Lectia Kremlinului   martie 1st, 2015

srs_edit2-90x90Boris Nemtov, liderul opozitiei de la Moscova, tocmai a fost ucis la o aruncatura de bat de zidurile Kremlinului. La nici o saptamana de cand informase opinia publica asupra faptului ca se teme ca va fi asasinat de catre Vladimir Putin. Cu numai o zi inainte de a organiza una dintre cele mai mari demonstratii din Moscova impotriva pseudo-tarului, pe care il acuza ca a initiat un genocid in Ucraina. Si care este reactia lui Putin? Si cum reactioneaza lumea libera?

Ambele tipuri de reactii sunt ilustrative pentru demonstratia de fata. Democratiile euroatlantice sunt ametite. Mai mult chiar, anesteziate. Se comporta la fel cum s-au comportat si dupa alte asasinate politice, initiate de stapanul de la Kremlin. Se fac ca nu inteleg. Condamna, dar condamna de complezenta. Cu o jumatate de gura. Si, intre timp, se pupa in bot cu Putin.

Dar Kremlinul cum reactioneaza? Oficialii de la Moscova fac ceea ce au facut intotdeauna. Raspund printr-o diversiune. Condamna, vezi Doamne, asasinatul. Si considera ca a fost un gest pus la cale chiar impotriva lor. Pentru a intarata, vezi Doamne, populatia impotriva sistemului. Aici, ceva imi aminteste de reactia lui Iliescu, de acum vreo douazeci si cinci de ani, cand dupa ce i-a umplut de sange pe studenti si pe cetateni din centrul capitalei, a afirmat ca, de fapt, acestia ar fi pus la cale o lovitura de stat legionara. Tipic. Propaganda neagra. De tip sovietic. Sau, ma gandesc si mai aproape, la doi oameni incatusati, pe care Dumnezeu e martor si nu numai el, ci si opinia publica, ca sunt departe de a-i simpatiza in vreun fel, Alina Bica si Elena Udrea, care i-au acuzat, cu subiect si predicat, de fapte grave, de politie politica pe Laura Codruta Kovesi si pe Florian Coldea. Si unul si altul au raspuns prompt. In sensul ca, nu trebuie luate in seama acuzatii ale unor persoane cercetate penal. Chiar asa? Este tot propaganda neagra.

Semn ca exista destui oficiali de la Bucuresti care au invatat bine lectia Moscovei.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii