Lumi si paduri paralele   mai 19th, 2015

srs_edit2-90x90La Cotroceni, urmeaza sa se intruneasca Consiliul Suprem de Aparare al Tarii. Care sa analizeze, ce? Intre altele, starea fondului forestier din Romania. Care, indiscutabil, este o chestiune de securitate nationala.  Si, acolo, in urma rapoartelor primite si dupa consultarea persoanelor care pot hotari intr-o asemenea situatie, vor fi adoptate o serie de decizii. Unele strategice. Altele operative. Altele cu impact imediat. In paralel, in Parlamentul Romaniei se finalizeaza, tot in raport cu fondul forestier, faimosul Cod Silvic. Care si el, in sine, presupune o intreaga strategie. Cu impact imediat, pe termen scurt şi pe termen lung. Este de presupus ca, in acelasi timp, Guvernul, dincolo de dezbaterile parlamentare si de rezultatul acestora, are si el fixate propriile tinte. Vorbim, deci, la modul generic, despre trei lumi paralele si despre feluri de paduri.

Pentru cetateanul roman sunt doar doua lucruri evidente. Unul ca, s-a produs un jaf inimaginabil asupra fondului forestier romanesc, una dintre cele mai mari bogatii ale natiunii, la care are dreptul, nu numai aceasta generatie, ci si generatia viitoare. Beneficiarii acestui jaf, fiind grupuri ilegitime de interese, in randul carora, un loc cu totul si cu totul aparte, il ocupa faimoasa societate austriaca, care face in Romania ceea ce nici prin cap nu i-ar da sa faca in propria tara. Si, al doilea lucru evident pentru cetatean este ca ceva ar trebui intreprins pentru a schimba aceasta situatie. Evident, in folosul lui. Dar ce anume? Incercand sa raspunda la aceasta intrebare, romanii işi construiesc si ei o lume proprie, in raport cu padurile patriei, care este al patrulea univers paralel.

Sunt tare curios, si asta vom afla nu peste mult timp, cine va avea castig de cauza. Cu atat mai mult cu cat, sunt deja semnale ca Bruxelles-ul se opune, in mod explicit, Codului Silvic, semn ca nu este deloc exclus ca el sa se opuna, in realitate, oricarei schimbari. Ceea ce ar putea oferi combustibil unuia dintre cele patru proiecte.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii