Ce mai cauta Tariceanu langa Ponta?   decembrie 9th, 2014

Ca a plecat, asa cum a plecat, din PNL, pana la urma dar, cu mare dificultate, ar putea fi de inteles. Ca a incercat sa faca un nou Partid Liberal si asta ar putea fi inteles. Tot greu. Si, mai dificil, este sa intelegem cum de Tariceanu, intr-o competitie electorala, a adunat o mana de liberali pentru a sustine un socialist. Dar, treaca-mearga! Este insa, cu totul si cu totul de neinteles, faptul ca acum, dupa ce alegerile au fost consumate, dupa esecul lui Ponta, Tariceanu se mai cramponeaza de guvernare. De o guvernare tot socialista.

Am mai spus si repet. Asa cum au decurs lucrurile in Partidul National Liberal, daca Tariceanu ar fi ramas in partid, este foarte probabil ca el ar fi fost ales presedinte al acestuia si, apoi, desemnat candidat prezidential. Ar fi fost principalul opozant al lui Victor Ponta. Si, probabil, ar fi castigat. Simtindu-se izolat in Partidul National Liberal, temandu-se, in primul si in primul rand, de Chitoiu, cu care a fost in relatii de adversitate, daca nu neaparat personala, in orice caz, in ceea ce priveste proiectia asupra perspectivei liberale a dezvoltarii Romaniei si, de altfel, intr-o continua polemica cu acesta, Tariceanu a ales sa plece. Fix la adversarul PNL. La Ponta. In schimbul unei functii efemere de presedinte al Senatului si a unei promisiuni iluzorii, asa cum de altfel s-a dovedit, ca va ajunge premier. Acum, in cel mai bun caz, il poate aduce pe Chitoiu la guvernare. Pentru scurt timp.

Daca Tariceanu isi imagineaza ca a castigat ceva, castigul este doar in plan temporar. Si mai mult iluzoriu decat real. Iar pretul este urias. S-a facut tovaras si cu Ponta, dar si cu Chitoiu.

Alegerile odata consumate, esecul batut in cuie fiind, dupa ce a fost pus frumos in rama, domnul Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa mai salveze ce mai poate fi salvat. Si ce mai poate fi salvat? In primul rand, prestigiul sau, inca nealterat, castigat in urma perioadei in care s-a aflat in fruntea Guvernului si in care s-a dovedit a fi un prim-ministru bun al Romaniei. El se mai bucura, inca, de suficienta simpatie din partea electoratului liberal, motiv pentru care a si reusit sa se afle pe locul trei in cursa prezidentialelor. Dar, nu sta intr-un anturaj prea bun. Pur si simplu pentru ca toata lumea il vede pe Chitoiu de-a dreapta sa. Si pe Ponta, de-a stanga. In consecinta, Tariceanu are in fata doua optiuni.

Despre prima, cea pentru care opteaza, nici nu vreau sa discut prea mult. Il va duce spre esec. Dupa caderea Guvernului Ponta, disparitia formatiunii politicii pe care a ingropit-o este garantata. Iar el, cu tot regretul o spun, pentru ca ii port o stima deosebita, in ciuda celor intamplate, va fi proiectat la periferia vietii politice romanesti. Dar noile circumstante ii permit lui Calin Popescu Tariceanu sa faca si o miscare desteapta.

Miscarea desteapta ar fi sa raman in afara guvernarii. In primul pas. Iar in al doilea pas, sa puna umarul la constructia dreptei. Sa se intoarca fiul risipitor de acolo de unde a plecat, din postura de lider. PNL a declarat ca nu va construi o majoritate parlamentara din frimituri. Din traseisti. Ceea ce inseamna ca, daca se va face, se va face cu sprijinul unor formatiuni politice. Tariceanu dispune de o asemenea formatiune politica, care are un numar destul de insemnat de parlamentari, chiar si scotandu-l pe tusa pe Chitoiu. De care se lasa, in continuare, in mod jalnic, influentat. Este ultima sansa a lui Tariceanu de a redeveni unul dintre liderii marcanti ai Partidului National Liberal.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

decembrie 9th, 2014 at 18:08
Marian Nicolae spune:

In legatura cu asa zisa „datorie” externa a Romaniei, de peste 100 miliarde euro…
———————————————————————————————
Plata….???

La ce plata va ganditi…???

Nu exista plata !!!

Pentru ce plata …???

Pentru jaful la care am fost supusi in toti acest 25 de ani….???

Khazarii mai vor inca vreo 120 de miliarde de eurp de la noi dupa ce ne-au jefuit deja de peste 4500 de miliarde de euro….???

Sper ca glumiti.

Otelul rece al sabiei TREBUIE sa-l primeasca nu bani…. !!!!!!

Iar voi Romanii TREBUIE sa le oferiti otelul rece romanesc, la fel ca odinioara…….sunteti datori acest lucru generatiilor viitoare de romani !!!!!

http://www.ziar15minute.net/2013/04/04/impresionant-lista-intreprinderilor-romanesti-distruse-de-guvernele-post-decembriste/

decembrie 9th, 2014 at 18:27
Marian Nicolae spune:

Cat de insuficient mental trebuie sa fii sa faci asa ceva…?????
—————————————————————————————-
Romania si-a amanetat “aurul”
—————————————————–
Sursa: digi24.ro | Publicat: 06 dec 2014, 04:43 | Actualizat: 06 dec 2014, 04:43
http://www.money.ro/romania-si-a-amanetat-aurul_1262530.html

România are bogăţii pe care le cedează fără să stea pe gânduri. Telurul, un metal extrem de rar şi foarte greu de obţinut, a fost cedat de statul român canadienilor de la Deva Gold și Roşia Montană Gold Corporation. În Europa, doar Suedia mai are asemenea zăcăminte, din care obţine bani buni.

Romania si-a amanetat “aurul”
——————————————————–
Învelișurile primelor bombe atomice, detonate de americani în anul 1945 asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki, au fost fabricate din telur, un metal rar, descoperit în Romania, în secolul 18, la mina Fața Băii de lângă Zlatna.

„Aici este o concentrație excepțională de aur, argint, telur, deci telurururi de aur și argint cum nu se gasește niciunde în Europa și în foarte puține locuri din lume”, spune Gheorghe Popescu, profesor de geologie.

Anul trecut, Comisia Europeană l-a clasat ca „metal critic”, adică foarte valoros, în contextul creșterii cererii în industriile energetică, aero-spațială, militară și IT. În timp ce marile puteri sunt preocupate să își securizeze zăcămintele, România a cedat, de mai bine de cinsprezece ani, cele mai importante resurse de telur companiilor canadiene Deva Gold și Roșia Montană Gold Corporation.

„Nu cunoșteam rezervele! Nu se făcuse analize, nici nu aveam cu ce să facem analizele de telur”, spune Mihai Ianăș, fost președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

Canadienii au intrat în controlul zăcămintelor bogate în telur, aur și argint în anul 1997, atunci când s-au asociat cu societatea de stat Minvest Deva și au obținut accesul la perimetrele sale Certej-Săcărâmb și „Roșia Montană-Bucium. Reprezentații statului, care au semnat parteneriatele cu canadienii, lucreaza, astăzi, pentru canadieni.

„Acel angajat al statului care se afla în posesia unor informații deosebit de importante și confidențiale a ajuns să își favorizeze viitorul angajator”, spune Roxana Pencea, reprezentant MineWatch România.

decembrie 10th, 2014 at 07:41
Marian Nicolae spune:

Fiecare dintre noi isi poarta propria cruce spre propriul mormant….

Acest lucru nu ne impiedica sa ne dam binete, atunci cand trecem unul pe langa celalalt pe drumul catre propria Golgota……

Daca crucea mea este mai grea decat a voastra, de ce sa fiu invidios pe altii…???

Oare nu cumva fiecare primeste numai atat cat poate duce….???

decembrie 10th, 2014 at 07:42
Marian Nicolae spune:

Fiecare dintre noi isi poarta propria cruce spre propriul mormant….
Acest lucru nu ne impiedica sa ne dam binete, atunci cand trecem unul pe langa celalalt pe drumul catre propria Golgota……
Daca crucea mea este mai grea decat a voastra, de ce sa fiu invidios pe altii…???
Oare nu cumva fiecare primeste numai atat cat poate duce….???