Timpul guvernarii liberale   decembrie 19th, 2014

Va veni, cand? Sau a si venit? Cand aleg un presedinte, oamenii isi pun speranta intr-o viata mai buna. Numai ca, viata mai buna nu le-o da doar presedintele. Ci, mai ales, guvernul. Presedintele este venit dintre liberali, iar guvernul este socialist. Iata o dihotomie! Care ar trebui rezolvata cumva. Dar cand si cum?

Multi ar vrea ca raspunsul sa fie dat chiar acum. Raspunsul practic. Nu si cel teoretic. Sa vina, asadar, la Palatul Victoria, guvernul liberal. Prin februarie-martie.

Teoretic si practic este posibil. Inca din februarie poate fi introdusa o motiune de cenzura si poate fi construita o noua majoritate, printr-un nou mecanism al aliantelor politice. Si poate fi instalat si un nou guvern. Va lucra insa pe bugetul Guvernului Ponta IV. Fatalmente. Si inca nu stim daca acest ipotetic nou guvern are vreun program. Sau daca va avea. Si cum va fi acel program? Si poate fi el realizat pe bugetul socialistilor? Pas cu pas inseamna ca, mai intai, sa existe un program destept de guvernare. Si pragmatic. Nu unul vazduhist. Asa ca liberali ar trebuie sa se puna pe treaba. Nu sa plece in concedii. Numai asa va exista un program bun de guvernare.

Sau, mai realist vorbind, Guvernul Ponta ar trebui si ar putea fi rasturnat, nu in primavera lui 2015, ci in toamna aceluiasi an. Si atunci ar putea exista atat un program de guvernare, cat si un buget liberal pentru 2016.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii