Marea dilema a marelui Partid National Liberal   noiembrie 26th, 2014

In septembrie, cand mi s-a cerut sa iau cuvantul la motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta, i-am atentionat pe colegii din PNL ca, recurgand la o asemenea actiune democratica, nu vom putea rasturna Guvernul Ponta decat incepand din luna februarie a anului urmator. Numai atunci ar putea fi introdusa o noua motiune de cenzura. Presupun ca multi nici nu au crezut, asa cum credeam eu, ca va castiga Iohannis. Acum, chiar daca PNL este pe val, nu poate rasturna Guvernul. Dar in februarie, este bine sa o faca?

Daca Guvernul Ponta ar fi fost rasturnat la sfarsitul acestui an printr-o motiune de cenzura, atunci bugetul pentru anul viitor ar fi putut fi elaborat de liberali. Iar un Guvern liberal ar fi putut, nu numai sa gestioneze, nu numai sa administreze, ci chiar sa guverneze Romania dupa o noua filosofie.

In luna februarie, situatia va fi diferita. PSD, daca nu va intra total in degringolada, isi va reface randurile. De aceea se si grabeste Dragnea. In plus, Ponta va guverna in baza unui buget socialist. Liberalii s-ar compromite la putere, lucrand pe acelasi buget sau bazandu-se pe rectificari.

Din aceasta perspectiva, cred ca este bine ca PNL sa nu se precipite actionand in sensul rasturnarii Guvernului Ponta, pana in toamna anului 2015. In plus, marele Partid National Liberal are nevoie de un ragaz pentru a se organiza si pentru a-si gandi, in mod inteligent, strategia guvernamentala.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii