Proba duplicitatii. Si lasitatii lui Victor Ponta   noiembrie 25th, 2014

Dupa ce a mancat popcorn la Dubai, la un pret de cateva zeci de mii de euro, daca includem transportul si hotelul, Victor Ponta se prezinta in fata Camerei Deputatilor pentru a participa la mascarada montata de Valeriu Zgonea, in baza articolului 182 din Regulament, care ii permite acest lucru. In locul unei dezbateri, au loc simple cuvantari. Si asta se intampla intr-o chestiune de interes major. Incalcarea dreptului fundamental al romanilor de a vota. Dupa care, Victor Ponta pleaca, “curat si uscat”, la Palatul Victoria. In timp ce opozitia fierbe in suc propriu. Las-o sa fiarba! Din nou, a fost duplicitar si las.

Aud si nu imi vine sa cred. Citez mot a mot din Victor Ponta: “a fost primul scrutin fara fraude”. Chiar asa? Cum adica fara fraude? Au existat zeci de mii de romani impiedicati sa voteze, atat in 2 noiembrie, cat si in 16 noiembrie. Ori Legea organizarii alegerilor prezidentiale prevede, negru pe alb, in articolul 57, ca impiedicarea, in orice mod, a exercitarii dreptului fundamental la vot se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani. A fost sau nu impiedicat dreptul la vot? Si daca da, nu a existat, cumva, o frauda majora? Si daca a existat, cine va infunda puscaria? Cine sunt reponsabilii?

Victor Ponta, in mod straniu – evident, nu si pentru cei care il cunosc bine – nu numai ca este duplicitar din nou, dar este si las. Nu demisioneaza. Nu isi asuma raspunderea. Se cramponeaza de putere. Il aduce anume langa el pe domnul Bogdan Aurescu, al patrulea ministru de Externe pe care Guvernul sau il are in ultima luna. Inregistrand, astfel, o performanta la nivel mondial. Ponta incearca sa profite de buna imagine a domnului Bogdan Aurescu. Daca ar putea, s-ar ascunde chiar in spatele lui. Daca Aurescu ar fi o doamna, s-ar pune chiar sub fustele acesteia.

Dar duplicitatea si lasitatea sa cronica este demonstrata si de tentativa pe care o face in plenul Camerei Deputatilor. El insinueaza, nici mai mult, nici mai putin, ca Parlamentul Romaniei ar fi responsabil pentru ca nu avem o lege care sa le permita concetatenilor nostri din diaspora sa voteze. Acestia reprezentant cam o sesime din electorat. Ia sa vedem, asa e? Din nou, Ponta e prins cu cioara vopsita. Parlamentari romani din opozitie, de-a lungul anilor, au incercat sa promoveze mai multe proiecte de lege in acest sens. Blocate, mereu si mereu, de acelasi Victor Ponta. Mai mult, cinstind vorbind, initiatorul pentru un asemenea proiect ar trebui sa fie chiar Guvernul. Pe care domnia sa il reprezinta, inca. Iar bomboana este pusa pe coliva daca ne reamintim ca, inaintea declansarii campaniei electorale, opozitia a introdus chiar o motiune simpla de cenzura, chiar pe aceasta tema, in Parlament, solicitand o solutie.

Acum solutia, pe termen scurt, nu o mai pot da decat procurorii. Din pacate. Vor exista noi demnitari care vor infunda puscaria. Sau cel putin asa ar trebui sa se intample. Iar dintre ei nu ar trebui sa lipseasca Victor Ponta.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

noiembrie 26th, 2014 at 08:28
Marian Nicolae spune:

Este exact ce ne lipsea….

O armata de ocupatie in toata regula…….

O armata care sa oblige poporul roman sa porneasca la razboi impotriva….Rusiei…

Treziti-va ca riscati sa va treziti cu totii morti intr-o buna dimineata, fara sa stiti de ce.. Ei…iata de ce…….

General american:
Rusia nu va îndrăzni să se angajeze într-un atac convenţional

SUA ar putea muta în Romania militari și tancuri grele dintr-o brigadă din Germania

http://www.cotidianul.ro/sua-ar-putea-muta-in-romania-militari-si-tancuri-grele-dintr-o-brigada-din-germania-251988/

Statele Unite ar putea să mute din Germania în România, Polonia sau ţările baltice o echipă de luptă din cadrul unei brigăzi, cu tancuri şi vehicule Bradley, a declarat luni la Vilnius generalul Ben Hodges, comandantul Forţelor Terestre NATO (LANDCOM), citat într-un comunicat al Pentagonului, preluat de MEDIAFAX.

El a adăugat că departamentele Apărării şi de Externe discută în prezent cu statele membre NATO despre locul exact în care ar urma să fie “prepoziţionat echipament” în Europa de Est, în contextul în care Statele Unite nu mai au o prezenţă militară masivă, ca cea din Germania de Vest din timpul Războiului Rece, iar strategia curentă prevede furnizarea către forţele din avanpost a unor capabilităţi de reacţie rapidă, alături de antrenamente cu forţe NATO locale, se arată într-un comunicat al Departamentului american al Apărării (DoD) postat pe site.

Deşi “amprenta (americană) în Europa este mult mai mică decât era, putem furniza capabilităţile necesare”, a spus generalul, adăugând că speră ca fondurile destinate operaţiunilor de urgenţă în străinătate să fie aprobate pentru toate cheltuielile prevăzute în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Generalul-locotenent Hodges a făcut aceste declaraţii de la Vilnius, într-o teleconferinţă în care a anunţat că militarii din cadrul Diviziei I Cavalerie şi unităţile care o vor înlocui ulterior vor efectua rotaţii în Europa de Est până la sfârşitul lui 2015 în cadrul operaţiunii, iar aceste rotaţii pot continua şi după 2015, în viitorul apropiat. Aceste rotaţii au scopul atât să ofere “asigurări importante” aliaţilor din NATO ai Statelor Unite cu privire la angajamentul Washingtonului de a “descuraja agresiunea rusească”, cât şi să asigure un răspuns mai rapid în cazul unei eventuale agresiuni, a subliniat el.

Rusia nu va îndrăzni să se angajeze într-un atac convenţional, este de părere generalul american, care nu a exclus însă încercări de “activare a etnicilor ruşi”, ca în Ucraina, sau de “intimidare” a unor ţări, ca în Lituania.

Publicat acum 17 ore şi 29 minute