Diferenta dintre inchizitie si Directia a V-a este DNA   ianuarie 22nd, 2015

srs_edit2-90x90Ultima demonstratie o avem prin retinerea lui Toni Grebla, judecator la Curtea Constitutionala. Un personaj pe care nu il cunosc decat din vedere. Pe care nu l-am votat in Senat, atunci cand a fost ales judecator al Curtii Constitutionale. Dar despre care stiu ca s-a pronuntat impotriva Legii „Big Brother”. O lege dorita si ravnita chiar de servicii si de catre DNA. Care permite acestor institutii sa scotoceasca, fara a raspunde in fata nimanui, prin viata personala a oamenilor. Nu cumva Toni Grebla este pedepsit?

Sa admitem ca un judecator al Curtii Constitutionale, care pana la urma este un cetatean oarecare, dar pus in postura de a servi interesul public, a savarsit o infractiune. Sa admitem ca cele cateva gaini mai mari, numite struti, tinute in ograda de socrii sai, ar constitui o ferma. Un fel de grup organizat de zburatoare. Si ca demnitarul nu a informat, in scris, societatea romaneasca asupra acestui fapt. Si sa mai admitem ca ar fi primit cu imprumut, de la finul sau, o masina pe care a folosit-o un timp. Sa admitem, deci, ca domnul Toni Grebla a incalcat grav legile acestui stat.  Intrebarea pe care mi-o pun imediat, in calitatea mea de persoana care nu se lasa usor zapacita de executiile in piata publica, carora le cad victime, deavalma, intr-o cadenta ingrozitoare, atat vinovati, cat si nevinovati, este de ce inaltul magistrat al Curtii Constitutionale a fost ridicat de acasa cu mascati si de ce nu a fost, pur si simplu, invitat la DNA pentru o audiere? In paranteza fie spus s-a cam pierdut acea buna practica din trecut, utilizata pe larg in lumea civilizata, ca procurorii sa se mai si deplaseze pe teren pentru asemenea prime contacte sau chiar declaratii. De ce, din nou, la spectacol au fost invitate televiziunile? De ce curg din nou informatii „pe surse”?

Pana la proba contrara, acordandu-i acestui domn, Toni Grebla, prezumtia de nevinovatie, si observand cum procedeaza DNA, nu am cum sa nu ma intreb daca nu cumva sistemul ii plateste acestuia o polita. Pentru ca nu a fost disciplinat. Urmeaza, cumva, si Mona Pivniceru? Pentru ca si aceasta doamna este judecator al Curtii Constitutionale si nici aceasta doamna nu a fost de acord cu incalcarea, prin lege, a celor mai elementare drepturi ale omului.

Contempland acest carnagiu, cu sange vinovat pe pereti si cu sange nevinovat pe pereti, operat de o institutie scapata de sub orice control constitutional si democratic, care, pur si simplu, taie si spanzura, devenind pe zi ce trece atotputernica si inlocuind toate celelalte institutii ale statului pe care le devasteaza, ajung, fara sa vreau, la concluzia ca m-am inselat atunci cand am crezut ca DNA este urmasa Directia a V-a a Securitatii statului. Directie care si ea taia si spanzura. Numai ca o facea sub controlul Partidului Comunist Roman. Deci, cat de cat, un reglaj se putea face atunci cand Directia a V-a derapa. Si m-am inselat si atunci cand am crezut ca tendinta este ca acest DNA sa se transforme intr-o inchizitie moderna. Din simplu motiv ca inchizitia avea un crez. Lucra oribil si sangeros, dar lucra in numele unui principiu.

Atentie, atacand in acest mod toate institutiile, amestecand deliberat infractorii cu personaje incomode, DNA risca sa se transforme intr-o putere neconstitutionala a statului roman.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii