Casa la schimb pentru partid   ianuarie 16th, 2015

srs_edit2-90x90Nu este nici un fel de gluma. Ca dovada, in disputa au intervenit fostii presedinti ai PSD. Ion Iliescu si Adrian Nastase. Victor Ponta i-a luat casa lui Mircea Geoana. Sub forma de represalii. Iar Mircea Geoana, la randul lui, vrea sa-i ia partidului lui Victor Ponta. Tot sub forma de represalii.

Intentia premierului s-a materializat. A reusit sa  il arunce in strada pe fostul presedinte PSD care, in mod transparent, a anuntat ca devine rivalul acestuia, fiind disponibil pentru a prelua conducerea socialistilor. A fost suficient. Pentru ca marele democrat Victor Ponta sa ia masuri administrative. Sa isi utilizeze prerogativele de premier pentru a-l arunca in strada pe Mircea Geoana. Ma rog, vorba vine.

Pentru ca Mircea Geoana statea intr-o vila RA-APPS pe care, conform legii, nu avea dreptul sa o ocupe. Dar gestul ca atare al premierului nu poate sa treaca neobservat. Si nici nesanctionat. Pentru ca el demonstreaza o hiba mare de caracter pe care am regasit-o si in alte ocazii la acelasi Victor Ponta.

Fapt este ca dupa ce i-a fost confiscata vila, Mircea Geoana a devenit si mai motivat pentru ca, printr-o miscare retro, sa incerce sa preia din nou conducerea PSD. O miscare care, in acelasi timp, este si de invaluire. Fiindca Geoana ameninta cu formarea unui nou partid. Un fel de socialisti mai adevarati decat ceilalti. La fel cum Tariceanu promitea un fel de liberali, mai liberali decat liberalii.

E fierbere mare in PSD. Nu intamplator, doi politicieni, carora nimeni nu le poate contesta experienta si intelepciunea, Iliescu si Nastase, au simtit nevoia sa ia, in mod public, temperatura acestui partid. Si sa afirme, pe sleau, ca Ponta a procedat nedemocratic.

In felul acesta, covorul rosu incepe sa fie si mai clar intins pentru un al treilea. Pentru un tanar lup PSD.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii