Exemplul polonez   decembrie 11th, 2014

Prin reprezentantii sai, Polonia a recunoascut faptul ca a incalcat normele nationale si internationale, facandu-se vinovata de torturarea unor prizonieri. Romania insa, tace. Care pot fi consecintele uneia sau alteia dintre cele doua atitudini?

In Romania, exista personaje, aflate la carma unor institutii, foarte obediente fata de noii nostri parteneri externi incat, isi imagineaza ca trebuie sa raspunda oricarei solicitari, indiferent de natura acesteia, fie ea si criminala, si ca, in ciuda unor dezvaluiri si a unui scandal international, care poate afecta imaginea acestei tari pe termen lung, adevarul nu trebuie recunoscut nici in ruptul capului.

In Romania au existat, cu concursul, in mod cert, al presedintelui Traian Basescu si a sefilor unor servicii secrete, centre de detentie in care au fost torturati prezumtivi teroristi sau falsi teroristi, asupra carora americanii aveau o banuiala in acest sens. S-a intamplat fiindca legislatia din Statele Unite interzice, cu desavarsire, tortura in interiorul granitelor. Dar afara? Afara este cu totul altceva si, daca exista concursul unor autoritati locale slugarnice – au crezut initiatorii acestui program – ca nu vor exista nici consecinte. Dar consecintele, iata, vin chiar din interiororul Statelor Unite, de la cel mai inalt nivel, cel al Senatului. Al unui senat care nu este subordonat serviciilor secrete ci, dimpotriva, le controleaza. Spre deosebire de Senatul Romaniei. Iar in baza principiului dominoului, acest scandal se propaga chiar daca, incercand sa menajeze Bucurestiul, pentru moment, numele tarii noastre este innegrit in documentele oficiale.

M-am referit anterior la exemplul Marii Britanii. Cel mai important aliat strategic al Statelor Unite a refuzat sa participe la o asemenea faradelege. Iar pozitia Marii Britanii nu a fost deloc periclitata. Dimpotriva. Acum, voi da un alt exemplu.

Autoritatile de la Varsovia, ca si cele de la Bucuresti, au acceptat, deliberat, crima de a torutura oameni pe teritoriul statelor pe care le pastoresc, au recunoscut ca au gresit si si-au cerut, public, scuze. Probabil cei vinovati urmeaza sa fie sanctionati.

Romania nici nu recunoaste, nici nu-si cere scuze. Ceea ce inseamna ca, dincolo de incalcarea legislatiei nationale si internationale, prin savarsirea crimei torturii impotriva unor cetateni ai planetei, Romania se face vinovata si de sperjur si de tainuire si, ceea ce este mai grav chiar, de nesinceritate fata de partenerii din Uniunea Europeana. Cine spala rusinea? Speranta noastra este ca presedintele ales va face ceva. Ceva pentru a spala obrazul patat de presedintele in functie.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

decembrie 11th, 2014 at 15:02
Marian Nicolae spune:

Romanii din Ucraina sunt dusi silit la razboi impotriva locuitorilor Donetk-ului pentru a elibera locul de rusi….. in asteptarea noilor colonisti evrei…..

Guvernul Khazar Ucrainean curata estul Ucrainei de rusi folosindu-se cu forta de romanii din Ucraina……
Ce nu este in regula aici…?????
——————————————————
Emisiunea „Adevărul despre România“, realizată de reporterii ziarului „Adevărul“, prezintă un documentar în premieră despre traumele românilor care luptă în estul Ucrainei. Comunitatea românilor din Bucovina de Nord a fost atinsă de conflictul dintre separatiștii pro-ruși și armata ucraineană. E bine să știi că la doi pași de tine are loc un război în care se trăiește și se moare în limba română.

http://www.rbnpress.info/wp/video-adevarul-despre-romani-in-razboiul-din-ucraina/

decembrie 11th, 2014 at 15:02
Marian Nicolae spune:

Leaked report: Israel acknowledges Jews in fact Khazars;
Secret plan for reverse migration to Ukraine

http://blogs.timesofisrael.com/leaked-report-israel-acknowledges-jews-in-fact-khazars-secret-plan-for-reverse-migration-to-ukraine/

Fast-breaking Developments

Followers of Middle Eastern affairs know two things: always expect the unexpected, and never write off Prime Minister Binyamin Netanyahu, who has more political lives than the proverbial cat.

Only yesterday came news that Syrian rebels plan to give Israel the Golan Heights in exchange for creation of a no-fly zone against the Assad regime. In an even bolder move, it is now revealed, Israel will withdraw its settlers from communities beyond the settlement blocs—and relocate them at least temporarily to Ukraine.

Ukraine made this arrangement on the basis of historic ties and in exchange for desperately needed military assistance against Russia. This surprising turn of events had an even more surprising origin: genetics, a field in which Israeli scholars have long excelled.