Mai sustine doamna Bica onestitatea tuturor procurorilor si judecatorilor?   noiembrie 22nd, 2014

Mai crede, astazi, doamna Alina Bica in buna-credinta a tuturor procurorilor? Mai poate ea sustine ca nu exista judecatori butonati? Mai face, azi, afirmatiile pe care le facea ieri? Iata intrebari la fel de legitime si in ipoteza in care doamna Bica este inger si in ipoteza in care doamna Bica este diavol.

Opinia publica se delecteaza cu un nou caz spectaculos. In piata publica este adus, pentru a fi batut cu pietre, de asta data, un important demnitar al statului. Insusi seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din Parchetul General al Romaniei. Sa analizam spectacolul in sine. Si semnificatia lui. Pentru ca este prematur sa punem in discutie faptele. Ele sunt doar prezumtive. La fel cum prezumtiva este si vinovatia doamnei.

Exista cateva puncte comune cu alte executii de acelasi fel. Avem o noua telearestare. Pe strada. Cu televiziunile invitate, din timp, la fata locului. Si asta in conditiile in care, cu certitudine, nu era nevoie de asa ceva. Doamna Bica, daca ar fi fost invitata la DNA in vederea unei audieri, se prezenta de bunavoie. La fel cum s-ar fi prezentat, de bunavoie, si cei mai multi dintre cei luati pe sus, impachetati, incatusati si filmati pentru a fi dusi in fata doamnei Bica sau a procurorilor din subordinea domniei sale. Dar cum ar fi putut, in modernul stat roman, sa lipseasca camerele de luat vederi ale televiziunilor, la marele spectacol?

Daca nu ma insel, s-a intamplat vineri. Oare nu tot vineri au avut loc cele mai multe telearestari, cu echipaje de politie sau cu mascati, in aceasta Romanie a procurorilor?

A iesit promt si doamna Laura Codruta Kovesi. Amandoua, sefe ale procurorilor, au fost recrutate si super instruite in cele mai inalte scoli din Statele Unite ale Americii. Apoi, s-au batut pentru conducerea DNA. Doamna Kovesi da dovada ca sta bine cu memoria. De aceea, nu cred ca este o intamplare faptul ca a dat o declaratie prin care a incercat sa o infunde si mai mult pe doamna Bica. Si sa rasuceasca si mai mult cutitul in rana, asa cum numai adevaratele doamne stiu sa faca. Si tot ca de obicei, a urmat un proces in plina noapte, evident, cu judecatori trasi la sorti ca sa cada vineri spre sambata. Dupa care, doamna Bica s-a intors in beciul in care a mai fost bagata o data, tot acompaniata de camerele de luat vederi. Si la fel ca si alta data, incepand de ieri, sunt difuzate informatii din dosar, pe care ar fi trebuit sa le cunoasca numai si numai procurorul de caz. Nici macar doamna Kovesi.

Asa ca stau si ma intreb daca doamna Bica mai sustine si astazi, cum a sustinut si ieri, ca absolut toti procurori si absolut toti judecatorii sunt onesti. Si ca nici unul nu este butonat.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii