Dinamita Ucraina   februarie 16th, 2015

srs_edit2-90x90Ceea ce oficialii nu pot spune, analistii spun. Criza din Ucraina reprezinta o veritabila bomba cu ceas. Extrem de periculoasa pentru Romania. Tratativele de la Minsk ar fi esuat, chiar daca nu ar fi fost incalcat moratoriul. Erau oricum un paleativ. O formula diplomatica consimtita de sefii de state pentru a ascunde opiniei publice adevarul. Un adevar pe care nici oficialii de la Bucuresti nu sunt in masura sa il enunte in mod public.

In cazul unui cutremur major, chiar daca exista o prognoza cu cateva minute inainte, procedura standard este ca cetatenii nu sunt anuntati. Daca ar fi anuntati, panica ar crea prejudicii mai mari decat cutremurul in sine. La fel se intampla si in cazul altor cataclisme. Si nici in ceea ce priveste iminenţa unei mari conflagratii armate, lucrurile nu sunt discutate public. Din acelasi motiv. Despre razboiul civil din Ucraina, care s-a transformat, pe zi ce trece, intr-un razboi clasic si intr-o ameninţare majora pentru intreaga regiune si, in primul rand, pentru Romania, s-a pus, pana una-alta, un capac.

Daca oficialii de la Bucuresti nu isi pot permite luxul de a spune lucrurilor pe nume si de a-si asuma, astfel, consecintele unei stari de nesiguranţa si de panica, care ar putea surveni si pe pietele financiar-bancare si in randul populatiei, pe mine unul, ca outsider, nu ma impiedica nimic sa spun ca ne aflam, literalmente, pe un butoi de pulbere.

Asa ca, cine are urechi de auzit, sa auda. Iar cine are ochi de vazut, sa vada. Cat despre oficiali, le urez sa stranga randurile si sa ia toate masurile cuvenite pentru diminuarea pierderilor.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii