Piramida rasturnata din mana lui Klaus Iohannis   mai 17th, 2015

srs_edit2-90x90Scandalul eratei, care, din cate se pare, se transforma in dosarul si, apoi, in procesul „Eratei”, ar trebui sa ne dea la toti de gandit. Si, fireste, in primul rand, principalului responsabil pentru respectarea Constitutiei si a regulilor democratice. O simpla erata, un simplu truc folosit de cativa oameni a dat peste cap optiunea a peste opt milioane de cetaţeni ai Romaniei. Daca s-a intamplat asa, atunci cum am mai putea vorbi despre democratie, in Romania?

Ce s-a intamplat? Se intrunise Curtea Constitutionala, iar judecatorii stabilisera o regula dupa care functiona cvorumul la referendumul pentru demiterea presedintelui de atunci al Romaniei, Traian Basescu. Daca aceasta decizie, luata in conditii perfect legale, ar fi ramas in picioare, masivul vot popular ar fi avut prevalenta si Traian Basescu ar fi fost debarcat in 2012. Istoria Romaniei s-ar fi schimbat, poate, intr-un mod radical. Prin vointa poporului. Dar aceasta vointa a fost injosita. Umilita. Anulata. Raspunzand apelurilor disperate ale lui Traian Basescu, cativa  judecatori de la Curtea Constitutionala – oameni, nu-i asa, deasupra tuturor banuielilor – s-au intalnit in ceas de noapte si fara stiinta celorlalti si au redactat o asa-zisa erata, prin care era corectata, in mod artificial si ilegal, decizia institutiei din care faceau parte. Erata a fost publicata in Monitorul Oficial. Acest act, care astazi este cercetat de Parchet, a dat, practic, peste cap, nu numai alegerile din 2012, ci si, practic, istoria recenta a Romaniei.

Democratia poate fi imaginata sub forma unei piramide. In care varful se sprijina pe baza. Iar constructia incepe de la baza spre varf. Baza decide. Prin alegeri libere. Ei bine, intreg procesul electoral din 2012 a fost fraudat la o dimensiune infricosatoare. Au fost aruncate la lada de gunoi, deci pervertite, peste opt milioane de voturi valide. Sa punem fata in fata aceasta realitate pe care, acum, justitia urmeaza sa o sanctioneze – presupun ca asa se va intampla – cu condamnarea de zilele trecute a echipei lui Liviu Dragnea. O multime de oameni au fost condamnati la inchisoare, este drept, cu suspendare – discutam doar de prima instanţa – pentru ca s-a constatat fraudarea a cateva mii de voturi. Aceasta reprezinta 0,017 la suta din cifra avansata in plenul Parlamentului Uniunii Europene de Monica Macovei, sustinuta de Traian Basescu, cifra care s-a bucurat o vreme de credibilitate si in ochii partenerilor nostri euroatlantici. Iar aceste fraude, constatate de instanţa, este evident pentru toata lumea ca nu au putut schimba scorul general. Daca pastram proportiile, vom constata ca pentru uriasa fraudare a referendumului de catre cateva persoane, printr-un simplu, dar extrem de ticalos truc democratic, nici macar nu exista prevederi in legea penala care sa prevada sanctiuni atat de mari.

Asa cum am mai concluzionat si in alte analize, Klaus Iohannis, relativ recent instalat la Palatul Cotroceni, se afla in fruntea unei piramide rasturnate. In mod oficial, domnia sa nu poate, nici sa pretinda acest lucru, si nici sa recunoasca aceasta realitate, pentru ca o atare recunoastere ar discredita Romania cu desavarsire. Dar, totusi, aceasta este realitatea. Si ea este mai perversa decat pare. Pentru ca piramida nu este nici macar rasturnata in favoarea si in beneficiul persoanei instalate in functia de sef al statului. Undeva, la varful piramidei, s-a insinuat un strat destul de subtire, dar extrem de tenace, care, de fapt, conduce. Subordonand intreaga baza a piramidei. Si menţinandu-l in stare se suspensie pe presedinte.

Pana la urma cred ca tot domnia sa ar putea, cum spune, „pas cu pas”, sa rezolve, cumva, aceasta drama a Romaniei. Operatiune in care, nu ma indoiesc, va beneficia si de sustinerea multor persoane care inteleg si iubesc democratia.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii