Raspundeti pentru averea Gojdu!   martie 9th, 2015

srs_edit2-90x90Ma adresez, din nou, pe aceeasi tema celor pusi in fruntea statului, de catre romani. Si care raspund de averea cetatenilor. Fiti atenti la dosarul Gojdu! Este o avere estimata la cateva miliarde de euro, pe care o putem recupera sau nu de la Budapesta. Dreptul Romaniei asupra activelor Fundatiei Gojdu este incontestabil. Orice functionar public, indiferent de nivelul la care se afla, devine responsabil in masura in care averea Gojdu va fi pierduta. Vinovat prin actiune sau vinovat prin inactiune. Si, cand afirm acest lucru, ma gandesc, inclusiv, la presedintele Romaniei.

Nu intru in detalii. Toti cei care doresc, vor afla toate amanuntele privind fabuloasa avere Gojdu accesand informatiile pe internet. In esenta, vorbim despre o fundatie facuta de romani, cu bani romanesti, localizata la Budapesta si care are numeroase active, intre acestea numarandu-se un intreg cartier de locuinte, in centrul capitalei Ungariei. Fundatia Gojdu inseamna, nu numai o uriasa suma de bani, nefolosita de peste cincizeci de ani, ci si un patrimoniu istoric, cuprinzand glorie, traditii, documente, peste care se aseaza praful la Budapesta, datorita ignorantei sau relei-credinte a unor inalti funcţionari publici de la Bucuresti.

Nu vreau sa fiu acuzat ca ma rezum la simple aluzii. Voi fi cat se poate de concret. Cat timp a fost ministru al Afacerilor Externe, domnul Mihai Razvan Ungureanu, numit ulterior si in alte demnitati importante, de sef SIE si de prim-ministru, s-a facut responsabil de o serie de fapte, care ar putea constitui temeiuri rezonabile pentru deschiderea unui dosar de inalta tradare. El a avut o serie de intelegeri cu oficialii de la Budapesta si a semnat sau a pregatit spre semnare – urmeaza sa fie vazut –  documente prin care statul roman urma sa renunte, in favoarea Budapestei, la uriasa avere Gojdu. Astazi, Mihai Razvan Ungureanu este, cum-necum, consilier al presedintelui Klaus Iohannis.

Marea necunoscuta legata de ceea ce a facut rau sau nu a facut bun, desi ar fi fost obligat sa faca Mihai Razvan Ungureanu, ar trebui, urgent, lamurita. Daca Mihai Razvan Ungureanu este, asa cum cred eu, vinovat, el reprezinta o adevarata piatra de moara la gatul presedintelui Klaus Iohannis. Si nu am nicio indoiala ca domnul Klaus Iohannis, odata sensibilizat in legatura cu Fundatia Gojdu, va face tot ce ii sta in puteri pentru a o recupera, in beneficiul romanilor. Dar si pentru ca cei responsabili sa fie pedepsiti, cu toata asprimea.

Voi reveni asupra acestui subiect, care ar trebui sa intre in dezbaterea, in prim plan, a opiniei publice. La fel cum voi reveni si asupra altui subiect, mult mai sensibil, legat de recuperarea unei datorii a Germaniei fata de Romania, care se ridica la o suma exorbitanta, de circa 18 miliarde euro.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii