Covorul zburator. Si rosu!   februarie 5th, 2015

srs_edit2-90x90Este covorul pe care Elena Udrea i l-a pus, cu generozitatea, sub ipoteticele picioare, fostului presedinte Traian Basescu. Care, in ultimul moment, in mod surprinzator, a refuzat sa calce pe el. A ocolit covorul fara niciun fel de explicatie. O fi stiut el cumva ca acest covor este zburator? Si ca daca ar fi incercat o echilibristica pe el, inscriindu-se in Partidul Miscarea Populara, al distinsei doamne, cineva, Florian Coldea, l-ar fi tras de sub picioarele inaltului invitat. Transformandu-l intr-un covor zburator.

Este o coincidenta la care face toti banii sa ne gandim. O fi stiut ceva Traian Basescu? Si daca da, ce cartita l-a informat? Dar nu este aceasta singura coincidenta. Mai sunt cateva. Sa le enumeram succint.

1. Elena Udrea, la randul ei, a anuntat, aproape imediat, ca renunta la conducerea PMP. Si asta fara ca, in acel moment, sa fi fost anuntata oficial dezlantuirea furtunii penale care a prins-o in vartejul ei.

2. Ne ducem in 2013 pentru a observa ca, daca in ziua de 9 mai, Laura Codruta Koveşi a primit aviz favorabil pentru sefia DNA, doar o zi mai tarziu, in 10 mai, Elena Udrea a cerut divortul de Dorin Cocos.

3. La 5 iunie 2013, DNA s-a autosesizat in afacerea Microsoft, afacere care era pe teava autoritatilor americane, germane, elvetiene si a SRI de mult timp si doar cinci zile mai tarziu, Udrea si Cocos fac partajul. Un partaj partial. Lasand, intentionat sau nu, neacoperita perioada prezumtivelor spagi.

Şirul acestor coincidente poate continua. Mult si bine. Dar nu vrem sa ne indepartam de tema fascinanta a covorului zburator. Pentru ca, in urma doar cu doua zile, Traian Basescu, de la care toata lumea astepta, intr-un fel sau altul, o revenire, cel putin la figurat, pe covorul rosu al Elenei Udrea, a oferit opiniei publice un surprinzator comunicat, extrem de laconic. Se consacra, bine mersi, exclusiv familiei. De data asta covorul rosu chiar a zburat de tot.

Liber, asadar, din toate partile pentru executarea Elenei Udrea. Liber din directia noii administratii prezidentiale, consecventa in a-i lasa pe procurori sa faca ce ii taie capul. Liber din partea tuturor jucatorilor politici care, din varii motive, ii poarta sambrele Elenei Udrea. Liber de la Traian Basescu, pentru care este mai aproape propria camasa decat camasa de noapte a distinsei doamne. Liber si din partea divizatei societati civile romanesti. Chiar si din partea celor care, pana mai ieri, ii pupau varful degetelor, ciugulindu-i din palma doamnei Elena Udrea, grauntele lasate acolo de alde Cocos, NIRO etc.

Dar este ea, Elena Udrea, dispusa sa plateasca toate oalele sparte? Sparte impreuna cu altii. Este momentul in care, in fine, as putea afirma ca nu va canta cocosul de trei ori si Elena Udrea ne va nauci cu dezvaluiri despre … Zeus. Si, imi permis sa cred eu si alte noutati devastatoare despre pre puternicul zilei, Florian Coldea, general cu trei stele, care taie si spanzura, nu numai la SRI, ci si in ceea ce priveste toate puterile formale si informale ale statului de drept.

SURSA: CorectNews.com

 

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii