Pe urma banilor   martie 5th, 2015

srs_edit2-90x90Toti cei care analizeaza prestatia procurorilor DNA ajung la concluzia ca investigatiile declansate pe urmele banilor sustrasi economiei nationale se opresc, in mod straniu, undeva la inceput de drum. Cum este, de pilda, in cazul Udrea. Denuntatorii afirma ca i-ar fi adus si predat o sacosa cu sute de milioane de euro. La ea in birou. Dar ce s-a intamplat cu aceste sute de mii de euro, nu mai stie sau nu mai vrea sa stie nimeni. Monica Iacob Ridzi face ani grei de inchisoare pentru , in calitate de ministru, ar fi creat, in folosul cuiva, o paguba bugetului Ministerului. In folosul cui? Nimeni nu raspunde.

Aceasta tacere este etichetata de unii dintre analisti drept suspecta, partizana, partinitoare sau chiar complice. Acestia sustin ca, de teama de a nu se ajunge la o serie de persoane sus-puse, care au inca o mare influenta asupra unor procurori si judecatori de la Inalta Curte sau Curtea de Apel, ancheta se opreste, pur si simplu, la jumatatea drumului. Nu se mai stie cine sunt beneficiarii. Alti analisti vad lucrurile ceva mai simplu. De pilda, eu cred, evident, fara sa pun chiar mana in foc, ca, aproape de fiecare data, procurorii care ancheteaza nu opresc investigatiile pentru a proteja pe cineva, ci, pur si simplu, din comoditate si incompetenta. Daca merge si asa, adica daca instantele judecatoresti, in special de la Curtea de Apel si Inalta Curte, inghit momeala si se executa, condamnand, in serie, oamenii, in baza unor probe circumstantiale, fara a-si mai pune intrebarea unde au ajuns banii fraudaţi si ce alte infractiuni s-au produs cu acest prilej, atunci de ce s-ar mai obosi domnii procurori sa faca investigatii? De ce ar mai transpira ei pentru a lua, pana la ultima consecinta, urma banilor? De ce ar renunta ei la munca exclusiv de birou? De ce s-ar mai expune ei la revelatii conform carora unele denunturi sunt mincinoase?

De ce sa se chinuie bietii procurori, cand merge si asa? Si, in aceste conditii, ne mai miram ca publicatii de prestigiu, cum este The New York Times, incep sa fie alarmate de faptul ca, in Romania, justitia se bazeaza exclusiv pe denunturi? Si de ce sa ne mai miram ca la bugetul statului, dintre miliardele vehiculate in documentele oficiale ale DNA, se intorc, de fapt, sume infime? Si ca restul banilor sifonati in deceniul coruptiei institutionalizate umfla, in continuare, buzunarele hotilor?

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii