Cum a fost posibila „Erata”? Si tapii ispasitori?   mai 18th, 2015

srs_edit2-90x90Ce mecanism al statului de drept s-a defectat atat de mult incat, a facut posibila „Erata”? Ce nu a functionat si a gripat motorul atat de grav incat, votul a opt milioane de oameni a putut fi aruncat la lada de gunoi, printr-un simplu artificiu, pus la cale de doar cateva persoane? Cum a fost posibil ca istoria Romaniei sa fie in acest fel schimbata si ca un presedinte demis, atat moral, cat si politic si electoral, sa poata fi, totusi, mentinut in functie? Si de ce de atunci pana azi au trecut trei ani fara ca mecanismul sa poate fi reparat? Exista o eminenta cenusie dincolo de Traian Basescu, care se ascunde in spatele acestei faradelegi?

La toate intrebarile de mai sus si la multe altele ar trebui ca justitia, daca ea chiar exista, justitia asta de pe pamant si nu cea divina, sa dea explicatii concludente. Pentru ca, altfel, fiecare dintre noi avem raspunsuri pregatite. Si, probabil, multe dintre ele corespund intr-un totul realitatii.

Ce interes ar fi avut cativa judecatori ai Curtii Constitutionale sa-si riste imaginea, viitorul, poate chiar libertatea, sa riste, pana la urma, si compromiterea institutiei? Au castigat ei ceva? Ar fi avut de castigat ceva? Aveau ei o miza fundamentala pentru interesul national, de a-l mentine pe Traian Basescu in functie, impotriva vointei propriului popor? Sau au fost fortati sa faca acest lucru? Daca cei cativa judecatori ai Curtii Constitutionale, care ar urma sa fie investigati – asta in conditiile in care vor fi, cu adevarat, investigati vreodata – ar putea justifica gestul lor de incalcare flagranta a legii, de falsificare, practic, a unei decizii importante a institutiei pe care o reprezinta, in sensul ca numai procedand astfel au salvat Romania de la un dezastru, atunci dezastru ipotetic ar trebui sa fie relevant si demonstrat. Care ar fi fost dezastrul, din punctul de vedere al interesului national, ca Traian Basescu ar fi fost debarcat in urma unui referendum perfect legal si constitutional, in anul 2012?

Dar daca nu exista asemenea argumente – si eu nu cred ca ele exista – atunci, gestul acelor judecatori pare de-a dreptul nebun. Sa risti atat de mult pentru atat de putin? Adica, numai si numai, pentru a-i face placerea unui om, cand nu aveai nimic de facut altceva decat sa-l lasi, pur si simplu, sa cada, asa cum au hotarat cetatenii? Ei bine, toate scenariile posibile, cel putin in baza informatiilor pe care le avem si care sunt publice, conduc la o singura cheie, in care poate fi citita grava infractiune, practic, de subminare a statului, de care se fac vinovati autorii „Eratei”. Si anume ca o forta din spatele lor i-a obligat sa procedeze astfel. O eminenta cenusie. Care poate fi o persoana. O persoana reprezentand o institutie de forta.

Teama imi este ca in aceste conditii, daca intr-adevar vreun cap al Serviciului Roman de Informatii a manipulat intreaga chestiune si daca el mai exista cumva in fruntea respectivei organizatii si se cheama Florian Coldea, adevarul, pana la urma, nu va fi devoalat intr-un timp rezonabil. Sau, la fel de grav, fara a se merge cu adevarul pana la capat, vor fi doar executati autorii fizici si ignorati, cu desavarsire autorii morali. Si o vom avea, din nou, tapi ispasitori. Ceea ce le va permite unora sa construiasca o alta majoritate, poate la fel de nociva, la Curtea Constitutionala a Romaniei. Halal stat de drept!

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii