Operatiunea sterilizarea   iunie 17th, 2015

srs_edit2-90x90De la mare distanta, cea mai importanta operatiune in curs de desfasurare este cea de sterilizare a uriasului scandal legat de fraudarea rezultatului referendumului. Si cine se afla la butoane? Exact cei care s-au aflat si atunci, in 2012, cand votul a opt milioane de oameni a fost aruncat in pubela istoriei, de unde a fost extras pentru a i se prelungi agonia presedintele suspendat, Traian Basescu. Si cine sunt prestidigitatorii? Cine sunt cei care au pus la cale „erata”, care a dat peste cap decizia plenului Curtii Constitutionale? Aceiasi care, astazi, incearca sa sterilizeze, prin cauterizare, faptele, pentru a nu li se mai da de urma.

Am fi naivi sa afirmam ca vinovati pentru blestemata „erata”, care este, de fapt, fapta materiala a unei lovituri de stat, intrucat a inlocuit brutal forta dreptului prin dreptul fortei, mentinand un presedinte la putere impotriva vointei electoratului, ar fi doar cativa – am inteles patru – judecatori ai Curtii Constitutionale, care, in week-end, intr-o noapte, s-au intalnit pe furis pentru a semna „erata” si a o trimite la Monitorul Oficial. Daca asa ar fi stat lucrurile, atunci, pe loc, ceilalti judecatori ai Curtii Constitutionale ar fi intervenit, ar fi cerut convocarea plenului, ar fi anulat „erata” si ar fi solicitat justitiei pedepsirea celor vinovati. Nu s-a intamplat acest lucru. Si asta nu inseamna ca ceilalti, cei care nu au semnat documentul criminal, ar fi fost simplii complici, prin  inactiune. Ei, ceilalti, nu au avut incotro. Stiau ca in spatele operatiunii se afla o forta de neoprit, care daca s-ar fi opus, i-ar fi facut una cu pamantul. Care putea fi acea forta?

Inainte de a raspunde, sa mai incercam un rationament. Intre timp, relativ recent, prin mai multe dezvaluiri, care, de fapt, sunt denunturi publice, facute de ditamai membrii, fosti si actuali, ai Consiliului Superior al Magistraturii, deci varful justitiei romane, s-a aflat, ce sa vezi? Textul faimoasei „erate” criminale a fost redactat, nu asa cum se credea la Curtea Constitutionala, cu manuta unor judecatori de acolo, ci la Consiliul Superior al Magistraturii. O cu totul alta institutie. Si care nu avea, nici in clin, nici in maneca, sub aspect legal, cu interpretari ale Constitutiei. Deci, tot noaptea, la inceputul respectivei nopti, cu adevarat negre pentru democratia din Romania, cativa reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii, in frunte cu doamna Livia Stanciu, presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au savarsit un document, au produs o facatura, care exceda cu totul competentei Consiliului Superior al Magistraturii. Textul „eratei”. Si abia in cea de a doua parte a noptii mintii, a noptii negre pentru democratia romaneasca, respectivul text a fost preluat si omologat de judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei, care, astazi, sunt chemati la Parchet pentru a spune ce si cum.

Si atunci, fireste, din nou, survine intrebarea: ce i-ar fi mana in lupta pe cei patru judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei ca sa incalce legea printr-o „erata” ilegala si, mai devreme, in aceeasi noapte, pe inaltii magistrati din Consiliul Superior al Magistraturii, care sub comanda politica venita direct de la Traian Basescu, au redactat textul, in forma sa initiala?

Intre Traian Basescu, care se afla intr-un garaj, si slujitorii importantelor institutii ale statului de drept s-a interpus o forta care exista si actiona si atunci, la fel cum exista si actioneaza si acum. Oare despre cine este vorba? Este vorba de inalti reprezentanti ai Serviciului Roman de Informatii. In speta, este vorba de personajul aflat la butoane si legat trup si suflet, prin intreaga sa cariera si profil moral, de Traian Basescu. Domnul general Florian Coldea.

Si unde ar putea, ma rog frumos, sa conduca aceasta ancheta declansata, atentie, de Parchetul General si nu de DNA? Niciunde. Pentru ca, in final, prin grija generalului Florian Coldea, atunci cand va ajunge in justitie, lucrurile se vor impotmoli. Unde oare? Fix la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Doar nu ar urma ca doamna Livia Stanciu sa se condamne singura.

De fapt, noi nu asistam la vreo operatiune prin care cineva incearca sa faca dreptate. Ci doar la o incordare a muschilor. Muschii tandemului Nitu – Ponta contra muschilor tandemului Coldea – Kovesi. Mai trebuie sa prognozez cine va invinge?

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii