de kilometrii. Autocarele gem de sateni, in general oameni in etate, unii in varsta de peste 70 chiar 80 de ani. Alte coloane, cu alti oameni necajiti, sculati si ei la patru dimineata, pornesc spre aceeasi destinatia, din alte puncte cardinale ale Romaniei democratice.

Operatiunea “razbunare pentru referendum” este in plina desfasurare. Se va desfasura la Tribunalul Militar. Acolo unde functioneaza Curtea Martiala. Locul unde sunt judecati si condamnati tradatorii tarii. Pentru ca, spune invincibila doamna Livia Stanciu – presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, nu mai este loc in tribunal, in conditiile in care procesul trebuie sa se desfasoare in toata splendoarea sa. Adica, respectandu-se ceremonialul, ca s-o reproduc, ad literam, pe distinsa judecatoare. Si lucrurile s-au precipitat, spune tot dansa, din motive de vreme. Nu a fost timp din 2012 pana acum. Iar acum, iata, se strica vremea.

185 de oameni necajiti sunt luati pe sus si dusi la tribunal. Daca fiecare se identifica, jura pe Biblie si face o scurta declaratie, trec intre 30 si 60 de ore. Ele trebuie sa incapa in programul de azi. Cum naiba se va intampla asta, doar doamna Livia Stanciu stie.

Traian Basescu isi plateste politele pentru referendum pe mana sefei DNA, doamna Laura Codruta Kovesi, fost procuror general, si cu sprijinul neprecupetit al Sectiei Penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, impanata de fosti procurori, deghizati in judecatori. Pe repede inainte. Pentru a se ajunge, cumva, la Liviu Dragnea care, in urma cu mai bine de doi ani, a pacatuit. A organizat campania referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, eveniment electoral la care s-au prezentat 7.400.000 de cetateni, majoritatea covarsitoare votand pentru demiterea presedintelui, refugiat atunci intr-un garaj.

185 de tarani amarati sunt luati pe sus, cu mandate si dusi la marele spectacol al justitiei, care se desfasoara la Tribunalul Militar. Ma intreb, ce s-ar fi intamplat daca dupa ce Monica Macovei a declarat ritos in Parlamentul European ca la referendum s-au fraudat doua milioane de voturi, iar Traian Basescu si acolitii sai au inganat-o, ar fi fost descoperite nu 185 de voturi indoielnice, ci vreo cincizeci de mii? Atunci, probabil, pentru a se pastra, ca s-o parafrazez pe doamna Livia Stanciu, ceremonialul procesului, acesta ar fi avut loc probabil pe un stadion. Si nu oricare. Pe National Arena. Acolo ar fi fost insirati cincizeci de mii de tarani, luati pe sus, pentru a depune marturie. Probabil tot intr-o singura zi.

Dar sa vedeti minunea. Mana lunga a DNA se duce pana hat-departe. Pana in lumea cealalta. Pentru ca, tot azi, au fost emise si zece mandate de aducere pentru persoane decedate. Profesionalism, nu gluma.

In definitiv, ce incearca sa demonstreze si sa obtina Traian Basescu pe mana faimoasei doamne Kovesi, care pentru a-l razbuna pe presedinte a arestat pana si listele electorale in calatoria lor catre Biroul Electoral Central. Fapt interzis de lege. Dar ce mai contreaza? Am o banuiala. Traian Basescu nu se margineste sa se razbune. Planul sau nu se reduce la plimbatul cu arcanul a taranilor din “coloana viitorul”. El vrea sa demonstreze altceva. Ca USL-ul de atunci, adica PSD si PNL, au furat de au rupt referendumul. Ca, de fapt, cine stie, poate scorul ar fi fost invers daca 185 de tarani ar arata ca le-a fost furata optiunea. Si ca, prin urmare, si acum, daca nu iese cum vrea el si ce vrea el, adica Elena Udrea, va fi la fel. Tot vot furat. Aceasta impreuna cu arestarile si condamnarile care se tin lant se afla la baza intentie de a declansa doua fenomene: o emotie publica uriasa, care sa ii indeparteze pe votantii PSD si PNL, pe de o parte, iar pe de alta parte, sa ingroase numarul absentilor de la vot. Pentru ca o tara intreaga a vazut ce se intampla cu “coloana viitorul”. Poate ca multi oameni simpli se gandesc ca mai bine nu voteaza decat sa fie dusi la Curtea Martiala. Imaginea Romaniei este de cosmar.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii