PSD aplica tactica kamikaze. Pe dos   ianuarie 21st, 2015

srs_edit2-90x90O ciudata operatiune se desfasoara in PSD. In cel mai mare partid pe care il are Romania. Inca. O operatiune de tip kamikaze. Dar, executata pe dos. Japonezii se sacrificau pentru a-si distruge adversarul. PSD se sacrifica, om cu om, pentru a-si distruge partidul.

Numai astfel pot incerca sa inteleg telenovela care de desfasoara in Partidul Socialist. Un partid care guverneaza. Care dispune, inca, de o majoritate confortabila in Parlament. Care are un cuvant cheie de spus in administratia centrala si locala. Care dispune de o armata de oameni plantati in toate instituţiile cheie ale statului. Inclusiv, in Procuratura. Unde, „cu mana lui”, Victor Ponta i-a promovat pe toti sefii marilor parchete. Si, cu toate astea, marul PSD este ros pe dinauntru. Pana cand nu mai ramane nimic din el.  Care este cauza?

Pierderea alegerilor de catre Victor Ponta reprezinta, in mentalul unor fruntasi PSD-isti, o veritabila tragedie. Dovada ca psihologic cel putin, partidul a mizat totul pe aceasta carte. A castigarii presedintiei. Esuand, partidul a dat in fierbere. Iar acum, isi risca viitorul, pe termen lung.

Si astfel s-a declansat operatiunea de tip kamikaze. Cu alte cuvinte, se lanseaza niste baieti curajosi din PSD, care sufera de sindromul buricismului –  adica se cred buricul pamantului – si incep sa disece formatiunea politica. Si intreaga structura de conducere. Destructureaza partidul in afara unui congres. Inaintea unui congres. Isi imagineaza ca pot rupe ei gura targului. Ca pot sa se transforme, peste noapte, in ispravnici. In aceasta ecuaţie intra personaje precum Marian Vanghelie, Mircea Geoana si, mai nou, Sebastian Ghita. Ati vazut? Ati aflat? Fiecare dintre ei tocmai si-a tras cate un partid. Cate un „nou PSD”. Daca lucrurile continua asa, pana la congres, praful si pulberea se alege din cel mai are partid al Romaniei.

Si, atentie! Toti acesti indivizi kamikaze nu lovesc in adversarul lor politic, ci in propriul partid. Semnand atat sfarsitul lor, cat si, Doamne fereste, sfarsitul PSD. Nimeni din afara PSD, ma refer la celelalte forte politice, daca stam bine sa ne gandim si sa observam cea ce se intampla, nu a atacat si nu ataca PSD. Nu exista manevre din afara PSD, care sa aiba drept tinta nedeclarata, dar reala, distrugerea partidului. Acesti dusmani natangi si sinucigasi sunt toti, de la primul pana la ultimul, oameni din interiorul PSD.

Si cand te gandesti cat de simplu ar fi fost un alt scenariu. In care, dupa ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale, sa fi facut gestul de onoare de a-si fi pus mandatul, cu adevarat, printr-o demisie, la dispozitia partidului, convocand in acelasi timp, de urgenţa, un congres. Ce s-ar fi intamplat? La congres, Victor Ponta ar fi fost confirmat in functia de presedinte sau nu. Dar partidul ar fi ramas, bine mersi, in picioare. Cu el la varf. Sau fara el la varf. In oricare dintre ipostaze, el si-ar fi pastrat funcţia de prim-ministru tot atat. Sau mai mult decat se va intampla acum, pentru ca partidul ar fi ramas unit. Un partid in disolutie, pierde si Guvernul!

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii