Televiziunile la mana SRI?   februarie 22nd, 2015

srs_edit2-90x90Radu Moraru, cunoscut romanilor pentru faimoasa sa emisiune „Nasul”, face pe blogul sau o dezvaluire halucinanta. Cu suficient de multe detalii. Pe care am toate motivele sa o creditez. Si care ar trebui sa puna pe ganduri atat clasa politica, cat si opinia publica. Conform lui Radu Moraru, conducerea Serviciului Roman de Informatii manipuleaza politic importante televiziuni de stiri. Iar, in ceea ce il priveste, i s-a facut chiar oferta de a deveni general. Alt „acoperit”.

Cu subiect si predicat, Radu Moraru, pe care il aud, acum, pentru prima data, exprimandu-se critic la adresa angrenajului construit de Traian Basescu, pentru a manipula opinia publica, relateaza cum, in primavara anului 2010, i s-a oferit o importanta pozitie de „acoperit”. Invitandu-l, intr-o dimineata, in jurul orei 10.00, la sediul Serviciului Roman de Informatii, George Maior impreuna cu Florian Coldea – generalul cu trei stele facut de Traian Basescu – i-au propus lui Radu Moraru, deasupra unui pahar de whisky – ca sa vezi cu ce se indeletniceste conducerea SRI la inceputul unei zile de munca – o intalnire la Ministerul Apararii – alta importanta institutie publica – cu Gabriel Oprea, pe atunci ministru, pentru o pasnica masa de pranz, udata si ea din belsug cu whisky si vin. Iar acolo, nici mai mult, nici mai putin, cei doi i-au propus un grad de colonel, cu posibilitatea de fi avansat, in sase luni, la gradul de general. Daca Moraru, asa cum spune, nu ar fi refuzat, iata ca, am mai fi avut un „acoperit” printre cei mai reprezentativi oameni din presa romana.

In continuare, destainuirile lui Radu Moraru nu scad deloc ca importanţa si intensitate. El relateaza existenţa unei intregi increngaturi, a unei legaturi trainice de dependenţa intre postul de televiziune B1 TV si Serviciul Roman de Informatii. Prin intermediul lui Sorin Oancea, care conduce aceasta televiziune, si a familiei Paunescu, care detine 50%.

Bomboana pe coliva este insa pusa prin relatarea unui alt episod, mai recent, petrecut in 2012, imediat dupa instalarea lui Mihai Razvan Ungureanu ca prim-ministru. Dupa o intalnire cu Traian Basescu, la propunerea acestuia, Radu Moraru are, din nou, o intalnire cu conducerea Serviciului Roman de Informatii, care urma sa-i rezolve, in mod favorabil, un proiect pe care el, Moraru, incerca sa-l puna pe picioare in parteneriat cu patronul unei alte televiziuni, „mogulul fara chip”, asa cum il denumeste el pe Teszari, finanţatorul Digi 24. Nici nu ajunge bine Radu Moraru in biroul sefului SRI, ca Traian Basescu a si telefonat, dorind sa se asigure ca intalnirea are loc.

Le recomand, cu toata caldura, tuturor celor curiosi, sa citeasca, cu multa atentie, intreaga relatare pe blogul lui Radu Moraru. Pana atunci insa, cred ca este cazul ca atat oamenii politici, cat si reprezentantii societatii civile sa ia act de faptul ca exista o noua proba care incrimineaza, nu numai ceea ce a stiut toata lumea, si anume ca Traian Basescu, pe parcursul intregului sau mandat, a facut presiuni asupra presei si a incercat, pe toata caile, sa obtina controlul asupra acesteia, ci si ca, in aceasta operatiune, mortala pentru democratie, s-au implicat conducerea politica si conducerea operativa a Serviciului Roman de Informatii. Adica, George Maior si Florian Coldea. Si, de asemenea, un sef de partid politic si membru marcand al ultimelor guverne, Gabriel Oprea.

PS: Cat priveste ultima mea dezvaluire, referitoare la un tandem infractional la varful Agenţiei Naţionale pentru Integritate, am aflat, cu stupoare, din comunicatul domnului Horia Georgescu, ca acesta ma da in judecata pentru ca am afirmat ca ar face parte dintr-o „loja infracţionala”, deci, ca ar fi mason, si nu pentru ca, impreuna cu Catalin Macovei si cu altii, si-au utilizat funcţiile detinute pentru a stoarce, o serie de persoane, de bani. Ma indoiesc ca ordinul masonic se simte cumva lezat. Dar daca raspunsul este da, atunci are o solutie simpla. Sa-si faca curatenie!

SURSA: CorectNes.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii