Razboiul nervilor   mai 1st, 2015

srs_edit2-90x90Romanii sunt uimiti. Degeaba. Nu le vine sa creada cum Traian Basescu il calca in picioare pe Klaus Iohannis. Aducandu-i jigniri greu de imaginat. Si greu de suportat. Pentru un om obisnuit. Si, cu atat mai putin, pentru presedintele unei tari. Care inca beneficiaza de un imens capital de simpatie. Si cum de Klaus Iohannis nu reactioneaza? Este el nedemn de functia pe care o detine? Este las? Daca nu-si apara propria persoana, cum de nu isi apara institutia? In definitiv, nu-i asa, cel mai adesea presedintele Romaniei s-a confundat cu institutia pe care o reprezinta? Si, foarte rar, lucrurile au stat invers. In aceasta arhitectura a rationamentului public, tacerea lui Iohannis este greu de inteles. Dar nu si imposibil.

Iata ca, se mai confirma odata ceea ce am sesizat cu multa vreme in urma. Singura solutie a lui Traian Basescu de a reveni ca jucator politic pe prim-plan este aceea de a sta in teren. Si de a juca acolo, intr-un mod cat mai vizibil. Ori asta inseamna, nici mai mult, nici mai putin, decat angajarea unei batalii cu cel mai puternic. In niciun caz el nu are vreo sansa, daca se epuizeaza in razboaie marginale. Modul de operare al acestui personaj, care s-a dovedit, fara dor si poate, malefic pentru Romania, este nu numai de natura conflictuala, agresiva chiar. Ci si provocatoare. Asta a invatat, cu adevarat bine, Traian Basescu din intreaga sa experienta de ofiter acoperit. Sa provoace, sa anticipeze reactia adversarului si sa-l prinda, apoi, pe picior gresit. Acest mod de operare, care ii este atat de caracteristic, a fost, insa, bine citit de Klaus Iohannis. Si acesta a ales singura maniera reactiva care i se potriveste, care nu contravine personajului pe care l-a construit, cu destul de multa naturalete, si care poate fi letal pentru Basescu. Pur si simplu, o cvazi-lipsa de reacţie.

Traian Basescu loveste, dar nu intr-un perete de rezonanta, nu intr-o sticla care se sparge, ci, pur si simplu, intr-un geam incasabil. Se napusteste cu capul inainte si se izbeste de geam.

La capatul acestui tip de gala pugilistica, nu poate exista decat un singur castigator. Dinainte cunoscut.

In acest razboi al nervilor, angajat cu cine nu trebuie, atunci cand nu trebuie si in conditii inadecvate, Traian Basescu merge la pierdere sigura.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii