Cel mai stralucit produs al serviciilor secrete. Cine este?   iunie 15th, 2015

srs_edit2-90x90Iata o intrebare al carei raspuns corect ar putea sa limpezeasca multe dintre necunoscutele de ieri si de azi. Si, poate, Doamne fereste, de maine. Oare cine este culmea victoriilor obtinute, la vedere, de serviciile secrete romanesti, in fulminanta lor ascensiune reusita, prin care au acaparat varfurile puterii? Nu cumva, singurul general de armata din istoria Romaniei, cu patru stele, caruia ii lipseste doar un singur grad? Cel de maresal. Si care, desi poarta uniforma militara, este cu serviciile in suflet? Nu cumva, vorbim de unul dintre cei doi nasi ai familiei Victor Ponta, celalalt fiind George Maior? Nu cumva, vorbim chiar de-al doilea om din Guvern? Si care, deloc intamplator, conduce chiar serviciile secrete la nivelul Executivului.

Ei bine,da! Cel mai reusit produs al serviciilor secrete din Romania, pe care acestea nu s-au sfiit sa-l scoata la vedere, este domnul Gabriel Oprea. Un om si, in acelasi timp, un stat in stat. Un performer unic. Nu numai fiindca a atins, nu se stie cum, cea mai inalta culme posibila in ierarhia armatei romane, in ciuda faptului ca, de fapt, nu este produsul acesteia, decat, eventual, la capitolul intendenta, ci al serviciilor secrete. Urmasul fostei Securitati. Dar performanta lui, in plan politic, este de alta natura.

Gabriel Oprea este singurul lider politic din istoria Romaniei care a primit pentru partidul sau sediul de la Guvern – si nu oriunde, ci chiar lipit de cel al PSD, in imediata vecinatate a Hotelului Triumf, deci langa Arcul de Triumf al Romaniei –  inainte ca partidul sau sa fi fost inscris. Asta da, isprava! Ea a fost posibila sub regimul Basescu. Si cu sprijinul direct al fostului presedinte.

Dar oare de ce? De ce s-a obosit Basescu sa comita aceasta ilegalitate? Pentru ca avea nevoie de oastea de stransura a lui Gabriel Oprea, de partidul sau de traseisti – el insusi fiind un traseist, dar de cuvant, nu-i asa? – pentru a crea o falsa majoritate in Parlament si pentru a-si sustine guvernele Boc. Au urmat noi alegeri si, iarasi, Gabriel Oprea, cu cocktail-ul sau politic – ca sa nu spun bors – in care sunt amestecati fosti securisti, fosti militari, fosti membrii ai diferitelor formatiuni politice, a sarit in singura barca in care se simte bine. Cea a puterii. Si, slujind cu abnegatie „interesul national” si fara a-si calca, vezi Doamne, cuvantul dat, Gabriel Oprea s-a dat de trei ori peste cap si, de dragul prosperitatii patriei, a trecut de la dreapta la stanga, devenind un aliat de nadejde al PSD, pe care il tradase nu cu mult timp in urma. Si pe care, acum, se pregateste din nou sa il tradeze.

Gabriel Oprea este cel mai stralucit reprezentant al serviciilor secrete romane, din simplul motiv ca, dintre atat de multi „acoperiti”, iata ca el este singurul om politic scos in fata. Adica, la vedere. In dubla sa calitate.

Si acum se mai pune o singura intrebare. Cand se va decide biata Romanie sa-i puna in brate domnului Gabriel Oprea si ultimele doua premii? Ce ii mai lipseste generalului cu patru stele? Pai ii mai lipseste rangul de maresal. In plan militar. Iar in plan politic, functia de prim-ministru. Si, iata, cam asa ar arata modelul Putin impachetat la Bucuresti si incarcat de intreg specificul national de care suntem noi capabili.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii