Pe cine are in spate George Maior?   ianuarie 26th, 2015

srs_edit2-90x90Puternicul si, as spune, popularul director al Serviciului Roman de Informatii a aruncat manusa. A amenintat Curtea Constitutionala. Si asta dupa ce l-a executat, cum scrie la carte, pe Toni Grebla. Motivul aparent este Legea „Big Brother”. Respinsa de CCR. Si-a mai permis sa sustina ca infiltrarea presei cu ofiteri acoperiti este in interesul sigurantei nationale. A statului? Sau a unui grup de interese politico-securiste? Siguranta de sine pe care a afisat-o sugereaza ca in spatele sau se afla cineva. Cine?

Seful celui mai important serviciu secret al Romaniei, cel de spionaj intern, a urmat modelul altor personaje care, dorind sa lanseze pe piata una sau mai multe bombe, au utilizat jurnalisti de genul Robert Turcescu. De asta data, rolul a fost interpretat de cel mai apropiat prieten al faimosului NIRO, Dan Andronic. Prin intermediul unui interviu televizat, directorul SRI si-a afirmat puterea. O putere nelimitata, asa cum a sugerat.

Cu nicio saptamana inainte de decapitarea unui judecator al Curtii Constituţionale, ma refer, fireste, la Toni Grebla, am semnalat faptul ca sistemul il va executa pe cel care s-a opus Legii „Big Brother”. Si, iata, s-a intamplat. Ramane sub semnul intrebarii daca Toni Grebla se face sau nu vinovat de vreuna dintre acuzatiile penale care i se aduc. Dar cert este ca imaginea sa, lipita de cea a unui interlop, arunca in derizoriu orice lupta a magistratului CCR prin care acesta incearca sa faca fata acuzatiilor. Pur si simplu, SRI cu mana DNA l-a executat. Dar nu ajunge. George Maior afirma raspicat: ”daca va exista vreo actiune terorista, voi sti catre cine sa arat cu degetul”.  Cum de nu a sarit in sus intreaga suflare interna si internationala pentru a apara Curtea Constitutionala, supusa presiunilor de reprezentatul spionajului intern? La o alta intrebare, domnul George Maior, raspunde tot transant. In sensul ca, in interesul siguranţei nationale, in presa, SRI are agenti acoperiti. Atentie, deci, la ce citim! Sau la ce vedem pe ecranele televizoarelor. S-ar putea sa fim aburiti de SRI. Prin intermediul acoperiţilor. Dar sunt mai multe afirmatii scandaloase.

Afirmatii scandaloase facute de un personaj care este, din punct de vedere psihologic, opusul scandalagiului. George Maior a iesit rar la rampa si doar atunci cand a simtit ca ar putea fi nominalizat pentru functia de prim-ministru sau pentru o candidatura la prezidentiale. In rest, a fost extrem de prudent. Acum, lasa impresia ca se da pe gheata. Sau, dimpotriva. Ca este atat de puternic incat nu mai este nevoie sa se ascunda. Si ca serviciul pe care il reprezinta este, la randul sau, omnipotent. Pe ce se bazeaza?

Pe cine are in spate George Maior? El a fost numit de Traian Basescu. La aparat si il apara in continuare de cate ori vine vorba despre suspendarile acestuia. Cand afirma ca ar fi avut loc tentative de lovitura de stat, prezentand un pericol pentru siguranta nationala. Ca si cand Constitutia, care prevede aceasta procedura a suspendarii, ar fi si ea un pericol pentru siguranta nationala. Dar Basescu, cum stie o tara intrega, nu mai exista. Este doar un personaj care se tocmeste pentru un viloi, pomana a statului. Sa fie nasul lui Maior, Klaus Iohannis? Eu unul ma indoiesc. Desi Maior incearca sa insinueze acest lucru grabindu-se si poate pripindu-se sa afirme ca presedintele Klaus Iohannis i-a cerut sa ramana in post. I-o fi cerut. Dar aceasta este o practica a fiecarui presedinte, la inceput de mandat. Sa vedem daca domnul Maior va mai fi in functie la sfarsitul acestui an.

Sa se bazeze domnul Maior pe altcineva? Altcineva, de unde? El a sugerat ca se afla, nu numai sub controlul Parlamentului – care, vai, stim cum funcţioneaza -, ci si sub controlul altor servicii partenere. Hopa! Sa se fi referit el la serviciul maghiar? Sau polonez? Cu certitudine, nu. George Maior sugereaza ca propteaua sa se afla, hat, departe, la Washington. Asadar, vrea el sa spuna, americanii il tin in funcţie. Peste capul romanilor.

Daca asa ar fi, situatia ar fi grava. Ar insemna, nici mai mult nici mai putin, ca seful spionajului intern din Romania este partenerul altui stat. Dar eu nu cred ca lucrurile merg atat de departe. Statele Unite sunt un partener loial al Romaniei. La fel cum si Romania este. Si atunci colaboreaza foarte bine si cu seful SRI. Care azi, este domnul George Maior. Maine, poate fi altcineva.

Cred, cu toata sinceritate, ca pentru Washington, afirmatiile lui George Maior, facute pe un post national de televiziune de stiri din Romania si prin intermediul unui jurnalist tip Turcescu, sunt extrem de stanjenitoare.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii