Basescu refuza sa fie barbat   octombrie 28th, 2014

L-am acuzat de aceleasi fapte pentru care l-am acuzat si pe fratele sau, Mircea Basescu. Implicare in traficul de arme. Prin procedee monitorizate de Natiunile Unite, intrucat adeseori operatiunile au incalcat embargoul. Mircea Basescu mi-a facut plangere penala si a pierdut. Procurorii au inchis pur si simplu dosarul, ajungand probabil la concluzia ca acuzatiile mele nu incalcau nicio lege. Dimpotriva. Aparau legea. Apoi acelasi Mircea Basescu mi-a facut si o plangere civila. Pe aceeasi tema. Saptamana trecuta a pierdut definitiv si irevocabil. Pur si simplu instanta a constata ca afirmatiile mele nu aveau nimic incorect.

Impotriva lui Traian Basescu am lansat acuzatii asemanatoare, bazate pe informatii certe si pe indicii rezonabile, legate de traficul cu arme. Si de legaturile sale, pe parcursul a decenii intregi, cu Viktor Bout, ”Lordul Razboiului” conform titlului unui film celebru care i-a fost dedicat, in rolul sau jucand Nicolas Cage. Cel mai mare traficant de arme al istoriei recente, tovaras la Anvers, dar si la Bucuresti, cu Traian Basescu, se afla dupa gratii in Statele Unite.

Am asadar un proces in curs pe aceasta tema cu presedintele demis politic de popor. Si ce sa vezi? Traian Basescu refuza sa se prezinte la un interogatoriu pe care l-am solicitat cu domnia sa. Fireste, refuzul nu a venit direct. Ci indirect. In sensul ca instanta mi-a refuzat acest drept de a-l interoga, precum si dreptul de a prezenta martori.

Avem un presedinte protejat. Fiindca se autoprotejeaza. Nimic nu-l impiedica sa ceara instantei dreptul de a se prezenta la proces si de a se confrunta cu mine. Nu o face fiindca este las. Nu se comporta ca un barbat. Nici macar in fata unei persoane care va sta, trimisa de el, in boxa acuzatilor. Eventual, in zeghe. Si cu catuse.

Sorin Rosca Stanescu 

P.S.: Precizarile maestrului George Papu in legatura cu cele doua procese:

Dosarul nr. 28861/300/2012 are ca obiect afirmatiile paratului Sorin Rosca Stanescu referitoare la reclamantul Mircea Basescu cu privire la implicarea acestuia din urma in afaceri si trafic cu armament,  asocierea acestuia cu potentati din industria si comertul cu armament, precum si legaturile acestuia cu o persoana urmarita de INTERPOL pentru activitati cu caracter terorist.

Prin Sentinta civila nr. 8077 din data de 07.05.2013 pronuntata de Judecatoria Sectorului 2 a fost respinsa ca neintemeiara cererea reclamantului Mircea Basescu. Acesta a declarat recurs care a fost respins ca nefondat prin Hotararea nr. 3308/2014 din data de 22.10.2014 pronuntata de Tribunalul Bucuresti”.

Dosarul nr. 27344/300/2013 aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti are ca obiect afirmatiile paratului Sorin Rosca Stanescu cu privire la reclamantul Traian Basescu referitoare in principal la: implicarea si beneficiile obtinute de reclamantul Traian Basescu de pe urma proiectului Rosia Montana si la faptul ca presedintele Traian Basescu, in calitate de candidat la prezidentiale in anul 2004 a beneficiat de sume de bani nepermise de legile in vigoare – fiind vorba despre transferul sumei de 7 milioane USD catre Alianta D.A. in anul 2004 de la o banca din strainatate

La termenul din data de 08.10.2014 din acest dosar s-a discutat pe probe.

Noi am cerut urmatoarele probe: inscrisuri, interogatoriul reclamantului Traian Basescu si un martor si ni s-a admis doar proba cu inscrisuri.

Reclamantul Traian Basescu a solicitat urmatoarele probe: inscrisuri si interogatoriul paratului Sorin Rosca Stanescu, dar i s-a admis doar proba cu inscrisuri.

Mai mentionez ca domnul Rosca Stanescu fiind detinut trebuie citat la fiecare termen de judecata la locul de detentie”.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii